MuSa 1X2

KERROIN

2.20
0
pv
0
t
0
min
0
s

FC Inter (1X2)

IFK Mariehamn +0,5

Perinteinen Vakio 1 pelataan juhannuksen vieton vuoksi tiistaina. Tarjolla on taas tuttu suomifutis-kuponki, jossa 13 oikein -voittoluokkaan on lisätty 100.000 euron kesäbonus.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Ilves-KPV (68-23-9)

Ilves pelaa tällä hetkellä huikeaa kautta. Joukkue on erinomaisissa asetelmissa Veikkausliigan kärjessä, ja saldona on vain 4 päästettyä maalia 10 otteluun. Kaiken lisäksi Ilves nappasi viikko sitten Suomen Cupin itselleen kaatamalla IFK Maarianhaminan finaalissa 0-2. KPV piristyi hetkellisesti valmentajanvaihdoksen myötä ja nappasi pari kierrosta sitten avausvoittonsa. Viikko sitten tuli paluu maan pinnalle Interin isäntänä 1-3 tappiolla. Ilves on selvä suosikki, ja ottelun maaliodotus on hyvin matala. KPV:n yllätykselle ei montaa prosenttia jää. Ylipelatun kotivoiton rinnalle kannattaa nostaa vain 13% pelattu risti.

2: IFK Mariehamn-HJK (31-29-40)

IFK Mariehamn hävisi viikko sitten cup-finaalin Ilvekselle maalein 0-2. Tuon lähemmäs menestystä tai eurocup-paikkoja joukkue tuskin pääsee. Kauden alku oli lupaava, mutta saldona on vain yksi voitto kuudesta ottelusta – sekin heikkoa Vepsua vastaan kotona 1-0. HJK:n tulokset paranivat hetkellisesti Mika Lehkosuon potkujen jälkeen. Klubi kaatoi KPV:n ja RoPSin, mutta taipui ensimmäisessä kunnon testissä Honkaa vastaan kotona 0-1. Joukkue ei ole parantanut peliään mitenkään merkittävästi Koskelan saavuttua, eli töitä riittää edelleen. Vakion peli% eivät tarjoa suuria ideoita, mutta haetaan kupongille hieman arvoa ohittamalla perinteinen kansansuosikki HJK, jonka kannatus todennäköisesti nousee vielä.

3: FC Inter-VPS (70-20-10)

FC Inter nappasi sarjan piikkipaikan takaisin viikko sitten kaadettuaan KPV:n vieraissa 1-3. Maalipörssiä johtava Filip Valencic oli taas vauhdissa, ja miehen tilillä on jo yhdeksän osumaa 12 ottelun aikana. VPS:n tilanne sen sijaan synkkenee päivä päivältä. Vepsu on sarjan ainoa voitoton joukkue, ja saldona on nyt neljä tappiota peräkkäin. Pelissä ei toimi tällä hetkellä puolustus eikä hyökkäys, joten positiivisia asioita on vaikea löytää. Inter on jättisuosikki ja kaataa VPS:n normaalilla peliesityksellä. Kotivoitto on hieman ylipelattu, joten kannattaa hakea ainakin risti mukaan, sillä kupongille tulee mukaan tällä kertaa monta suosikkia.

4: FC Honka-RoPS (58-27-15)

FC Honka palasi voittojen tielle viime viikolla kaatamalla HJK:n vieraissa hienosti 0-1. Joukkue hävisi edellisen ottelun KPV:lle 0-1 todella heikolla esityksellä, joten Klubi-voitto tuli juuri oikeaan aikaan. RoPS haki puolestaan harvinaisen voiton FC Lahden vieraana 1-2. Peliesitykset ovat olleet viime viikkoina alkukautta parempia, eikä päävalmentaja Koskelan lähtö Klubiin taida pahemmin menoa haitata. RoPS on kuitenkin tällä kaudella merkittävästi viime kesää heikompi joukkue, joten Honka saa matsiin selvän suosikkiaseman. Vakiossa kotivoitto on jäänyt jopa pari pinnaa alipelatuksi, joten poimitaan ykkönen varmaksi!

5: KuPS-FC Lahti (56-26-18)

KuPS on pysynyt hyvin mukana Veikkausliigan tasaisessa kärkikastissa. Viikko sitten joukkue haki rutiinivoiton heikosta VPS:stä maalein 1-2, mikä oli hyvä kuittaus edellisen kierroksen SJK-kotitappiolle. KuPS on muuten aiheuttanut Ilvekselle sen kauden ainoan tappion. FC Lahti hävisi RoPS:lle heikolla suorituksella. Tulokset ovat olleet läpi kauden ailahtelevia, eikä Lahti näytä kuuluvan tasoltaan sarjan ylempään kastiin. KuPS on ainakin luokkaa parempi joukkue ja selkeä suosikki viemään pisteet. Vakiossa ykkönen on pari pinnaa alimerkitty, joten kuopiolaiset kelpaavat ihan hyvin varmaksi.

6: MuSa-TPV (50-29-21)

MuSa on pelannut Ykkösessä odotuksiin nähden mainion kauden. Joukkue on sarjan keskivaiheilla, ja takana on kaksi komeaa vierasvoittoa Kajaanista (1-3) ja Turun Palloseurasta (1-2). TPV on niin ikään sarjanousija, mutta kauden alku on ollut pykälää heikompi. TPV on pelannut hyvin tasaisia ja vähämaalisia otteluita, mutta voittaminen on ollut tuskaista. Viikko sitten joukkue hävisi FC Hakalle kotonaan 1-3, vaikka johti ottelua maalilla. MuSa vaikuttaa tällä hetkellä paremmalta joukkueelta, minkä lisäksi kuntopuntari tukee ykköstä. Kotivoitto on edellisten kohteiden tavoin pari pinnaa alipelattu, joten ykkönen kelpaa. Ottelun maaliodotus on varsin matala – jos vaihtomerkkejä jää yli, niin poimi risti mukaan.

7: MYPA-FF Jaro (25-27-48)

Kauden surkeasti aloittanut MYPA on ryhdistäytynyt kesän edetessä melkoisesti. Viikko sitten joukkue pelasi kauden parhaan ottelunsa ja kaatoi mestarisuosikki TPS:n kotona peräti maalein 3-1. Kuuden viime ottelun saldo 2-3-1 on huikea parannus neljään tappioon, jotka MYPA kärsi kauden alussa. Jaro on puolestaan kompuroinut ja tuskaillut maalinteon kanssa pari kuukautta. Viikko sitten hanat vihdoin aukesivat, kun Jaro murskasi EIF:n kotonaan 3-0 vakuuttavalla esityksellä. Joukkueiden perustasoero on sitä luokkaa, että Jaro on vieraissakin vahva suosikki. Vakiokansa on tuijottanut vain sarjataulukko ja kuntopuntaria, minkä vuoksi Jaro on jäänyt pahasti alipelatuksi. Varma kakkonen maistuu!

8: AC Oulu-AC Kajaani (70-21-9)

AC Oulun järkyttävät kotiottelut saivat jatkoa viikko sitten, kun joukkue hävisi KTP:lle maalein 0-1. Viiden kotimatsin saldo on uskomaton 0-3-2 ja nolla tehtyä maalia. Kaikki putket katkeavat joskus, joten eiköhän Oulukin kohta saa hanat auki. Boostia kotijoukkueelle tuo myös viikonloppuna tehty valmentajanvaihto. AC Kajaani on odotetusti sarjan hännillä. Viikko sitten tuli turpiin jopa MuSalta kotona maalein 1-3, eikä kajaanilaisilta ole kyllä nähty juuri lupauksia paremmasta. AC Oulu on yhä sarjan parhaimmistoa, ja jättisuosikki Kajaania vastaan. Luotetaan Oulun heräävän ja poimitaan ykkönen varmaksi.

9: VJS-FC Kiffen (39-28-33)

VJS:n voitoton putki sai jatkoa viikko sitten, kun joukkue hävisi kärkiseura MP:lle kotonaan 0-1. Ottelu oli numeroita tasaisempi, mutta VJS ei saanut tarvittavaa maalia aikaan. Joukkue ei ole voittanut kahdeksaan otteluun. Kiffen kärsi puolestaan ensimmäisen tappion viiteen otteluun NJS:n isäntänä. Töölöläiset voittivat tätä ennen peräti kolme neljästä edellisestä ottelustaan. Sarjasijoitus on rankingiin nähden jopa hieman yläkanttiin. Kyseessä on kaksi alemman keskikastin joukkuetta, ja VJS:lle voidaan antaa suosikin asema – kuntopuntarista huolimatta. Ohitetaan suosikin asemaan pelattu Kiffen – vain 34% merkitty ykkönen kelpaa myös varmaksi.

10: PEPO-MP (36-28-36)

Kauteen suurin odotuksin lähtenyt PEPO on vajonnut sarjan häntäpäätä kohti kolmen tappion myötä. Lappeenrantalaisia rasittavat useat loukkaantumiset, mikä on syönyt hyökkäystehoja pahasti. MP on sen sijaan sarjan piikkipaikalla ja yhä ilman tappioita. Mikkelin ykkösjoukkue hakee sarjanousua tällä kaudella ja vaikuttaa lohko A:n vahvimmalta tähän asti. Vieraspelit ovat kulkeneet myös erinomaisesti saldolla 3-1-0. Vakiokansa on ylireagoinut hieman PEPO:n tappioputkeen. Kyseessä on laatujoukkue, eikä MP ole suht vähämaalisessa ottelussa vierassuosikin asemassa. Ohitetaan 44% pelattu kakkonen ja haetaan riville arvoa.

11: Gnistan-Ilves 2 (64-22-14)

Gnistan on ottanut viime viikkoina B-lohkon haltuunsa. Helsinkiläisseura on hävinnyt vain 2. kierroksella KaaPolle ja voittanut peräti kuusi matsia putkeen. Gnistanin meno on tällä hetkellä vakuuttavaa. Ilveksen juniorit ovat pelannet hyvin odotuksiin nähden. Takana on kauden paras esitys, jossa P-Iirot kaatui kotona peräti maalein 8-0. Tätä ennen kaatui myös Tampere United paikallispelissä maalein 0-2. Gnistan on pari luokkaa vahvempi ja sarjan eliittiä, mutta Ilves-juniorit ovat myös osoittaneet tasonsa. Kotivoitto on merkitty suht hyvin kohdalleen – ykkösen rinnalle voi hakea vaihtomerkkejä tuomaan kupongille arvoa.

12: FCV-SJK Akatemia (14-16-70)

FC Vaajakoski on varsin odotetusti C-lohkon keskivaiheilla. Meno on ollut ailahtelevaa alusta asti, mistä kertoo saldo 4-0-4. Viikko sitten FCV kaatoi heikon KajHan vieraissa 1-2, mutta hävisi vastaavasti KuFulle kotonaan samoin lukemin. SJK Akatemialle ei näytä löytyvän pysäyttäjää. Saldona on kahdeksan voittoa hurjalla maalierolla 25-3, ja joukkue on möyhentänyt etenkin sarjan häntäpään vastustajia rumin lukemin. Ei ole mitään syytä olettaa, että SJK Akatemia kompuroisi FCV:n vieraana. Vierasvoitto on jäänyt jopa 10 pinnaa alipelatuksi, joten tarjolla on kupongin maistuvin varma!

13: GBK-VIFK (73-15-12)

GBK lähti kauteen yhtenä ennakkosuosikeista – päätyihän joukkue viime kaudella tasapisteisiin lohkon voittaneen TPV:n kanssa. Viime viikkoina on tullut kuitenkin lunta tupaan, sillä GBK on hävinnyt kolme vierasmatsia: SJK Akatemialle, KuFulle sekä RoPS Akatemialle. Kotona saldona on kolme voittoa maalierolla 13-2. VIFK kuuluu viime kauden tavoin putoamisviivan läheisyyteen. Hyvän alun jälkeen hyökkäyspeli on hyytynyt täysin; VIFK on jäänyt viisi kertaa nollille kuuden edellisen ottelun aikana ja kaatanut vain heikon KajHan kotonaan. Tasoeroa GBK:n suuntaan on merkittävästi, vaikka sarjataulukko ei sitä kerro. 72% merkittyä ykköstä ei tarvitse tällä kertaa varmistella.

Voit hyödyntää myös yllä olevia prosentteja vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esim. GBK olisi pelattava, jos saat sille yli 1,37 (=100/73) kertoimen. Pelikohteita Veikkausliigasta ja Ykkösestä ovat mm. FC Inter @ 1,54 (rajakerroin 1,42), IFK Mariehamn +0,5 / 1X @ 1,80 (rajakerroin 1,67) sekä MuSa @ 2,20 (rajakerroin 2,00).

Vakio 1

Parhaat varmat: 7:2 Jaro, 12:2 SJK Akatemia, 13:1 GBK
Parhaat ohipelit: 2:1X ohi HJK, 9:1X ohi Kiffen, 10:1X ohi MP

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *