H2H Jacobsen-Niskanen: Jacobsen

KERROIN

2.16
0
pv
0
t
0
min
0
s

H2H Böhler-Ishida: Ishida

Rukan avausviikonlopussa on sunnuntaina vuorossa perinteisen tyylin normaalimatkas väliaikalähtönä. Naisten kisan suurin ennakkosuosikki on kilpailukiellosta täksi kaudeksi palannut Threse Johaug joka oli avauskisassa Norjassa täysin suvereeni.

Ensimmäisessä H2H parissa tarjoilee Norjan Astrid Jacobsenin sekä Kerttu Niskasen välisen kamppailun. Jacobsen on hyvin kokenut hiihtäjä joka on koko uransa keskittynyt normaalimatkojen kisoihin, joskin sprinteissäkin on aina välillä tullut hyviä onnistumisia. Jacobsen on etenkin vapaalla tyylillä erittäin kova, mutta kyllä suksi perinteiselläkin melko kivuttomasti liikkuu. Kauden avauskisassaan norjalainen sijoittui Beitostölenin kympin pertsalla hienosti neljänneksi jääden täysin suvereenille Johaugille reilut 80 sekuntia. Kerttu on suomalaisille varmasti tuttu eikä vahva pertsan kisaaja juuri esittelyjä kaipaa. Niskasen avauskisa jätti naisen ylle todella suuria kysymysmerkkejä kun Kepa oli Oloksen 5km kilpailussa vasta seitsemäs jääden voittajalle Saksan Victoria Carlille peräti 30 sekuntia.

Jacobsen on laitettu pariin altavastaajaksi ja tästä uskallamme olla selvästi erimieltä. Jacobsen osoitti avauskissa että vauhti on kohdallaan heti alkukaudesta kun taas Niskasen meno startissa oli todella heikkoa. Rukalla on huomenna käytössä normaalia lyhyempi reitti joka avaa todella hyviä peesimahdollisuuksia. Kisan ehdoton suosikki Johaug lähtee matkaan yhdeksän minuttia ennen Jacobsenia joten tämä voi saada tästä melkoisen työjuhdan eteensä. Me näemme norjalaisen tässä parissa suosikkina, joten pelivalintaa ei juuri tarvitse kahta kertaa miettiä!

Toisen head to head kohde nostetaan esiin lta joka tarjoilee parivaljakkoa Stefanie Böhler vs Masako Ishida. Saksan Böhler on hyvin keskinkertainen menijä eikä oikeastaan muistuttele omasta olemassaolostaan kuin muutaman kerran kaudessa. Avauskisoissa meno ei ole ollut kovinkaan kummoista joten paljoa tuskin on huomennakaan tarjolla. Japanin Ishida on vahva ja oikeastaan puhdas perinteisen hiihtäjä joka kilpailee myös pitkissä maraton-hiihto tapahtumissa. Ishidalla on selkeästi potentiaalia yllättää ja viime kaudella nainen raivasi kertaalleen jopa top vitoseenkin. Ishida avasi kauden ruotsalaisten kanssa Bruksvallarnassa, jossa meno oli ihan pirteää kun Charlotte Kallaan kiertyi kympillä eroa noin puolitoista minuuttia.

Böhler on isketty tähän melko suureksi suosikiksi jota emme allekirjoita. Ishida on selkeästi tasaisempi suorittaja ja pidämme tätä jopa pienenä suosikkina saksalaista vastaan. Viime vuonna samaisessa kisassa Ishida oli Böhleriä yli 20 sekuntia nopeampi joten vaikea tässä on yli kakkosen kerrointa ohittaakkaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!