Villa-Newcastle O2.5

KERROIN

1.93
0
pv
0
t
0
min
0
s

Maanantain futistarjonnasta löytyy yksi ottelu Serie A:sta ja yksi Valioliigasta. Nostamme esiin pienen panoksen betsin molemmista otteluista.

Serie A: SPAL-Genoa (klo 21:45)

Kotijoukkue SPAL nousi Italian korkeimmalle sarjatasolle kaksi vuotta sitten. Kyseessä oli historiallinen suoritus 49 vuoden yrittämisen jälkeen. Pohjois-Italian Ferrarasta kotoisin oleva joukkue on säilyttänyt sarjapaikkansa kaksi kautta putkeen – monien suureksi yllätykseksi.

Tämä syksy alkoi SPAL:n osalta katastrofaalisesti. Kuuden ottelun päätyttyä joukkueen saldo oli murheellinen 1-0-5. Tämän jälkeen on alkanut tapahtua parempia asioita, ja SPAL on parantanut selkeästi otteitaan viime viikkoina.

Joukkue pelasi erinomaisen 0-0 -tasapelin Udinesen vieraana ennen maaottelutaukoa. Kaksi edellistä kotipeliä ovat tuoneet 1-1 -tasapelin Napolia vastaan ja 1-0 -voiton Parmasta. SPAL-puolustus toimii nyt aivan uudella tasolla.

Vierailija Genoa on ollut viime vuosina Serie A:n selkeä alemman keskikastin suorittaja. Keväällä joukkue lunasti sarjapaikkansa mahdollisimman pienellä marginaalilla, eli ainoastaan maalieron turvin. Tämän syksyn suoritukset viittaavat siihen, että edessä on taas uusi putoamiskamppailu.

Genoan kausi alkoi sen verran heikosti, että seurajohto painoi paniikkinappulaa jo lokakuun lopussa. Etenkin PSG:stä pelaajana tunnettu Thiago Motta otti päävalmentajan tehtävät haltuunsa 22. lokakuuta. Genoa voitti Mottan avauspelissä Brescian 3-1, mutta hävisi sen jälkeen Juventukselle ja Udineselle.

Ennen maaottelutaukoa Genoa puristi arvokkaan 0-0 -tasapelin Napolin vieraana. Seura sai kuitenkin kovan iskun pelaajapuolella, sillä ykköskärki Christian Kouame loukkasi polvensa ja joutuu sivuun puoleksi vuodeksi. Kouame on tehnyt viisi maalia ja syöttänyt kaksi, eli mies on ollut mukana puolessa Genoan osumista.

Kyseessä on erittäin tärkeä putoamiskamppailu. Molemmat joukkueet ovat piristyneet viime viikkoina ja pelanneet vähämaaliset tasapelit jopa Napolia vastaan. Kouamen loukkaantuminen syö puolestaan vieraiden tehoja entisestään.

Joukkueiden kaikki Serie A -kohtaamiset ovat päättyneet kaikki alle 2,5 maaliin. Betsaamme tämän trendin jatkumisen puolesta. Kupongille siis alle 2,5 maalia in 1,74 kertoimella. Arvio tapahtumalle on 63%.

Valioliiga: Aston Villa-Newcastle (klo 22:00)

Valioliigan 13. ottelukierros päättyy mielenkiintoiseen otteluun.

Kotijoukkue Aston Villa lähti maaottelutauolle kolmen tappion siivittämänä. Villan ohjelma oli myös kova, sillä se kohtasi Wolvesin vieraissa, Liverpoolin kotona ja Man Cityn vieraissa. Esitykset olivat tappioista huolimatta kelvollisia, ja Villa johti esim. Liverpoolia vastaan vielä 85. minuutin kohdalla 1-0.

Moni analyytikko uskoi Villan olevan vahvin kauden nousijoista, eikä tuo arvio ole täysin tuulesta temmattu. Joukkueen xG-luvut ovat olleet erittäin hyviä koko kauden – etenkin hyökkäyspäässä. Jos Villa saa puolustuspelinsä parempaan kuosiin, joukkue nousee turvalliseen keskikastiin.

Vierailija Newcastle tuomittiin ennen kauden alkua yksimielisesti putoamaan. Rafa Benitezin sekä ykköskärkensä menettänyt joukkue on kuitenkin yllättänyt asiantuntijat otteillaan. Manageriksi kesällä tullut Steve Bruce on pitänyt Benitezin luoman paketin hyvin kasassa.

Newcastle on tällä hetkellä itse asiassa kauden parhaassa vireessään. Magpies lähti tauolle kahden voiton putkessa kaadettuaan Bournemouthin 2-1 ja West Hamin 2-3 vieraskentällä. Viiden edellisen ottelun saldona on 3-1-1, jossa ainoa tappio on vieraissa Chelsealle.

Olemme vihjanneet Newcastlea jo useampaan otteeseen tällä kaudella. Aiemmin mainittu alkuranking ja asiantuntijoiden tyrmäys on vaikuttanut osaltaan siihen, että Magpies on jatkuvasti aliarvostettu joukkue.

Tällä kertaa vieraiden menestystä haittaavat alati pahenevat puolustuspään ongelmat. Tärkeä toppari Jamaal Lascelles on loukkaantunut, minkä lisäksi wing-back Matt Ritchie on yhä sivussa. Myös toinen vakiotoppari Ciaran Clark loukkaantui maaottelutauolla, ja miehen pelaaminen on epävarmaa. Newcastle näyttäisi sentään saavan Fabian Schärin takaisin, sillä muuten sivussa olisi koko normaali topparilinja.

Kotijoukkue Villa saa puolestaan tärkeän hyökkääjän, Jack Grealishin, takaisin loukkaantuneista.

Pelivalintamme on otteluun yli 2,5 maalia in 1,93 kertoimella. Villan peleissä sattuu ja tapahtuu koko ajan – peräti seitsemän edellistä Valioliigamatsia on päättynyt yli 2,5 maaliin. Newcastle on tehnyt myös viime peleissään maaleja, minkä lisäksi heikentynyt puolustuspää auttaa Villaa. Arviomme tapahtumalle on 56% – pidetään panos maltillisena.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *