Falun

KERROIN

1.78
0
pv
0
t
0
min
0
s

Mullsjö-Falun (klo 20.00)

Mullsjö oli kesän siirtomarkkinoiden selkeä voittaja. Naapuriseura Jönköpingiä tyhjennettiin tällä kertaa Simon Karlssonin sekä Anton Hedinin muodossa ja parhaimmillaan Jesper Sankell ja Robin Westergren ovat sarjan parhaimistoa omilla pelipaikoillaan. Tuloksellisesti alkukausi on ollut kelvollinen mutta pelillisesti joukkue on kaukana siitä mitä siltä voisi odottaa. MAIS saa kasaan todella kilpailukykyiset kolme kentällistä mutta ongelmana on ettei siltä löydy oikein todellista syömähammasta. Jan Zaugg tykitti viime kaudella 43 osumaa mutta nyt sveitsiläis taituri on osattu lukea pois eikä tahti ole ollut läheskään samanlainen. Pelle Tareniuksen suonenveto niin ikään on loppunut eikä edellämainittu Sankell loukkaantumistensa jälkeen ole enää palaamassa huipputasolleen. Duracellmainen Kim Ganevik (6+8) johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä joka auttamatta kertoo jostakin. Mullsjö perustaa pelinsä todella vahvaan pallokontrolliin, mutta tällä hetkellä peli on enemmän näennäistä hallintaa ilman todellisia huippupaikkoja. Tehdyissä maaleissa MAIS on kärkikahdeksikon heikoin 55 osumallaan. Maalinsuulla kaksikko Larsson-Lööf ei ole koskaan herättänyt järin suurta luottamusta allekirjoittaneen papereissa mutta hyvin tasaväkisestä maalivahtitandemista on kuitenkin kyse.

Viime kaudella täysin suvereeniin runkosarjavoittoon ja täten myös koronan keskeyttämän sarjakauden voittoon jyrännyt Falun on ollut alkukaudesta pinteessä. Jo kesän harjoitusotteluissa kärsityt murskatappiot toiselle mahtiseura Storvretalle antoivat merkkejä ettei kaikki ole aivan uomissaan ja nyt tuo on realisoitunut myös sarjakauden alkaessa. Menneellä kaudella joukkue kärsi ainoastaan yhden tappion 31 ottelussa mutta nyt viimeisistä neljästä ottelusta Falun on poistunut kolme kertaa tyhjin käsin kotimatkalle. Toki joukkue on kärsinyt tappiot sensaatiomaisesti aloittaneelle Kalmarsundille (9-8) sekä juuri mestarisuosikki Storvretalle (6-3). Pelillinen statistiikka ei näytä pahasti punaista valoa, vaan ongelmat ovat enemmänkin rakenteellisia. Pitkään joukkuetta johtaneet Alexander Galante-Carlström, Rasmus Enström sekä Johan Samuelsson etunenässä ovat jo uransa ehtoopuolella ja nuoret superlupaukset Emil Ruudin ja Malte Lundmarkin johdolla ovat vielä aavistuksen raakileita kannattelemaan joukkuetta illasta toiseen. Omar Aldeeb sekä menneellä kaudella maailman parhaaksi valittu Emil Johansson antavat kuitenkin todella kovaa tulitukea, joten kyllä Falun edelleenkin sarjan kakkossuosikki meidän papereissamme on. Ykkösvahti Johan Rehn ei ole yltänyt tolppien välissä aivan parhaimpaansa joten tänään starttivuoron saa Emil Lilja.

Mullsjölla on varmasti paljon hampaankolossa sillä Falun on osoittatunut sille eräänlaiseksi peikoksi, ja viimeksi edellisvuoden pudotuspeleissä MAIS taipui IBF:n käsittelyssä otteluvoiton 1-4. Falun on muutenkin joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa niskanpäällä, sillä se on vienyt nimiinsä kymmenestä viime kohtaamisesta peräti kahdeksan. Kotikaukalossaan Mullsjö on ollut selkeästi vahvempi, mutta tiukkojen yleisörajoituksien takia kotietu on tällä kaudella huomattavasti pienempi. Moni liputtaa illan ottelussa varmasti kotijoukkueen puolesta, mutta me lähdemme tähän vahvasti vieraiden kelkassa. Thomas Brottmanin suojatit tulevat Nyhemshalliin ärsytettyinä eikä Mullsjö rehellisesti sanottuna ole vielä vakuuttanut alkuunkaan. Falun on parempi joukkue kaikilla mittareilla ja nappaa täyden pistepotin noin 59% arviota vastaan. in kärkierroin kelpaa hyvin keskiviikon peleihin mukaan.

 

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *