Kärpät-KalPa U4.5

KERROIN

2.1
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigan ohjelmassa on perjantaina viiden ottelun kierros. Keskiviikkona saimme kiinni molemmat pelivalinnat, joten nyt lähdetään jatkamaan voittoputkea uusilla betseillä.

JYP-HIFK

Kotijoukkue JYP oli yksi viime kauden suurimmista flopeista. Tämäkin syksy lähti käyntiin varsin hitaasti, mutta joukkue on päässyt lokakuun aikana vakuuttavaan lentoon. JYP on voittanut peräti seitsemän edellisestä yhdeksästä ottelustaan.

JYP lähtee perjantain otteluun hyvällä itseluottamuksella. Joukkue kaatoi keskiviikkona Jukurit vieraissa 2-5, jota edelsi viime lauantain 5-0 kotivoitto KalPasta. Alkuviikon matsi toi tärkeitä onnistumisia myös Petrus Palmulle (tehot 1+2), mikä lupaa hyvää hyökkäyspeliin myös jatkossa.

Vierailija HIFK:n lupaava voittoputki katkesi tylysti Kisapuistossa keskiviikkona. Stadilaiset hävisivät SaiPalle peräti maalein 6-4, tosin ottelun xG oli lähempänä 3-3/3-2 tulosta. Tätä ennen IFK ehti voittaa kolme matsia putkeen, ja joukkue näytti vihdoin päässeen oikealle raiteelle.

IFK on ollut TPS:n ohella alkukauden suurin alisuorittaja, kuten Liigaa seuraavat hyvin tietävät. Joukkue on luonut valtavasti paikkoja ilman tulosta. Nyt maalihanat ovat auenneet, mutta ongelmia riittää edelleen omassa päässä.

Vierasjoukkueen maalivahtitilanne on todella huolestuttava. Tuohimaalle uppoaa jatkuvasti luvattoman helppoja maaleja, minkä lisäksi puolustuspäässä tapahtuu turhaa sekoilua. IFK oli jo aiemmissa voittopeleissään onnekas, ettei päästänyt enempää maaleja.

Jatkamme keskiviikon tapaan over-linjalla IFK:n otteluun. Kangasniemen paluu lisää entisestään vieraiden hyökkäysvoimaa, minkä lisäksi maalilla saatetaan nähdä pidempään pelaamatta ollut Bernard.

Myös JYP:n vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Kotijoukkue on tällä hetkellä liikkeellä vahvalla itseluottamuksella, joten IFK-pakeilla pitää perjantaina kiirettä. Pelataan yli 5,5 maalia in 2,10 kertoimella. Arviomme on noin 53 prosenttia.

Kärpät-KalPa

Kotijoukkue Kärpät on varsin odotetusti Liigan kakkospaikalla, kun sarjaa on tahkottu viitisen viikkoa. Oululaiset ovat hävinneet varsinaisella peliajalla vasta kerran, mikä tapahtui Tapparan vieraana. Kärpät on myös päästänyt Liigassa vähiten maaleja (21 kpl), vaikka keskiviikkona omiin upposikin peräti kolme osumaa.

Kärpät hukkasi 3-0 johdon Pelicansia vastaan päätöserässä 3-3 -tasapeliin, mutta kampesi lopulta 5-3 voittoon. Oululaisten peli romahti kummallisesti, mitä harvoin näkee tältä joukkueelta. Emme usko vastaavaan työtapaturmaan perjantaina.

Kärppien nuori veskari Annunen teki ennen Pelicansin avausmaalia myös uuden Liigan ennätyksen. Annunen piti maalinsa puhtaana peräti 302 minuutin ajan eli täydet 14 erää. Tämä tilasto kertoo, että Kärpillä ei todellakaan ole maalivahtiongelmaa, mistä spekuloitiin kovasti ennen kauden alkua.

Vierailija KalPa on suht tasonsa mukaisilla sijoilla pari pistettä säälipleijareiden alapuolella. Kuopiolaiset hävisivät keskiviikkona niukasti HPK:lle maalein 1-2 jatkoajan jälkeen. KalPa oli kiinni 1-0 voitossa aina 59. minuutille saakka, mutta Kilpeläisen nollapeli romuttui reilu minuutti ennen loppua.

KalPa tuskailee tällä hetkellä maalinteon kanssa. Liigassa vain Ässät on tehnyt kuopiolaisia vähemmän maaleja. KalPa on jäänyt maksimissaan kahteen maaliin viisi kertaa kuudessa viime ottelussa, ja ainoa onnistuminenkin (4-2 voitto Lukosta) oli hieman tilanteiden vastainen.

KalPan maalintekovaikeudet tuskin helpottavat Liigan parasta puolustusta vastaan. Vierasjoukkue luottaa edelleen kiekkokontrolli-tyyliin, jonka avulla myös Kärpät pysyy hyvin pois maalipaikoilta.

Arvioimme ottelun maaliodotuksen todella matalaksi. Underin pitäisi olla todennäköisempi vaihtoehto myös 4,5 maalin rajalla. Betsaamme alle 4,5 maalia in 2,15 kertoimella. Todennäköisyysarvio 52%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *