LaSB +1,5

KERROIN

1.73
0
pv
0
t
0
min
0
s

EräViikingit-LaSB (klo 18.30)

Suomen suurimman salibandyseuran kausi on ollut lähes täysi katastrofi ja ilman Indiansin ja SPV:en totaalista romahdusta, jää fuusioseura tällä kaudella karusti ulos puodotuspeleistä. Me ennakoimme jo ennen kautta EräViikingeille selkeää notkahdusta viime kauden huippusuorituksesta, mutta aivan näin isoon mahalaskuun ei allekirjoittanutkaan uskonut. Ennen illan ottelua Ervi löytyy sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta ja ero ylöspäin on jo kuusi pistettä. Ervi on ollut koko sarjan heikoin hyökkäyspäähän ja se on onnistunut heiluttamaan vastustajan maaliverkkoa ainoastaan 4,6 osuman ottelukeskiarvolla. Maajoukkueestakin tutut Jani Kukkola ja Mika Moilanen ovat vaeltaneet täysin varjojen rajamailla eikä puolustuksessakaan parivaljakko Tuomas Aho-Marko Juselius ole yltänyt läheskään parhaimpaansa. Paljon joukkueen tilaanteesta kertoo se, että kesken kauden alemmilta sarjatasoilta haalittu Tommi Rosendahl on pelaamissaan otteluissa ollut heittämällä EräViikinkien paras pelaaja. Tolppien välissä Santtu Starndberg ei ole kyykänyt ja luotettava ykköstorjuja mitä ilmeisemmin tänäänkin kotijoukkueen maalinsulla vartioi.

LaSB on poskettoman alkukauden jälkeen palannut takaisin kuolevaisten joukkoon ja viimeisestä viidestä ottelustaan se on kairannut ainoastaan kaksi voittoa. Hämeen-derbyssa Steelers nappasi todella haluttoman Lasbin päänahan mutta viimeksi joukkue kokosi komeasti rivinsä kaatamalla Welhot tylyin 8-0 loppulukemin. Tähtipuolustaja Miska Mäkisen loukkaantuminen näkyy muuten varsin ohuessa materiaalissa karulla tavalla ja nyt sairaslista piteni vielä entisestään Lauri Palvailan sekä J-P Auriolan nimien muodossa. Perttu Koljonen on osunut maalipuiden väliin jo 20 kertaa ja entinen superlupaus alkaaa vihdoin lunastaa tälle asetettuja odotuksia. Lasb-ikoni Tino Nivala on tämän vierellä äitynyt jopa uransa parhaimpaan vireeseen ja Joonatan Surakka on myös ottanut ison stepin eteenpäin. Kapteeni Tuure Ailio on edelleen allekirjoittaneen papereissa joukkueen kenties tärkein pelaaja yhdessä huippuvahti Santtu Pohjosen kanssa. Pelillisesti Lasb on ollut tappioista huolimatta ihan kelvollisella tasolla ja esimerkiksi Steelersiä vastaan oranssit olivat melko paljonkin vastustajaansa edellä.

Lasb on erinomaisen alkukautensa turvin jo lähes varmistanut playoffs-paikkansa mutta EräViikingit on tässä selkeän pakkovoiton edessä. Historian valossa ErVi on hallinnut joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia miltei mielin määrin, mutta tämän kauden Lasb on huomattavasti aiempien liigavuosien vastaavaa parempi ja tämän kauden ensimmäisessä välienselvittelyssä oranssit veikin voiton 5-3 loppulukemin. ErVi on paperilla edelleen laadukas nippu mutta ei se missään nimessä näin suuri suosikki ole edes hieman repaleista Lasbia vastaan. Ottelusta on odotettavissa todella vähämaalista nyhväystä ja houkuttelevin pelikohde on ehdottomasti vieraiden 1,5 maalin tasoitus, joka nostetaan vihjeeksi in 1,73 kertoimella (raja 1,66).

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *