HIFK +0.5

KERROIN

1.83
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakio 1:ssä vaihdettiin viikko sitten suomifutiksen pariin, ja sama meno jatkuu taas. Tarjolla on lisäksi 50.000 euron suuruinen kesäbonus, joka lisätään 13 oikein -tuloksiin.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: HIFK-Inter (31-29-40)

Sarjanousija HIFK jatkoi tappiotonta saldoaan KPV:n vieraana. Varsin heikkotasoinen matsi päättyi 1-1. IFK on hävinnyt vain yhden viidestä edellisestä ottelustaan, eikä joukkue ole päästänyt vielä kertaakaan yhtä maalia enempää. Interin peli kulkee talvihankinta Filip Valencicin johdolla mainiosti. Joukkue kaatoi KuPSin viikko sitten kärkiottelussa ja jatkaa sarjan keulilla. Inter ansaitsee suosikkiaseman, mutta sitä on Vakiossa liioiteltu. Luvassa on varsin vähämaalinen ottelu, ja haemme riville arvoa ohittamalla noin 10 pinnaa ylipelatun Interin.

2: RoPS-SJK (33-34-33)

RoPS pelasi kauden parhaan ottelunsa edellisellä kierroksella Vepsun vieraana. Joukkue dominoi matsia selvästi ja voitti 0-1. Kausi on ollut kokonaisuutena ennakoitua heikompi, ja etenkin maalinteko on tökkinyt. SJK hävisi kärkimatsin Hongalle 1-2, mutta tätä edelsi hyvät tasurit HJK:n ja FC Lahden vieraana. Seinäjoen kausi on alkanut edellisiä vahvemmin, mutta puolustus on alkanut viime peleissä hieman rakoilla. Tästä huolimatta RoPS-matsin ennuste on hyvin, hyvin vähämaalinen. Tämä kohde kannattaa muurata umpeen. Todella pienillä järjestelmillä on tarjolla hyvä yritys jopa varmalle ristille.

3: Jaro-FC Haka (37-30-33)

Jaron tappioton kausi jatkui maanantaina kelvollisella vierasmatsilla Kotkassa. Joukkue on aloittanut Ykkösen viime kausia paremmin, jolloin Jaro on muistettu lähinnä alisuorittamisesta ja kompuroinnista. FC Haka vaikuttaa myös erittäin vahvalta: saldona on kolme kotivoittoa huimalla maalierolla 13-4, minkä lisäksi Haka nappasi myös vierastasurin AC Oululta. Ottelusta on lupa odottaa hyvin vähämaalista ja tasaista kamppailua kahden vahvan joukkueen välillä. Peliprosentit ovat hyvin kohdallaan, joten suuria peli-ideoita ei ole tarjolla. 1X on kelvollinen ja osuva valinta.

4: AC Oulu-TPS (36-31-33)

AC Oulu on lunastanut toistaiseksi joukkuetta kohtaan ladatut odotukset. Joukkue on jaetulla piikkipaikalla ilman yhtään päästettyä maalia. Takana on hallittu ja vakuuttava vierasvoitto TPV:stä 0-3. TPS on myös tasapisteissä Ykkösen keulilla, ja joukkue on suoriutunut odotetusti. Marginaalit ovat olleet huomattavasti muita kärkiseuroja pienempiä, mistä kertoo myös maaliero 5-2 neljän ottelun jälkeen. TPS on yhä rankingin selvä ykkösjoukkue, ja AC Oulu myös pienellä marginaalilla kakkonen. Luvassa on hyvin vähämaalinen vääntö, kun vastakkain ovat kaksi sarjan parasta puolustusta. Tasapeli voi hyvinkin tyydyttää molempia. Ohitetaan 48% merkattu AC Oulu – X2 maistuu hyvin tällaisessa ottelussa.

5: MuSa-MYPA (62-23-15)

Sarjanousija MuSan tappioton kausi katkesi tylysti edellisellä kierroksella Hakan vieraana. Saldona oli 6-1 tappio. Tätä ennen MuSa oli esiintynyt pirteästi. Samaa ei voi sanoa MYPA:sta, joka on niin ikään sarjanousija. Kauden alku on ollut kamalaa katsottavaa, ja kaiken huipuksi MYPA hävisi EIF:n vieraana viime viikolla peräti maalein 7-2. Neljän ottelun maaliero 3-13 kertoo tekemisestä kaiken oleellisen. MuSa on selvä suosikki, ja Vakiossa odotetusti hieman ylipelattu. Varmaehdokkaita ei ole liikaa tällä kupongilla, joten jätetään MuSa piikiksi vähän ylipelattunakin.

6: AC Kajaani-KTP (37-28-35)

AC Kajaani on aloittanut kauden varsin odotetusti. Joukkue kaatoi MYPA:n vieraissa vahvalla esityksellä, minkä lisäksi on tullut kolmesti turpiin sarjan kärkijoukkueilta. KTP aloitti kauden kahdella tappiolla, mutta kurssi on alkanut kääntyä kahdessa edellisessä kotiottelussa. Ensin KTP kaatoi EIF:n maalein 3-1 ja maanantaina saldoksi tuli 2-2 -tasapeli Jaroa vastaan. Kyseessä on hyvin ympäripyöreä matsi, jonka peliprosentit ovat kohdallaan. 1_2 on paras valinta.

7: JIPPO-MP (35-28-36)

A-lohkon keskikastiin veikkailtu JIPPO on aloittanut kauden varsin kummallisesti kolmella 0-0 – tasapelillä. Tämä kuvaa hyvin joukkueen profiilia, joka on Kakkoseen erittäin vähämaalinen. Vastaan asettuva MP on ennakkoon yksi nousijasuosikeista. Kausi on alkanut mikkeliläisille erinomaisesti, sillä saldona on kolme voittoa. Myös xG-lukemat ovat vahvoja, eli MP on ansainnut pistepottinsa tähän saakka. Nyt edessä on tiukka ja vähämaalinen vääntö Joensuussa. MP:n pelikannatus on turhan korkealla, joten haetaan ohipeliä: 1X.

8: FC Viikingit-Reipas (53-25-22)

FC Viikingit aloitti kauden murheellisesti kahdella tappiolla yhteismaalein 2-8. Viikko sitten joukkue sai voittohanat auki Kouvolassa, jossa Sudet kaatui maalein 1-2. Materiaalinsa puolesta Viikingit kuuluu sarjan kärkisijoille. Reipas on yksi kauden nousijajoukkueista. Alku on ollut todella hyvä: saldona on kotivoitot MiPK:n ja JäPSin isäntänä sekä vierastasuri VJS:n kotiluolasta. Viikkarit on luokkaa parempi joukkue ja voittaa hieman yli kerran kahdesta. Viime viikon tapaan se on alipelattu Vakiossa, joten ykkönen kelpaa mainiosti varmaksi.

9: MiPK-JäPS (45-24-31)

A-lohkon keskikastiin veikattu MiPK on aloittanut kauden kelvollisesti. Avauskierroksella kaatui Kiffen vieraissa 0-4, jota seurasi vierastasuri Kouvolasta (Sudet). Tiistaina MiPK hävisi Reippaan vieraana. JäPS on pelannut viime kauden tapaan maalirikkaita otteluita. Toistaiseksi joukkue ei ole vielä tasollaan, ja xG-luvut kertovat myös heikoista suorituksista odotuksiin nähden. Tällä hetkellä MiPK ja JäPS ovat hyvin tasavahvoja joukkueita. Kotivoittoa on kuitenkin pelattu Vakiossa yli 60 prosenttia, joten X2 on maistuva valinta.

10: VJS-PEPO (32-26-42)

VJS nousi täksi kaudeksi A-lohkoon, eikä joukkueen esityksissä ole tähän asti valittamista. Avauskierroksella kaatui vahva Klubi-04 peräti 3-5. Tämän jälkeen VJS nappasi tasapelit JIPPOa ja Reipasta vastaan ennen tappiota tasaisessa ottelussa JäPSin vieraana. PEPO kuuluu sarjan suosikkeihin, mutta avauskierroksen jälkeen on ollut tahmeaa. Joukkue hävisi Klubi-04:lle eikä saanut NJS:ää nurin kotonaan viime kierroksella. Vakion peliprosentit ovat aivan päättömät, sillä pelikansa ei ole kärryillä joukkueiden todellisista voimasuhteista. PEPO on hieno varma vain 25% pelikannatuksella!

11: FC Espoo-Honka Akatemia (48-26-26)

FC Espoon kausi on alkanut hyvin B-lohkossa. Saldo on toistaiseksi tappioton, eikä espoolaisten verkkoon ole tehty tähän asti kuin yksi maali. Myös xG-luvut ovat erittäin hyviä. Honka Akatemia hävisi yllättäen Gnistanille 1-3 edellisellä kierroksella. Joukkuetta pidetään yhtenä lohkon parhaista, mutta kauden alku on ollut hieman epävakaata. FC Espoo on paikallismatsissa lähes 50 pinnan suosikki. Vakiokansa on kuitenkin ylireagoinut alkukauden tuloksiin ja pelannut ykköstä lähes 60 prosenttia. Ohitetaan siis FC Espoo ja haetaan valuebetsi X2:n suunnalta.

12: Ilves 2-EPS (52-25-23)

Ilveksen kakkosjoukkue nousi täksi kaudeksi B-lohkoon. Tekeminen on ollut toistaiseksi vahvaa, mistä kertoo paikka kärkisijoilla. Takana on 2-2 -tasapeliä KäPan vieraana ja 1-0 kotivoitto Hongasta. xG-luvut ovat myös positiivisia, eli pisteet ovat olleet ansaittuja. EPS pelasi myös viime kaudella Kolmosessa. Kausi alkoi vahvalla kotivoitolla TamU:sta, mutta sen jälkeen EPS on ollut selvä vastaantulija FC Espoota ja SalPaa vastaan. Ilves 2 vaikuttaa olevan luokkaa parempi joukkue ja ansaitsee selvän suosikkiaseman. Vakiossa ykköstä on ylipelattu rajusti, lähes 70 prosenttia. Tarjolla on siis mainio ohipeli, joka osuu lähes kerran kahdesta!

13: KuFu 98-VIFK (55-24-21)

C-lohkon kärkipaikoille povattu KuFu on aloittanut kauden kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Kuopiolaiset murskasivat RoPS U23:n ja KajHan yhteismaalein 8-0, mutta kolmannella kierroksella tuli tappio SJK Akatemialle maalein 3-1. VIFK putosi viime kauden päätteeksi, mutta sai pitää silti sarjapaikkansa. Nyt vaasalaisten meno on hieman parempaa, vaikka toisella kierroksella tulikin rumasti turpiin Rovaniemellä. Saldo 1-1-1 on kelpo aloitus odotuksiin nähden. KuFu on kaksikosta selvästi vahvempi ja ansaitsee noin 55 prosentin suosikkiaseman. Vakiossa kotivoitto on pahasti ylimerkitty edellisen kohteen tavoin, joten otetaan tässäkin varsin usein osuva X2 kupongille. Neljän viimeisen kohteen vierasmenestys nostaa rivin voitto-osuuksia todella mukavasti.

Voit hyödyntää yllä olevia peliprosentteja myös vedonlyönnissä. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esim. KuFun voiton rajakerroin olisi 1,82 (= 100/55). Jos löydät vedonvälittäjiltä korkeamman kertoimen, se on pelikelpoinen kohde. Kakkosen otteluita on auki lähinnä Veikkauksella, mutta peleihin kelpaa muista kohteista HIFK +0,5 @ 1,83 Betser (60%), FC Haka @ 3,10 (33%) sekä TPS @ 3,95 (33%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 5:1 MuSa, 8:1 FC Viikingit, 10:2 PEPO,
Parhaat ohipelit: 9:X2 ohi MiPK, 12:X2 ohi Ilves 2, 13:X2 ohi KuFu 98

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!