Romania +0.5

KERROIN

2.10
0
pv
0
t
0
min
0
s

Shrewsbury (1X2)

Coventry (1X2)

Lauantain perinteinen Vakio poikkeaa tällä viikolla totutusta maaottelutauon vuoksi. Kuponki koostuu EM-karsintaotteluista ja Englannin League 1:n peleistä. Jokaisen matsin perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Italia-Suomi (69-22-9)

Italian maajoukkueen kurssi on ollut laskusuunnassa viimeiset viisi vuotta. Brasilian MM-kisat 2014 olivat katastrofi ja EM-2016 oli myös nihkeä suoritus. Kaiken lisäksi Italia ei edes selvinnyt viime kesän MM-skaboihin jatkokarsinnasta, ja Kansojen liigassakin jäi saldoksi vain yksi voitto. Huuhkajien tilanne on parempi kuin pitkään aikaan. Itseluottamus on korkealla, ja Kansojen liigasta napattu EM-karsintapaikka poistaa paineet. Suomella on kohtalainen sauma venyä pisteeseen, joten varmistetaan ylipelattu ykkönen tasapelillä.

2: Espanja-Norja (74-18-8)

Espanja on Italian tavoin jalkapallon suurmaa, jonka menestyksen päivistä on jo aikaa. Maa ei vakuuttanut missään vaiheessa kesän MM-skaboissa, ja sitä edeltäneet EM-kisat 2016 ja MM-kisat 2014 olivat myös rajuja pettymyksiä. Espanja hävisi myös Kansojen liigassa Englannille ja Kroatialle ollen lohkonsa kakkonen. Norjan kurssi on Huuhkajien tavoin nousussa. Maa voitti oman Kansojen liigan lohkonsa, ja edellisten MM-karsintojen jälkeen on pelattu 12 ottelua saldolla 8-1-3. Espanja on kaikesta huolimatta jättisuosikki, ja Vakion peliprosentit eivät ole pahasti metsässä. Poimitaan ykkönen usein osuvaksi varmaksi.

3: Ruotsi-Romania (49-30-21)

Ruotsilla on takanaan erinomaiset MM-skabat, joihin joukkue pääsi pudottamalla Italian jatkokarsinnoissa. Svenssonit ovat esiintyneet myös kesän jälkeen kelvollisesti voittaen mm. oman Kansojen liigan lohkonsa. Romania ei selvinnyt MM-kisoihin, mutta joukkueella on takana erinomainen vuosi. Maa pelasi Kansojen liigan tappioitta saldolla 3-3-0, eikä Romania ole hävinnyt yhtään ottelua edeltävän 12 kuukauden aikana saldolla 7-3-0. Nollapelejä on saldona peräti 6/10 ottelusta. Ruotsi on noin kymmenen pinnaa ylipelattu, joten haetaan vähämaalisessa pelissä yllätystä ja ohitetaan ykkönen kokonaan. X2.

4: Boshia Herzegovina-Armenia (70-18-12)

Bosnia kuuluu Euroopan laatujoukkueisiin, jonka rahkeet eivät ole aivan riittäneet edeltäviin arvokisoihin. Syksyn saldona on vakuuttava suoritus Kansojen liigassa, jossa B-H voitti oman lohkonsa saldolla 3-1-0. Joukkue on hävinnyt vain yhden edellisestä kymmenestä ottelusta saldolla 5-4-1, ja sekin oli Espanjalle vieraissa 1-0. Armenia kuuluu lohkon heittopusseihin, mutta maa on sentään luokkaa parempi Euroopan lilliputtimaihin verrattuna. Bosnian pitäisi hoidella matsi seitsemän kertaa kymmenestä, joten 66% pelattu kotivoitto kelpaa oikein hyvin varmaksi.

5: Luton-Doncaster (56-26-18)

Luton pitää hallussaan League 1:n kärkipaikkaa vakuuttavalla tavalla. Joukkue on hävinnyt vain neljä ottelua, joista viimeisin tuli 13. lokakuuta Barnsleytä vastaan. Takana on peräti 25 matsia ilman yhtään selkäsaunaa! Doncaster roikkuu kiinni playoffs-paikoissa, mutta takana on heikko jakso: Rovers ei ole voittanut FA Cup -tappio mukaan luettuna kuuteen otteluun. Maalinteko sakkaa pahasti, joten ennuste Luton-vierailulle ei ole hyvä. Vakiokansa on ylireagoinut tilanteeseen selvästi; ykköstä on pelattu peräti 66%. Ohipeli ei oikein maistu, mutta varmistetaan kotivoitto vain 22% pelatulla tasurilla.

6: Shrewsbury-Portsmouth (35-28-37)

Shrewsbury on yksi sijojen 12-21 joukkueista, jotka mahtuvat kaikki kolmen pisteen sisään. Town nappasi viikko sitten tärkeän kotivoiton yläpuolella majailevasta Wycombesta 2-1, jota edelsi kolme voitotonta peliä. Portsmouth hakee paluuta Championship-tasolle. Pompey on saanut käännettyä heikon helmikuun vireen parempaan ja voittanut neljä viidestä edellisestä ottelusta. Vieraiden materiaali syö kotiedun pois kokonaan, joten ottelun lähtökohta on lähes 50-50. Portsmouth on saanut Vakiossa hieman liikaa kannatusta, joten 12 ja 1X ovat näillä peliprosenteilla parhaat vaihtoehdot.

7: Peterborough-Southend (52-27-21)

Peterborough näyttää kadottaneen pelivireensä viime aikoina. Posh oli taistelemassa jopa suorasta nousupaikasta, mutta vuoden vaihteessa alkanut alamäki on pudottanut seuran jo ulos playoffs-paikoilta. Vierailija Southendin tilanne on pykälää heikompi. Joukkue on hukannut turvallisen keskikastin sijoituksen todella pitkään voitottomaan putkeen: 10 edellistä matsia ovat sujuneet saldolla 0-4-6, ja putoamisviiva alkaa lähestyä uhkaavasti. Peterborough on luokkaa parempi joukkue, eli voittaa hieman yli kerran kahdesta. 61% merkitty kotivoitto on hyvä ohipeli-idea kahden surkeassa vireessä olevan joukkueen kohtaamisessa. X2.

8: Bradford-Blackpool (35-29-36)

Sarjajumbona majaileva Bradford taistelee yhä, mutta hiekka alkaa valua tiimalasista. Matkaa on putoamisviivan päälle vain kuusi pistettä, joten yksikin voitto nostaisi joukkueen säilymismahdollisuuksia merkittävästi. Blackpool kamppailee playoffs-paikasta, mutta Seasiders on ajautunut nyt heikkoon jaksoon: saldona on vain yksi voitto kahdeksasta edellisestä ottelusta, ja maalinteon kanssa on tuskaa. Odotettavissa on hyvin vähämaalinen ja ympäripyöreä matsi, joka on pelattu myös Vakiossa kohdalleen. Merkitse kohde umpeen, jos budjetti sen sallii.

9: Coventry-Oxford (47-31-22)

Perinteinen Coventry hakee tällä hetkellä paluuta Championship-tasolle. Playoffs-paikka on yhä omissa käsissä, ja takana on varsin mainio putki otteluita: kahdeksan edellistä liigamatsia ovat kulkeneet saldolla 5-2-1. Vierailija Oxford on ollut kummajainen reissupeleissään; saldona on 1-11-7, eli vähiten vierasvoittoja koko sarjassa. Toisaalta vähämaalisia tasureita on pelattu senkin edestä. Vakiossa tämän ottelun askelmerkit ovat selvät: ohitus peräti 67% pelatusta Coventrstä. Tasapelin riski on korkea, ja Coventryn kotietu on selvästi keskimääräistä pienempi. X2 on mainio idea ja osuu yli kerran kahdesta!

10: Burton-Accrington (48-27-25)

Moni Vakion ystävä muistaa varmasti Burtonin kahden kauden takaa Championshipistä. Albion yrittää nyt nousua kirkkaampiin valoihin, mutta voittoja tarvitaan. Takana on pari tärkeää päänahkaa mm. Coventrysta ja Blackpoolista. Accrington on alemman keskikastin ryppäässä ja kaksi pinnaa putoamisiivan yläpuolella. Takana on tärkeä voitto Wycombesta, jota edelsi kahden kuukauden mittainen umpisurkea jakso. Accrington vajosi tämän syystä ylemmästä keskikastista putoamistaisteluun. Joukkueiden todellinen tasoero ei ole kummoinen, ja Vakiokansa on tässäkin kohteessa liikaa suosikin puolella. Ohitetaan lähes 60 pinnaa pelattu Burton ja haetaan arvoa riville X2:n kautta.

11: AFC Wimbledon-Gillingham (44-27-29)

AFC Wimbledonin tilanne näytti olevan vielä pari viikkoa sitten toivoton sarjan pohjalla. Tilanne on muuttunut nopeasti, sillä takana on nyt peräti kolme voittoa putkeen. Wimbledon on voittanut viisi kauden yhdestätoista pelistään edellisen kuukauden aikana. Gillingham on alemman keskikastin tasaisessa nipussa vain kaksi pistettä viivan yläpuolella. Tappioita on vain yksi edellisestä viidestä ottelusta, joten joukkueen vire on myös kelvollinen. Vakiokansa on merkinnyt kohteen varsin hyvin. Luotetaan Wimbledonin voittoputken jatkuvan ja napataan suht kohdalleen pelattu kotivoitto piikiksi.

12: Plymouth-Bristol R (42-29-29)

Plymouth ja Bristol ovat näennäisesti turvassa keskikastissa, mutta todellisuudessa eroa on yhdeksän sijaa alempana olevaan Walsalliin vain pari pistettä. Plymouth on vahvassa nousussa; vuoden vaihteesta on pelattu 14 ottelua saldolla 7-4-3, eli joukkue on selvästi matkalla oikeaan suuntaan. Bristolin tilanne on myös hyvä; saldona on vain neljä tappiota 18 edellisen ottelun aikana. Joukkueet ovatkin varsin tasavahvat juuri nyt, joten kotivoitto nähdään hieman yli neljä kertaa kymmenestä. Vain 38% kannatuksen saanut Plymouth on oikein maistuva varma!

13: Rochdale-Scunthorpe (39-30-31)

Rochdalen umpisurkea alkuvuosi on sysännyt joukkueen putoamisviivan alapuolelle: vuoden vaihteesta lähtien on pelattu 14 ottelua saldolla 2-2-10. Takana on kuitenkin kaksi positiivista tulosta juuri viivan päällä olevia joukkueita vastaan. Olisiko parempaa nyt luvassa? Scunthorpe on yksi joukkueista putoamisviiva päällä, eli kyseessä on klassinen kuuden pisteen kamppailu. Vierasjoukkueen pelivire on juuri nyt heikko, sillä kuusi liigamatsia on tahkottu saldolla 1-1-4. Rochdalella on nyt sauma napata tärkeät pisteet, ja kotijoukkue onkin marginaalinen suosikki. Vakiossa paras merkki on vain 25% pelattu Scunthorpe. Näillä peliprosenteilla 1_2 tai X2 ovat kelpo valintoja.

Voit hyödyntää 1-X-2 todennäköisyysarvioita myös vedonlyönnin puolella. Rajakerroin on 100/todennäköisyysarvio. Esimerkiksi Scunthorpen voitosta pitäisi saada yli 3,23 kerroin (= 100/31), jotta joukkue olisi pelattava.

Parhaimpia peli-ideoita ovat Coventry @ 2,34 (47%), Shrewsbury @ 3,00 (35%) ja Romania +0,5 @ 2,10 Pinnacle (51%). Myös Suomen ja Norjan tasoitusvedot kelpaavat peleihin pikkupanoksilla.

Parhaat varmat: 2:1 Espanja, 4:1 Bosnia-Herzegovina, 12:1 Plymouth
Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi Ruotsi, 9:X2 ohi Coventry, 10:X2 ohi Burton

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!