KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Maanantain pelitarjonta on tällä kertaa todella köyhää. Tämä johtuu siitä, että Euroopan pääsarjoissa pelataan tiistaina ja keskiviikkona viikkokierrosta. Poimitaan yksi tupla Skandinavian jalkapallosta.

Lilleström-Tromsø

Norjan Eliteserienin 23. ottelukierros päättyy maanantai-illan kamppailuun LSK-Tromsø.

Kotijoukkue Lillestrøm on ollut jo pari vuotta yksi Norjan pääsarjan suurimpia pettymyksiä. LSK säilyi viime vuonnakin rimaa hipoen, mutta nyt näyttää pahemmalta. Manageri Arne Erlandsen sai monoa jo kesäkuussa, mutta tulostaso ei ole parantunut. Viikko sitten joukkue otti rumasti turpaan Startin vieraana 3-0.

Tromsø on Eliterserienin suomalaisjoukkue. Managerina häärää loistavaa duunia tehnyt Simo Valakari, jonka poika Onni Valakari on myös pelaajaryhmässä. TIL oli alkukaudella kiinni jopa europaikoissa, mutta kesän myötä tahti on hieman rauhoittunut. Valakari on nostanut Tromsøn pois putoamiskamppailusta keskikastin joukkueeksi.

Lillestrøm on jatkuvasti markkinoiden yliarvostama. Pelaajien paineet kasvavat, eikä voittaminen onnistu. Tromsø +0,5 tasoitusvedolle saa peräti 1,93 kertoimen lta, ja tässä tarjouksessa on runsaasti ilmaa.

Häcken-IFK Göteborg

Ruotsiin Allsvenskanissa pelataan sarjan 22. ottelukierrosta, joka päättyy maanantai-iltana Göteborgin derbyyn.

Kotijoukkue Häcken on pelannut kauden aavistuksen alakanttiin. Hyvä loppukesän vire on nostanut joukkueen sijoitusta, mutta europaikoille ei ole enää asiaa. Häcken on tehnyt enemmän maaleja kuin sarjakärki AIK, ja joukkueen maaliero on sarjan toiseksi paras. BKH:n ykköshyökkääjä Paulinho johtaa myös sarjan maalipörssiä. Joukkue on voittanut viisi kuudesta ottelustaan, ja Häcken on dominoinut rajusti etenkin kotiotteluitaan.

IFK Göteborg on kaupunkin perinteinen ykkösseura. Blåvitt on nykyisin kaikkea muuta kuin Allsvenskanin kärkijoukkue, eikä sarjapaikka ole missään nimessä vielä kirkossa kuulutettu. IFK on voittanut vieraissa edellisen kerran toukokuun alussa, ja kuudesta edellisestä ottelusta on saldona vain yksi täysi pistepotti. Joukkueen puolustus ei ole pitänyt nollapeliä sitten heinäkuun lopun.

Joukkueiden välinen tasoero on tällä hetkellä todella raju. Häcken on kauden parhaassa iskussaan ja dominoi etenkin kotonaan vakuuttavasti. Poimitaan lta tuplaan kaveriksi Häckenin voitto kertoimella 1,66.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!