Villarreal yli 1,5 maalia

KERROIN

1.65
0
pv
0
t
0
min
0
s

Eurofutiksen viikonloppu pyörähtää käyntiin tuttuun tapaan perjantaisin. Nostamme esiin taas kaksi pelikohdetta Euroopan ykkössarjoista. Tällä kertaa luotamme vahvasti kotijoukkueisiin.

Mainz-FC Köln (klo 21:30)

Bundesliigan yhdeksäs kierros käynnistyy ottelulla, jota voidaan hyvin kuvailla putoamiskamppailuksi.

Kotijoukkue Mainz on rimpuillut viime vuosina Bundesliigan alemmassa keskikastissa. Edelliskauden 43 pistettä oli vahva suoritus, mutta joukkue kuuluu perustasoltaan lähelle putoamisviivaa. Tänä syksynä sarjan pohjapaikat ovat tulleet joukkueelle tutuiksi.

Mainz aloitti kauden häviämällä kolme ensimmäistä ottelua yhteismaalein 2-12. Avausvoitto tuli Herthan isäntänä 4. kierroksella. Kokonaisuutena joukkue on pelannut viisi edellistä kierrosta saldolla 2-0-3 ja maalierolla 5-6, eli puolustuspeli on parantunut huimasti.

Viikko sitten Mainz hävisi Dusseldorfille vieraissa 1-0, mutta tätä ennen kaatui Padeborn tärkeässä putoamistaistelussa vieraissa 1-2.

FC Köln teki nopean paluun Bundesliigaan. Joukkue esiintyi sarjassa edellisen kerran kaudella 2017/2018, jolloin saldoksi jäi masentava 5-7-22. Näyttää kuitenkin siltä, että kölniläiset ovat turhan vahva joukkue 2. BL -tasolle.

Pässi-logostaan tunnettu seura tulee Mainz-otteluun itseluottamusta uhkuen. Köln kaatoi viikko sitten Padebornin kotonaan 3-0 todella vahvalla esityksellä. Kyseessä oli vasta kauden toinen voitto, ja se nosti Kölnin pois ainakin hetkellisesti putoamisviivan alapuolelta.

Mainz ja FC Köln ovat pelivoimaltaan hyvin samantasoisia. Molemmat ovat voittaneet vasta kaksi ottelua ja kaataneet sarjajumbo Paderbornin kerran. Näyttää hyvin vahvasti siltä, että toinen kaksikosta putoaa kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmasta (tai joutuu vähintään karsintoihin).

Betsimarkkina on innostunut turhan paljon FC Kölnin viime viikon esityksestä ja tarjoaa Mainzille vain marginaalista suosikkiasemaa. Me nappaamme peliin Bethardin Mainz DNB kertoimella 1,91. Arviomme tapahtumalle on 59%.

Villarreal-Alaves (klo 21:45)

Espanjan La Ligassa käynnistellään sarjan 10. ottelukierros. Perjantai-illan ottelusta löytyy selkeä suosikki.

Kotijoukkue Villarreal on tuttu näky eurokentiltä, mutta viime kausi sujui alusta asti katastrofaalisesti. Keltainen sukellusvene oli pitkään jopa putoamisviivan tuntumassa, mutta kurssi saatiin lopulta käännettyä turvalliseen keskikastiin.

Joukkueen pelivoima on todellisuudessa aivan jotain muuta. Tänä syksynä Villarreal onkin pelannut paremmin tasollaan ja pitää sarjan seiskapaikkaa hallussaan. Villarreal nappasi viikko sitten tärkeän vierasvoiton Espanyolista 0-1 ja palasi takaisin raiteille Osasuna-tappion jälkeen. Edellisessä kotipelissä joukkue kaatoi Real Betisin peräti 5-1.

Keltapaidat ovat tehneet Barcelonan jälkeen eniten liigamaaleja – peräti 20 kappaletta. Hyökkääjä Gerard Moreno on myös maalipörssin kärkisijoilla kuudella osumalla.

Pikkuseura Alaves on ollut sijoilla 9-14 noustuaan La Liigaan kolme kautta sitten. Joukkue on ylittänyt odotukset joka vuosi, ja Alavesin odotetaan taas kerran valuvan lähemmäs putoamisviivaa.

Syksy käynnistyi kolmella tappiottomalla ottelulla (1-2-0), kunnes Alaves hävisi Sevillan isäntänä 4. kierroksella 0-1. Tästä onkin alkanut alamäki; kuusi edellistä peliä ovat kulkeneet saldolla 2-0-4. Kotona Alaves on ollut varsin hyvä, ja joukkue kaatoi viikko sitten Celtan puhtaasti 2-0.

Alavesin reissupelit ovat olleet karua katseltavaa. Joukkue on pelannut viime keväästä lähtien kahdeksan vierasmatsia saldolla 0-2-6. Alavesin verkkoon on tehty vähintään kaksi maalia 6/8 näistä otteluista.

Villarreal on pelivoimaltaan monta luokkaa vahvempi. Ottelussa yhdistyy lisäksi kummankin joukkueen vahva kotiriippuvuus. Alaves-puolustuksella tulee kiire, sillä Villarreal on tehnyt kaikissa kauden kotipeleissään vähintään kaksi maalia.

Uskomme tämän trendin jatkuvan perjantaina. Lyödään Villarreal yli 1,5 maalia ilta 1,65 kertoimella. Voit myös vaihtoehtoisesti pelata koko ottelun totals yli 2,5 maalia 1,90 kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *