Lyon DNB

KERROIN

3.4
0
pv
0
t
0
min
0
s

Mestarien liigan playoffs-vaihe jatkuu taas neljällä ottelulla. Tällä kertaa toivomme altavastaajien venyvän hyviin suorituksiin.

Napoli-FC Barcelona (ti, klo 22:00)

Kotijoukkue Napoli lähtee tiistain otteluun hyvällä fiiliksellä. Joukkue on löytänyt aivan uudenlaisen vireen kevään ratkaisuotteluiden kynnyksellä. Vaikka kausi on ollut Serie A:ssa tähän asti iso pettymys, niin vahva kevät voi vielä pelastaa paljon.

Napolin heikko alkukausi johti päävalmentaja Carlo Ancelottin potkuihin 10. joulukuuta. Tilanne näytti eskaloituvan vieläkin pahemmaksi, sillä Napoli suoritti todella heikosti myös Gennaro Gattuson alaisuudessa.

Kurssi kääntyi kuitenkin täysin kuukausi sitten, kun Napoli kaatoi Lazion Italian cupissa. Tätä seurasi komea voitto Juventuksesta ja hieno voittoputki. Joukkue on nyt pelannut seitsemän edellistä ottelua saldolla 6-0-1. Ainoa tappiokin oli hyvin epäonninen.

FC Barcelona on kärsinyt hieman vastaavista ongelmista. Katalonialaiset vaihtoivat myös päävalmentajaa, eikä uusi Quique Setienin alku ole ollut seurassa helppo. Äskettäin jopa Leo Messi ajautui miehelle harvinaiseen maalittomaan putkeen.

Barca on päässyt Napolin tavoin oikeille raiteille viime viikkoina. Kuuden ottelun saldo on 5-0-1, jossa ainoa tappio tuli Bilbaossa cup-pelissä yliaikamaalilla 1-0. Messin neljä maalia lauantain Eibar-ottelussa nostavat myös itseluottamusta.

Napoli ja FC Barcelona ovat olleet varsin vähämaalisia Mestarien liigassa. Napolin pelikirja ei varmasti eroa juuri syksyn Liverpool-otteluista, eli joukkue lähtee puolustamaan omaa maaliaan ja yrittää iskeä yhden osuman harvoista paikoistaa.

Barcelona tietää pystyvänsä ratkaisuun kotona, joten vieraissa pelataan varman päälle ja pyritään lähinnä välttämään viime vuosien kaltaiset katastrofi-tappiot. Alle 2,5 maalia maistuu in 2,20 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 54%. Myös Napoli DNB @ 2,40 kelpaa pienellä peleihin.

Lyon-Juventus (ke, klo 22:00)

Olympique Lyon on tuttu näky Mestarien liigassa, mutta tämä kausi on ollut harvinaisen heikko. Jos ”OL” ei paranna keväällä merkittävästi, joukkuetta ei nähdä ensi syksynä edes Eurooppa-liigassa. Juventus-matsin kenraaliharjoitus sujui sentään hyvin, sillä Lyon kaatoi Metzin 0-2 vakuuttavalla esityksellä.

Mestarien liiga sujui Lyonin osalta sentään kelvollisesti. Joukkue oli todella tasaisessa G-lohkossa, josta se eteni jatkoon tiukkojen vaiheiden jälkeen lohkokakkosena. Positiivista oli 2-0 vierasvoitto ja 2-2 -kotitasuri ratkaisupeleissä RB Leipzigiä vastaan.

Juventus on ollut viime vuosina ehdottomasti yksi Euroopan ykköskorin joukkueita. ”Vanha Rouva” on ollut jatkuvasti suosikki voittamaan myös alkulohkonsa – niin tälläkin kertaa. Torinolaiset etenivät playoffs-vaiheeseen vakuuttavalla 5-1-0 -saldolla.

Serie A -kausi on sen sijaan edellisvuosia tiukempi. Juventus ei ole ollut isossa kuvassa edes sarjan ylivoimaisesti paras joukkue. Inter oli syyskauden kingi, ja Lazio näyttää olevan etenkin hyökkäyspelissä omaa luokkaansa.

Juventuksella on Mestarien liigassa erittäin vahva historia. Lyonin jatkopaikka olisi kiistatta suuri yllätys, mutta ei joukkue täysin aseeton ole avauspelissä. Juventus on hävinnyt myös Serie A:ssa kaksi kolmesta edellisestä vieraspelistään ja päästänyt yllättävän paljon maaleja.

Haetaan matsissa Lyonin yllätystä pikkupanoksella. in Lyon DNB @ 3,40 kelpaa hienosti peleihin. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 34%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *