Falun -0,5

KERROIN

2.18
0
pv
0
t
0
min
0
s

Mullsjö -2,5

Ruotsin Superliiga tarjoilee lauantain kierrokselta laatukamppailuita joista tapetille nostetaan Mullsjö-Sirius, sekä illan kruununa ”giganttien” kohtaaminen Storvreta-Falun.

Mullsjö-Sirius (klo 17.00)

Mullsjö on jo koko kauden kuulunut ideajoukkueisiimme ja MAISin meno kaukalossa on ollut erittäin vakuuttavaa. Sarjasijoitus on ennen illan kamppailua viides, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä Andreas Hedlundin suojatit kiilaavat loppukaudesta Kalmarsundin ohi neljänneksi ja näin ollen nappaavat erittäin tärkeän kotiedun pudotuspeleihin. Viimeisestä viidestä ottelusta alla on neljä voittoa ja ainoastaan kovaan formiin päässyt Linköping osoittautui vieraissa liian kovaksi haasteeksi (4-1). Viimeksi Nyhemshallissa Mullsjön kotihurmoksen koki hallitseva mestari Storvreta, joka tosin melko siipirikkoisena poistui tyly 6-1 tappio niskassaan kotimatkalle. Mullsjö on sarjan tulivoimaisempia ryhmiä ja mikä tärkeintä: tulitukea löytyy erittäin laajalta rintamalta. Jann Zaugg on odotetusti hieman hiipiunut alun rynnistyksestään, mutta Pelle Tarenius sekä Sebastian Palmqvist ovat seästäneet todella tehokkaasti sveitsiläis taiturin vierellä. Kaiken kaikkiaan peräti seitsemän MAIS pelaajaa on nakuttanut jo yli 20 tehopistettä ja puolustuksen tukipilari Kasper Hedlundkin löytyy puolustajien pistepörssistä toiselta sijalta. Vahvaan palloliseen peliin nojaava ryhmä on ollut myös omaan päähän todella tiivis paketti ja tolppien välissä häärivät Jonathan Larsson sekä Simon Lööf ovat selkeästi yllättäneet allekirjoittaneen erinomaisella tasollaan.

Siriuksen tukala tilanne sarjan häntäpäässä hankaloitui edelleen, kun joukkue kävi sössimässä elintärkeät pisteet Jönköpingsin vieraana loppuhetkien totaali nukahduksella 5-4. Nyt Warberg kipusi sarjataulukossa jo ohi ja tällä hetkellä uppsalais laiva on kovaa vauhtia sukeltamassa kohti alempaa sarjatasoa. Viimeisestä seitsemästä ottelusta Sirius on onnistunut raapimaan ainoastaan yhden voiton eivätkä seuraavat kaksi ottelua ainakaan yhtään valoa tunnelin pässää kirkasta. Joukkueen kärkiyksilöt ovat palanneet huikean viime kauden jälkeen rajusti takaisin maanpinnalle eikä paluumuuttaja Billy Nilsonkaan yksin enää tätä reppuselässään kykene raahaaman.

Mullsjö lähtee otteluun ansaitusti jättisuosikkina ja kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa MAIS on ryöpyttänyt uppsalalaisia yhteismaalein 21-8. Sirius omaa potentiaalia mutta tässä se ennakkoon jää kyllä täysin vastaantulijaksi. Vieraat ovat sarjan selkeästi jäähyherkin ryhmä eikä tuo ainakaan yhtään joukkueen urakkaa sarjan parhaimman erikoistilannejoukkueen kotiluolassa helpota. Mullsjön vahva pallolinen peli tulee sahaamaan todella epäorganisoidun Sirius-puolustuksen halki, poikki ja pinoon useampaankin otteeseen ja bookkereiden vanhasta muistista asettama 2,5 maalin tasoitus kääntää väkisinkin suupieliä ylöspäin. Vihjeeksi nostetaan Mullsjö -2,5, jolle tarjoilee markkinoiden kärkikertoimen.

Storvreta-Falun (klo 17.30)

Hallitseva mestari ja suurin mestarisuosikki kauteen lähtiessä ollut Storvreta kävi muutama viikko takaperin Ostravassa nappaamassa melko pienelle arvostukselle jääneen Champions Cupin voiton lähes näytöstyyliin. Lyhyt turnaus vaati veronsa ja kaksi viimesintä ottelua Superliigassa ovat päättyneet kotkien tappioon kun Dalen nappasi voiton jatkoajalla 7-6 ja Mullsjö kuritti aiemmin viikolla hyvin vajaamiehistä mestaria peräti 6-1 lukemin. Illan otteluun kysmysmerkkejä on jälleen ilmoilla sillä aiemmin viikolla mm. ykköskassari Viktor Klintsten sekä suurin tähti Alexander Rudd loistivat poissaoloillaan ja kenties maailman parhaan pelaajan jättämä aukko näinkin laadukkaan joukkueen kokoonpanossa on erittäin merkittävä asia. Mahdollisuudet runkosarja voittoon ovat täysin olemattomat, joten vaikka jalkeille täysi rosteri tänään saataisiinkin niin turhia riskejä tuskin tullaan peluutuksen osalta tekemään.

Falun on ollut todella vakuuttava ja viime vuosina finaalitappioita niellyt joukkue näyttää porskuttavan ylivoimaiseen runkosarjavoittoon. Koko kauden aikana käkättimeen on tullut ainoastaan kolme kertaa, joista toki viimeisin juuri viime ottelussa loistavaa nousua tekevälle Linköpingille rankkareiden päätteeksi lukemin 7-6. Muuten kone ei juuri ole yskähdellyt ja juuri nyt Falun näyttää todella vahvalta joukkueelta. Alexander Galante-Carlsrtöm jahtaa tuttuun tyyliin pistepörssin kärkisijaa mutta kaiken kaikkiaan kärki kymmenikköön mahtuu tämän lisäksi puolustaja Emil Johansson sekä menneellä kaudella läpi lyönyt Omar Aldeeb. Johan Rehn on sarjan laadukkaimpia maalivahteja ja selvä valinta tänään vierasjoukkueen tolppien väliin.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa (24.9) Storvreta oli jatkoajalle venyneestä ottelusta huolimatta selkeästi parempi, mutta viimeksi (21.12) voimasuhteet olivat kääntyneet jo aivan päälaelleen eikä Falunilla ollut mitään hätää 6-3 päättyneessä kotivoitossa. Suoraan kokoonpanoja vertaillessa etu puolustuksessa menee Storvretalle mutta hyökkäys- sekä maalivahtipeli kääntyy Falunin puolelle. Vaikka Albin Sjögren ja Jimmie Pettersson kovan luokan pelimiehiä ovatkin, on kotijoukkueen kaikki vastuu Alexander Ruddin harteilla kun taas Falun rummuttaa selkeästi laajemmalla materiaalilla. Lähtökohdat otteluun niin ikään puoltavat enemmän vieraita, sillä siinä missä Falun on pelannut viimeksi tasan viikko takaperin on ottelu Storvretalle jo peräti seitsemäs tammikuun puolella. Falun on joukkueista tällä hetkellä laadukkaampi eikä Storvretan suuret kysmymerkit yhtään sen osakkeita tässä paranna. Me nostamme vieraat tässä lähes 50% suosikiksi ja kovaa vauhtia alaspäin lipuvista kertoimista löytyy vielä ainakin toistaiseksi ilmaa alta. Parhaimman kertoimen Falunin ryöstöretkelle tarjoaa .

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *