Helsingborg +2,5

KERROIN

1.97
0
pv
0
t
0
min
0
s

Ruotsin Superliigan avauskierros paketoidaan keskiviikkona kolmen ottelun voimin ja pelattavaa löysimme kahdesta ottelusta.

Kalmarsund-Helsingborg (klo 20.00)

Viime kauden nousijajoukkueelta odotettiin heti todella paljon ja Kalmarsund oli monien papereissa jopa ehdokas pudotuspeleihin. Lopulta tiketti tosipeleihin jäi 9. pisteen päähän eikä vähiten joukkueen todella vaisun loppurutistuksen takia, jossa se kampesi viimeisistä kymmenestä ottelusta ainoastaan kaksi voittoa. Sinipaidat käytännössä elivät ja kuolivat Kim Nilssonin tähdittämän ykkösviisikon mukana, eikä maajoukkuetähtikään yltänyt aivan parhaimpaansa. Siirtomarkkinoilla seura hankki palasia juuri sinne minne niitä eniten kaivattiinkin ja nyt joukkue saa kasaan kaksi kilpailukykyistä viisikkoa. Edin Omanovic tuo kilpailua maalinsuulle jossa Carl Bending-Sörling on jo ennestään laadukas torjuja.

Vierailija Helsingborg koki viime kesänä rajun muutoksen ja perinteikestä menestys seuraa povailtiin ennakoissa jopa selväksi putoajaksi. Sarjapaikka säilyi selvällä 12 pisteen marginaalilla, mutta pudotus kestomenestyjästä jumbokamppailuun oli henkisestikkin raskas. Helsingborg lähtee rakentamaan uutta nousua ja Niklas Pålsson on ehdottomasti oikea pääluotsi tähän tehtävään. Pålsson on yksi sarjan arvostetuimmista valmentajista ja oletettavasti miehen kädenjälki realisoituu nyt toisella kaudella myös pisteiden muodossa. Joukkue omaa erinomaisen ykköskentän, jossa Linus Nordgren säveltää yhdessä Jonathan Nilssonin ja Andreas Lindholmin kanssa. Luonnollisesti taso tippuu näiden takana, muttei aivan niin rankasti mitä yleinen mielipide antaa ymmärtää. Jonathan Edling on maalinsuulla yksi sarjan parhaimpia ja antaa selkeän kilpailuedun tällä saralla muihin häntäpään ryhmiin.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolme kertaa ja jokaisella näistä voittaja jouduttiin ratkomaan jatkoajan tai rangaistuslaukausten merkeissä. Kyseessä on siis selkeästi tasaisempi ottelu kuin mitä markkina antaa ymmärtää. Toki Kalmarsund omaa hurmoksellisen kotiyleisön ja pelivoimaltaankin se on pykälää vieraita parempi, mutta yli 63% suosikkia me emme siitä mitenkään saa leivottua. Vastakkain on myös kaksi todella ”under-painotteista” ryhmää, joten 2,5 maalin tasoitukset alkavat väkisinkin herättämään kiinnostusta. Vetoihin poimitaan vieraita +2,5 maalin linjalla ja in kärkikerroin kattaa riskin mallikkaasti.

 

Mullsjö-Sirius (klo 20.00)

Aivan sarjan kärkijoukkueeksi itsensä vakiinnuttanut Mullsjö koki suuria muutoksia kokoonpanossa ennen viime kautta ja tämä näkyi auttamatta peliesityksissä myös alkukaudesta. Loppua kohden palaset alkoivat kuitenkin loksahdella paikoilleen ja loppukaudesta MAIS paineli aivan tasatahtia mestari Storvretan kanssa. Runkosarjan kolmatta sijaa voidaan kuitenkin pitää pienenä yllätyksenä ja välierissä Falunia vastaan joukkue oli hyvinkin aseeton. Mikäli vaihtuvuus oli vuosi sitten hurjaa, on soppa jälleen laitettu aivan uusiksi. Peräti yhdeksän pelaajaa vaihtoi kauden jälkeen maisemaa ja myös valmennus laitettiin täysin uusiksi. Anton Vestlund oli selkeästi joukkueen paras pistemies ja vakiokokoonpanon kasvoista ainakin Isak Rosen, Jesper Kivipaasi ja Elias Isaksson olisivat heittämällä runkopelaajia edelleen. Tulijapuolella sveitsiläinen Jan Zaugg on loistava värväys ja samaa voidaan sanoa myös Gustav Johanssonista (JIK).

Siriukselle ei ennen viime kautta povailtu juurikaan mitään, mutta Uppsalan kakkosjoukkue löi epäilijöille jauhut suuhun marssimalla aina pudotuspeleihin asti. Ensimmäisellä kierroksella isoveli Storvreta oli odotetusti liikaa, mutta kyllä sinimustat hyvin kampoihin laittoivat. Nyt joukkue on paperilla selkeästi vahvistunut ja suurta uskottavuutta saatiin parin vuoden takaisen pistekuninkaan Billy Nilssonin paluun myötä. Myös Marko Juselius nosti tasoaan vuosi vuodelta Suomessa ja vaihtoi nyt ulkomaan kamaralle. Sirius ei nimellisesti vedä vertoja muille kärkipään joukkueille, mutta kyllä sieltä silti laatua löytyy. Filip Eriksson, Jakob Drews ja Joakim Alvinder (ent. Olsson) takoivat kovia näyttöjä pöytään jo menneellä kaudella ja ilotulituksen odotetaan jatkuvan. Nilsson lienee kokoonpanosta sivussa ainakin avausottelusta mutta muuten joukkue pelannee hyvinkin tutuilla ketjukoostumuksilla.

Mullsjö muuttui kesän aikana hyvin paljon, mutta kysymysmerkit ovat kertoimissa jo turhankin paljon sisällä. MAIS on edelleen todella kilpailukykyinen joukkue ja etenkin hyökkäyssuuntaan se haastaa jokaisen joukkueen tässä sarjassa. Suurimmat ongelmat löytyvät jälleen puolustuspäästä eikä maalivahtikaksikkoa Larsson-Lööf juuri käy kateeksi. Sirius omaa jälleen hyvät mahdollisuudet korkealle ja jo viime kaudella erinomaisesti toimineeseen hyökkäykseen on saatu lisää tulivoimaa. Mullsjö oli viime kaudella hyvin vaisu kotikentällään ja tätä joukkue lähtee aivan varmasti petraamaan. Avausottelusta on lupa odottaa erittäin vauhdikasta maalijuhlaa, mutta overien kertoimet ovat aikalailla kohdillaan. Pelivoimaltaan kotijoukkue on pykälää vahvempi ja avaa kautensa voitolla hieman alle 60% arviota vastaan. Me lähdemme liikkeelle rohkeasti betsi-kansaa vastaan ja poimimme Mullsjön kotivoiton kupongille in kärkikertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *