Italia-Suomi U2.5

KERROIN

1.74
0
pv
0
t
0
min
0
s

Huuhkajien EM-karsintaurakka käynnistyy J-lohkossa lauantaina klo 21:45. Suomi pelaa heti avauskierroksella karsintojen vaikeimman ottelunsa Italian vieraana. Tämän lisäksi pelattavaa löytyy myös Ruotsin ja Romanian välisestä ottelusta.

Italia-Suomi (klo 21:45)

Italia on ollut perinteisesti yksi Euroopan ja maailman kärkijoukkueita. Tällä hetkellä maa kuitenkaan ole parhaimmillaan, sillä Italian tuloskunto on mennyt huolestuttavaan suuntaan viime vuosina.

Azzurrin alamäki alkoi kesän 2014 MM-kisoista, jotka olivat täysi floppi. EM-2016 ei sujunut myöskään odotetusti, ja Italia ei edes selvinnyt viime kesän MM-kisoihin jatkokarsintojen kautta. Viime syksyn Kansojen liiga sujui sentään kohtalaisesti saldolla 1-2-1. Kaikki ottelut olivat erittäin vähämaalisia (1-1, 0-1, 1-0, 0-0).

Huuhkajien tilanne on päin vastainen. Suomen maajoukkue ei ole näyttänyt aikoihin yhtä hyvältä kuin syksyn Kansojen liigan jälkeen. Teemu Pukki johdatti Suomen lohkovoittoon, minkä ansiosta taskussa on jo karsintapaikka EM-kisoihin.

Kansojen liigan menestys poistaa käytännössä kaikki paineet EM-karsinnoista, mikä on mahtava juttu Suomen kannalta. Ykköskärki Teemu Pukki on myös jatkanut hurjaa maalivirettään koko talven ajan Norwichissa, mikä tietää hyvää myös maajoukkueelle.

Italia on toki selkeä suosikki, mutta käynnissä on nyt sukupolvenvaihdos, eivätkä sinipaidat ole missään nimessä tasonsa huipulla. Italian ELO rating (huomattavasi FIFA rankingia parempi luku) on tällä hetkellä 15, jolla se jää mm. Sveitsin ja Tanskan taakse.

Luvassa on ennakkoon erittäin vähämaalinen ottelu: 14/16 edellisestä Italian pelistä on alle 2,5 maalin tuloksia samoin kuin 7 viimeisintä matsia. Suomi pelasi myös kaikki Kansojen liigan ottelut alle 2,5 maalin tuloksiin.

Paras value on alle 2,5 maalia n 1,74 kertoimella. Myös Suomen tasoitusveto (+1,5 maalia) kelpaa peleihin esim. Pinnaclen 1,95 kertoimella. Näistä maalimääräveto on huomattavasti maistuvampi, sillä se kattaa myös todennäköisen 2-0 lopputuloksen.

Ruotsi-Romania (klo 21:45)

Länsinaapuri Ruotsia ei voi ainakaan syyttää hyvästä arpaonnesta, sillä joukkue joutui ennakolta todella haastavaan F-lohkoon. Ruotsin lisäksi siinä pelaavat Espanja, naapurimaa Norja sekä Romania. Lohkossa on neljä realistista ehdokasta kahden parhaan joukkoon.

Ruotsilla on takana erinomainen MM-turnaus, jonka suoritukset ovat varmasti kaikkien futisfanien muistissa. Maa pääsi ylipäätään kisoihin pudottamalla Italian karsinnoissa ja selvisi hienosti kahdeksan parhaan joukkoon.

Hyvä pelivire on jatkunut myös syksyn Kansojen liigassa, jossa Ruotsi voitti oman lohkonsa Venäjää ja Turkkia vastaan ja nousi ensi kaudeksi A-tasolle.

Romania on aavistuksen Ruotsia heikompi joukkue perustasoltaan. Joukkue on nähty usein arvokisoissa, mutta kyse on ns. kolmoskorin maasta, joka on jäänyt monesti myös rannalle. Näin kävi myös MM-2018 karsinnoissa, jotka olivat Romanian kannalta iso pettymys.

Takana on kuitenkin erinomainen jakso maaotteluita. Romania toipui upeasti MM-pettymyksestä ja pelasi myös tappiottoman Kansojen liigan turnauksen saldolla 3-3-0. Itse asiassa, maa ei ole hävinnyt yhtään ottelua sitten marraskuun 2017.

Ruotsin ja Romanian kohtaaminen on ennakkoon todella vähämaalinen ottelu. Romanian itseluottamus on juuri nyt erittäin korkealla, eikä sen puolustusta ole helppo murtaa. Vedonlyöntimarkkina ei arvosta riittävästi vierailijaa, jolla on hieman yli 50 prosentin sauma pisteeseen. Lapulle lähtee siis Romania +0,5 tasoituksella n 2,08 kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!