Aston Villa

KERROIN

3.38
0
pv
0
t
0
min
0
s

Sheffield United

Vakiossa palataan normaaliin kaavaan FA Cup -kierroksen jälkeen. Valioliigaotteluiden määrä on kuitenkin poikkeuksellisen pieni, sillä Liigacup-finaalin ja perjantain otteluiden vuoksi lauantaina ei pelata täyttä kierrosta. Otteluiden perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä sulussa olevia lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Bournemouth-Wolves (34-27-39)

Bournemouthin surkeat vieraspelit jatkuivat edellisellä kierroksella, kun Cherries hävisi Liverpoolin vieraana 3-0. Joukkue on hävinnyt uskomattomat kahdeksan reissupeliä peräkkäin, mutta kotona Bournemouthin meno on ollut vahvaa. Wolves pelasi viikko sitten FA Cupissa ja kaatoi kovan Bristol Cityn vieraissa 0-1. Sudet ovat pelanneet erinomaisesti myös Valioliigassa; kolmen voiton putki katkesi edellisellä kierroksella epäonniseen kotitasuriin Newcastlen kanssa. Ottelu on lähtökohdiltaan hyvin ympäripyöreä ja oikein pelattu. 1_2 on hyvä valinta, sillä maaliodotus on korkealla ja tasapelin riski pieni.

2: Newcastle-Huddersfield (52-30-18)

Newcastle haki edellisellä kierroksella onnekkaan tasuripisteen Wolvesin kotiluolasta. Tätä ennen joukkue hävisi Tottenhamille ja kaatoi kotikentällä Man Cityn sekä Cardiffin. Putoamispelko ei silti hellitä. Huddersfieldin syöksy jatkui tappiolla Arsenalia vastaan. Terriers on matkalla Championship-tasolle, eikä kurssi näytä kääntyvän sitten millään. Takana on 13 ottelun voitoton putki masentavalla saldolla 0-1-12. Newcastle on selvä suosikki, mutta rajusti ylipelattu. Ottelu ei ole helppo, sillä Harakat ovat tottuneet pelaamaan koko ajan puolustaen ja altavastaajana. Ohitetaan kotivoitto tylysti, sillä Huddersfield venyy pisteeseen lähes kerran kahdesta. Konservatiivisempi valinta on 1X.

3: Leicester-Crystal Palace (41-29-30)

Leicester on esiintynyt viime otteluissaan kelvollisesti, mutta joukkueella ei ole onnea matkassa. Saldona on viidestä edellisestä pelistä 0-1-4. Kaksi viikkoa sitten Leicester pelasi hienon matsin Spursin vieraana, mutta hävisi silti 3-1. Palace on pelannut myös hyvin viime viikkoina, ja joukkueen saldona kolme tappiotonta ottelua. Ennen FA Cup taukoa Palace dominoi West Hamia vastaan jääden kuitenkin 1-1 -tasapeliin. Tätä edelsi hallittu kotivoitto Fulhamista. Kohde on pelattu Vakiossa oikein, eivätkä lähtökohdat tarjoa suurempia peli-ideoita. Varmat ovat sen verran tiukassa tällä kupongilla, että Leicester on ihan hyvä kandidaatti.

4: Norwich-Bristol City (43-28-29)

Teemu Pukki johdatti Norwichin komeaan 0-4 vierasvoittoon viime viikon ottelussa Boltonia vastaan. Norwichin saldo on 4-1-1 kuudesta ottelusta, ja joukkue on tehnyt näissä 4+1+3+3+2+3 maalia. Bristol City on vieläkin kovemmassa iskussa, jos mahdollista. Robins voitti viikko sitten jo seitsemännen liigapelin peräkkäin. Joukkue on noussut keskikastin uumenista vastustamattomasti kohti Championshipin kärkeä. Vakiossa kohde tarjoaa loistavan peli-idean: Norwich on pelattu peräti 61% suosikiksi. Sarjan kuumin jengi Bristol ei ole näin suuri altavastaaja, joten X2 tarjoaa mukavan valuen.

5: Birmingham-Blackburn (54-25-21)

Birmingham taipui edellisessä ottelussa todella outoon kotitappioon Boltonia vastaan. Aiemmin Brummies oli kaatanut QPR:n vieraissa 3-4 ja Nottinghamin kotona 2-0. Blackburn oli loistovireessä vuoden vaihteessa, mutta nyt joukkue on hyytynyt pahemman kerran. Rovers on hävinnyt neljä matsia putkeen maalierolla 3-9. Kahdeksan edellisen reissupelin saldo on masentava 1-1-6. Birmingham on luokkaa parempi joukkue ja selvä suosikki. Kotivoitto on pelattu Vakiossa kohdalleen, joten poimitaan laadukkaampi joukkue osuvaksi suosikkivarmaksi.

6: Middlesbro-QPR (50-29-21)

Alkukaudella vakuuttanut Middlesbrough ei ole ollut viime viikkoina parhaimmillaan, mutta joukkue nappasi arvokkaan 0-1 vierasvoiton Blackburnista edellisellä kierroksella. Boron puolustus ei ole ollut enää alkusyksyn tasolla, mutta joukkue on päästänyt yhä selvästi vähiten maaleja koko sarjassa. QPR pelasi viikolla ja kärsi masentavan yliaikatappion WBA:lle maalein 2-3. Ärrät ovat hävinneet nyt kuusi peliä peräkkäin, eikä joukkueella ole edes onnea matkassa. Vakiokansa on ylireagoinut aivan liikaa tähän tappioputkeen. Boro voittaa vähämaalisen pelin vain kerran kahdesta, joten 74% merkitty kotivoitto ohitetaan!

7: Stoke-Aston Villa (36-28-36)

Stoke City on tässä vaiheessa Championshipin suurin pettymys. Valioliigatason pelaajia vilisevä joukkue pelaa surkeasti, eikä edes managerinvaihto ole auttanut tilannetta. Stoke on voittanut vain yhden kymmenestä edellisestä ottelusta. Villa jatkaa myös alisuorittamista. Takana on kaksi tappiota sarjan kärkiseuroille, eikä voittoa ole tullut neljään otteluun. Materiaali riittäisi suoraan nousuun, mutta tulosta ei vain saada aikaan. Kyseessä on täysin 50-50 matsi eli kolikonheitto, ja Vakion peliprosentit ovat hyvin linjassa. Kannattaa muurata tämä kohde umpeen, sillä hyviä peli-ideoita ei kyllä irtoa.

8: Reading-Rotherham (44-31-25)

Masentavan kauden pelannut Reading on alkanut parantaa vihdoin otteitaan vuoden vaihteen jälkeen. Royals pelasi neljä tappiotonta liigapeliä putkeen, kunnes saldo päättyi tylysti Sheffield Unitedin vieraana viikko sitten. Rotherham on esiintynyt myös kelvollisesti viime viikkojen otteluissa. Millers ei ole hävinnyt neljään matsiin, mutta kaikki tulokset ovat tasapelejä. Molemmilla joukkueilla on ollut suuria vaikeuksia kääntää tiukkoja pelejä voitoiksi, eikä tasuri yllättäisi. Peräti 56% merkitty Reading on saanut aivan liian suuren kannatuksen. Tehdään siis ohitus ykkösestä.

9: Leeds-Bolton (70-21-9)

Alkusyksyn komeetta Leeds on menettänyt hieman asemiaan sarjan kärjessä. LUFC taistelee yhä suorasta noususta, mutta meno ei ole enää niin vakuuttavaa: kahdeksan liigapelin saldo 3-1-4 on hyvin keskinkertainen. Bolton haki pari viikkoa sitten ensimmäisen voittonsa kuukausiin Birminghamin vieraana. Viime lauantaina tuli kuitenkin tyly paluu arkeen, kun joukkue romahti Norwichia vastaan 0-4 kotitappioon. Leeds on jättisuosikki, ja Boltonin saumat ovat lähinnä venymisessä tasapeliin. Peräti 81% merkitty ykkönen kannattaa varmistaa ristillä, jos lompakko kestää.

10: Millwall-Preston (35-30-35)

Millwall pelasi viikolla rästipelin ja kaatoi Derbyn 0-1 käytännössä ainoasta maalintekopaikastaan. Kyseessä oli kolmas nollapeli neljään otteluun, eli lontoolaiset puolustavat juuri nyt vahvasti. Preston jäi kotona 0-0 -tasapeliin Nottinghamin kanssa. Kyseessä oli jo seitsemäs tappioton ottelu saldolla 4-3-0. PNE on ollut hyvässä iskussa jo monta kuukautta, ja joukkue voi kääntää umpisurkean startin jopa paikaksi playoffs-viivan yläpuolella. Vakiokansa on innostunut Prestonista hieman liikaa, joten lähdetään liikkeelle vain 31% pelatusta kotivoitosta. Pienillä järjestelmillä se kelpaa myös rohkeaksi varmaksi!

11: Brentford-Hull (45-27-28)

Brentford kuuluu kauden vahvoihin alisuorittajiin, mutta Bees on saanut otteisiinsa ryhtiä vuoden vaihteen jälkeen. Edellisessä ottelussa kaatui Aston Villa 1-0 loppuhetken maalilla. Brentford on pelannut saldolla 5-3-1 sen jälkeen, kun joukkue hävisi Hullin vieraana joulukuun puolivälissä. Hull oli tuolloin liigan kuumin joukkue, mutta Tigers ei ole nyt parhaimmillaan. Joukkue hukkasi viikko sitten 2-0 kotijohdon heikkoa Rotherhamia vastaan tasapeliksi. Hull on voittanut vain yhden viidestä liigapelistä, ja playoffs-haaveet alkavat uhkaavasti karata. Brentford on tuttuun tapaan hieman ylimerkitty Vakiossa. Vain 23% pelattu Hull on paras merkki ja 1_2 tähän kohteeseen sopiva valinta.

12: Sheffield Weds-Swansea (42-29-29)

Sheffield Weds on yksi sarjan joukkueista, jotka ovat löytäneet oman tasonsa heikon alkukauden jälkeen. Pöllöt ovat tappioitta viidessä ottelussa, ja yhdeksän pelin saldona on ainoastaan yksi selkäsauna vahvan Hullin vieraana. Swansean kausi on edennyt viikosta toiseen ilman yllätyksiä sarjan keskivaiheilla. Walesilaisryhmällä ei ole hätää putoamisesta eikä rahkeita nousuun. Kyseessä ovat varsin tasaväkiset joukkueet, ja Sheffield Weds ansaitsee reilun 40 pinnan suosikkiaseman vähämaalisessa pelissä. Vakion peliprosentit ovat kohdallaan, eikä ottelusta irtoa kyllä kummoisia peli-ideoita. Kupongilta on melko vaikea löytää hyvä varmoja, ja Sheffield Weds on ihan kelvollinen kandidaatti piikiksi.

13: WBA-Sheffield Utd (37-28-35)

Nousua hakeva West Bromwich on ottanut kaksi arvokasta vierasvoittoa tällä viikolla. Joukkue kaatoi lauantaina Aston Villan vieraissa 0-2 ja QPR:n tiistaina 2-3 yliaikamaalilla. Albion on sarjan paras vierailija, mutta kotona on sössitty monta suosikkiasemaa tasapeleihin. Sheffield United murskasi viikko sitten Readingin kotonaan 4-0. Joukkue on pelannut todella vahvasti saldolla 7-3-1 joulukuun puolivälin jälkeen, jolloin Blades hävisi kotonaan juuri WBA:lle maalein 1-2. Nyt United on isäntäänsä edellä rankingissa ja pakottaa ottelun lähes tasabookiksi. Peräti 48% pelattu WBA on ohipelin paikka. Erityisesti siksi, koska Sheffield United saa matsiin vielä rasitusedun. Rohkeimmat poimivat jopa 25% pelatun vierasvoiton varmaksi!

Voit hyödyntää yllä olevia prosentteja myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen jokaiselle merkille kaavalla 100/todennäköisyysarvio. Esimerkiksi WBA:lle pitäisi saada yli 2,70 kerroin (= 100/37), jotta kohde olisi pelattava. Parhaat peli-ideat ovat Hull @ 4,50 (28%), Sheffield United @ 3,10 (35%) ja Aston Villa @ 3,38 Pinnacle (36%).

Parhaat varmat: 3:1 Leicester, 5:1 B’ham, 10:1 Millwall
Parhaat ohipelit: 4:X2 ohi Norwich, 6:X2 ohi Boro, 8:X2 ohi Reading

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!