Japani (1X2)

KERROIN

3.05
0
pv
0
t
0
min
0
s

Copa American lohkovaihe saadaan päätökseen maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun C-lohkossa pelataan kolmas kierros. Tässä peli-ideat ja näkemykset otteluihin.

Chile-Uruguay

Chilen menestys vuoden 2019 Copa Americassa on tullut pienenä yllätyksenä. Odotimme joukkueelta enemmän kompurointia, mutta saldona on tähän asti kaksi voittoa maalierolla 6-1. Se on tosin sanottava, että numerot valehtelevat todella paljon pelinkulusta.

Toistaiseksi Chile on viimeistellyt maaleja todella kovalla prosentilla, eikä se olisi ansainnut tähän asti kuin 2-3 tehtyä maalia. Vastustajat ovat olleet myös varsin heikkoja joukkueita, joten todellista tasoa ei ole vielä mitattu.

Se on kuitenkin sanottava, että Chilen hieman vanhentunut kaarti on saanut itseluottamusta, ja mm. Alexis Sanchez on päässyt maalien makuun.

Uruguay on aloittanut kisat myös väkevästi, vaikka joukkue jäikin yllättäen tasapeliin Japania vastaan toisella kierroksella. Uruguay vei ottelua tuloksesta huolimatta selvästi, ja voittaisi tällä pelinkuvalla matsin useimmiten maalein 2-1/3-1.

Avauskierroksella Uruguay möyhensi Ecuadorin maalein 4-0. Tuossa ottelussa sen vastustaja sai aikaisen punaisen kortin, mikä helpotti asiaa. Kokonaisuutena Uruguay on kuitenkin luonut todella paljon maaliodotusta kahdessa ottelussa.

Ottelun lähtökohdat ovat selvät: Chile on varmistanut jatkopaikan ja Uruguay menee myös kahden joukkoon tasapelillä. Koska B-lohkossa Paraguay on kolmantena kahdella pisteellä, niin Uruguay on myös varmistanut jo jatkopaikkansa kahdeksan sakkiin ennen tätä ottelua.

On odotettavaa, että etenkin Chile lepuuttaa hieman ottelussa. Myös Uruguay voi tehdä ottelun aikana jotain vaihtoja.

Uruguay on mielestämme yhä turnauksen selvästi paras joukkue Brasilian jälkeen. Ennakoimme Chilelle ”let-down” matsia ja enemmän lepuutuksia, joten Uruguay kelpaa peleihin n 2,16 kertoimella. Pidetään panos kuitenkin pienenä.

Ecuador-Japani

Ecuadorin ja Japanin kohtaloksi jää ratkaista lohkon jumbosija, mikä oli ennakkoon odotettua. Japani voi tosin päästä vielä Uruguayn kanssa tasapisteisiin, mutta 2-2 tulos keskinäisestä ottelusta pakottaisi maat maalierovertailuun, missä Japani jää mitä todennäköisimmin kakkoseksi.

Japanin turnaus ei ole vielä ohi, kiitos B-lohkon tilanteen. Paraguayn jäätyä kolmanneksi kahdella pisteellä, Japani pääsee kahdeksan joukkoon kaatamalla Ecuadorin. Copa Americassa jatkoon pääsee kahdeksan joukkuetta, eli kaksi parasta jokaisesta lohkosta sekä kaksi parasta lohkokolmosta.

B-lohkon tulokset avasivat jatkopaikan myös Ecuadorille. Kahdesta tappiosta huolimatta se voi päästä yhä kahdeksan joukkoon voittamalla viimeisen ottelun. Jos Japanin ja Ecuadorin välinen ottelu päättyy tasan, niin molemmat putoavat jatkosta.

Sekä Ecuador että Japani paransivat otteitaan karmivan avauspelin jälkeen. Ennen turnausta Ecuador oli pykälän vahvempi joukkue, mutta tällä hetkellä eroa ei ole paljon. Japani ei itse asiassa näytä juuri Ecuadoria heikommalta joukkueelta. Tasapelin riski on ottelussa hyvin pieni, sillä se ei auta kumpaakaan joukkuetta.

Otetaan pikkubetsi Japanin suoralle voitolle n 3,05 kertoimella. Tämä on huomattavasti parempi veto kuin DNB, sillä tasapelin todennäköisyyttä voi puottaa rajusti normaaliin otteluun nähden.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *