Pelivihje, Ravit, Toto-75

KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Teivon vaikean oloisen kierroksen ensimmäiseksi varmaksi valikoitui avauskohteen Hierro Boko. Rata -12 antaa aika paljon tasoitusta muille, mutta ruunan kunto on kiviaitaa. Vermossa se näytti jo jäävän pussiin, nytkin mukana olevan Knows Bestin taakse, mutta kiritilat aukenivat kreivin aikaan ja Hierro Boko spurttasi tulisesti ohi, juuri ennen maalilinjaa. Viime lauantaina se kävi voittamassa Bådenissa 2640m kovalla ajalla. Huonosta lähtöpaikasta huolimatta Hierro Boko ohittaa Teivon pitkällä loppusuoralla kaikki.

Toinen varma on kolmannen kohteen A Kind of Magic S. Huippukuski Mika Forss hyppää ruunan rattaille, mikä saattaa tuoda vielä hieman lisää tekemiseen. A Kind of Magic S viritteli melkoista toppariviä tauluunsa, kunnes kohtasi parempansa toissa kerralla Oulussa. Silloin Sole Olee tuli selkäjuoksun jälkeen ohi. Viimeksi Oulussa ruuna palautti päiväjärjestyksen, halliten keulasta mielin määrin. Keulajuoksu on nytkin todennäköinen, vaikka Father’s Hope pystyy keulapaikan puolustamaan kuskin niin halutessa. Tuskin Esa Holopainen kuitenkaan alkaa suosikkia vastaan ajamaan, joten A Kind of Magic S on todennäköinen keulavoittaja.

Toinen kohde pelataan viidellä merkillä. Hipassi on hyvältä paikalta perusmerkkejä. Kuopiossa se pääsi viimeisellä takasuoralla sisäradalta nousemaan johtavan rinnalle, mistä puristi varmaan voittoon. Ohiheittäjä on voitokas hevonen ja menestyy monenlaisilla juoksuilla. Huonolta lähtöpaikaltakin sen kuuluu olla lähdön suosikkeja. Siirin Veetin voittoputki katkesi Oulussa, kun se laukkasi lähtöön jääden pahoin kärjestä. Silti se kierteli kolmatta rataa vielä toiseksi, häviten vain Hymynpilkkeelle. Hyviltä paikoilta vielä lapulle Patulaine, jolla on kaksi voittoa alla, sekä Siirin Elli.

Neljäs lähtö vaikuttaa etukäteen kahden kaupalta. EL Indeed on aivan karmeassa kunnossa. Kaikki tämän vuoden starttinsa voittanut tamma on 40m pakiltakin erittäin lähellä voittoa. Varmistukseksi otetaan 20m etumatkaa saava Endless Story. Santtu Raitalan ajokki pääsee juoksulangalta hyvin matkaan ja voi olla jopa keulassa jo ensimmäisellä takasuoralla. Luokka ei ole ihan yhtä kova kuin EL Indeedillä, mutta se saanee huomattavasti helpomman juoksun.

Viidennessä lähdössä riittää laatua. Marttistrip on kerännyt taulun täyteen tolppia Suomessa ja Ruotsissa. Nyt vastusta riittää. Mr Stahl on kolunnut kovia ikäluokkalähtöjä ja on kunnossa, mutta lähtöpaikka on huono. Kiikku’s Trooper polkee aina rehdisti maaliin asti ja kirii tässäkin voittomatsiin. Downshifterillä sarja hiukan kovenee, mutta se on toisaalta ollut edellisisään todella vakuuttava. Kuopiossa sen voitto suli, kun keulahevonen seilasi sen juoksulinjalle ja rytmi katosi. Hertus (5%) ei häviä voimissa kenellekään, mutta lähtöpaikka on tasaiselle avaajalle huonoin mahdollinen. Mikäli se saa edes jonkinlaisen juoksupaikan parijonosta, voi se jyrätä voimillaan korkealle.

Kuudes kohde koitetaan selvittää kolmella merkillä. Claude P.Hill oli Kuopiossa urhea kolmas kovassa lähdössä, umpisurkealta paikalta. Nyt tuliselle avaajalle on sopivassa sakissa keulajuoksu tarjolla. Mandela Zon on kohonnut kanuunakuntoon ja 2-radalta se saa väkisinkin jonkunlaisen juoksun. Kolmantena merkkinä mukaan kovan hevosen maineessa oleva Callela Ikaros(14%). Vermossa se kiri hyvin toiseksi, kaukaa 4-ulkoa. Ohi tuli vain sen vetoavusta nauttinut, nytkin mukana oleva Redhot Tap Dancer, joka kannattaa napata suurempiin systeemeihin mukaan.

Päätöskohteen Elan arvottiin takamatkan takariviin, joten kierrettävää riittää. Otetaan varmistukset perusmatkalta. Issakan Valo punnersi väkevästi voittoon Kuopiossa. Se on tässäkin perusmerkkejä. Maisteri Jutila saa lähtöpaikan turvin hieman etua, eikä sen voitto olisi yllätys. Korven Liiderillä on suljettu lähtöpaikka, mutta kaksi edellistään Vermossa voittanut ruuna on ollut edellisissään vakuuttava. Ideamerkkinä mukaan Jostois. Mikäli se ei jää voltin ykköseltä pussiin, on se ihan mahdollinen menestyjä. Kuopiossa se kiri napakasti kolmanneksi tilat saatuaan.

Lähtö1: 12

Lähtö2: 1,2,3,8,10

Lähtö3: 4

Lähtö4: 10,11

Lähtö5: 1,6,7,8,11

Lähtö6: 1,5,11

Lähtö7: 1,3,5,8,16 Vihjerivin hinta: 37,50e

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *