Kalmarsund -0,5

KERROIN

1.75
0
pv
0
t
0
min
0
s

Mullsjö -3,5

Ruotsin kamaraltakin löytyy hyvää pelattavaa ja vetoihin poimitaan ideat Kalmarsund-JIK sekä MAIS-Höllvikens-otteluista.

Kalmarsund-Jönköpings (klo 18.00)

Kalmarsund kävi aiemmin viikolla vihjeemme mukaisesti ottamassa karun tappion kun Mullsjö kuritti sitä peräti 13-2. Numerot toki hieman mairittelevat kotijoukkuetta, mutta kyllä siniset pelillisesti olivat aivan totaali köysissä. Kim Nilssonin tähdittämä joukkue on varkain noussut sarjataulukossa erittäin korkealle mutta otteluohjelmakin on ollut erittäin suotuisa. Pelivoimaltaan parempia ryhmiä se ei ole onnistunut kaatamaan mutta ns ”päävastustajia” vastaan voittoja irtoaa kerta toisensa jälkeen. Markus Johansson on heiluttanut verkkoa alkukaudesta jo 13 kertaa ja mies muodostaa edellämainitun Nilssonin kanssa erittäin vaarallisen hyöökäus-duon. Kaksikon takana materiaali on nyt viime kauteen verrattuna selkeästi laajempi ja kyllä tällä on kaikki mahdollisuudet taistella pudotuspelipaikasta.

Jönköpingsin alkukausi on ollut hyvin selkeä: kotona homma rullaa mutta vieraissa ei. Viimeksi kaatui siipirikkoinen Pixbo ja tätä ennen Visby shokeerasi 5-3 voitolla. Otto Weidman on edelleen sivussa mutta joukkue on selvinnyt tähän asti yllättävänkin hyvin ilman tähtihyökkääjän apuja. JIK on erittäin tasainen joukkue, josta hyvin vähän löytyy todellista tähtiloistoa. Gustav Jansson on tolppien välissä mies paikallaan ja melko varmasti starttaa tässäkin kamppailussa.

Lähtökohtaisesti joukkueet taistelevat samoista sarjasijoituksista, mutta kyllä Kalmarsund pelivoimaltaan hiukan on edellä. Kalmarsund saa kotiyleisöstään extra-edun ja heikosti vieraissa esiintynyt JIK tuskin puhdasta kotirekordia pystyy rikkomaan. Viimeisen totaali nöyryytyksen jälkeen Kalmarsund hakee kotiyleisön edessä kasvojenpesun noin 60% arviolla ja in kärkikerroin kuuluu kupongille mukaan.

Mullsjö-Höllvikens (klo 17.00)

Takkuillen aloittanut Mullsjö hoisi viheejenämmekin olleen ottelun Kalmarsundia vastaan näytöstyyliin 13-2 ja vaikka tulos hieman mairitteleekin MAISIa oli pelillinen esitys todellinen myrskyvaroitus. Mullsjö lukeutuu aivan sarjan laatujoukkueisiin ja kun uudistunut rosteri alkaa peli peliltä löytää yhteistä säveltä paremmin, tulee joukkue olemaan korkealla kun kevään tosipelit alkavat. Hyökkäys ja etenkin keskikaista on aivan sarjan eliittiä Tim Braillardin ja Sebastian Palmqvistin johdolla. Jan Zaugg ja Pelle Tarenius ovat nakutelleet tehoja hyvällä prosenteilla ja ”siniviivalla” Kasper Hedlund on yksi sarjan vaarallisimpia. Maalivahtiosasto on ainut selkeä heikkous mutta ei tätäkään osastoa vielä tänään tulla tosissaan testaamaan.

Höllvikens on vakio alemman keskikastin joukkue eikä tämäkään kausi tule olemaan poikkeus, ellei sijoitus sitten tipu alemmaksi. Joukkue elää ja kuolee Johannes Wilhelmssonin ja Pontus Karlsson-Mertelin mukana eikä taustatukea juurikaan tule. Ted Nivestam ja Martin Kisugite eivät ole puolustuksessa pystyneet vastaamaan odotuksiin eikä maalivahtikaksikko Lennheimer-Hansson tarjoile tasoa, jolla illasta toiseen otteluita joukkueelle pelastettaisiin.

Mullsjö parantaa peliään koko ajan ja viimeksi Kalmarsund jäi täysin jyrän alle. Aivan samanlaisia murskalukemia tuskin tullaan näkemään mutta vaikea tässä on nähdä vieraiden pysyvän kelkassa koko ottelua. Höllvikensin mahdollisuudet lepäävät erikoistilanteissa mutta tänään se lähtkohtaisesti on kokoajan ottavana osapuolena, jolloin tolkuttomia ylivoima-aikoja tuskin on tulossa. Mikäli Mullsjö pelaa omalla tasollaan, ei voittajasta ole mitään epäselvyyttä. Mahdollisuudet totaali selkäsaunaankin on olemassa ja yli neljän maaliin ero venyy selkeästi tasabookkia todennäköisemmin. in kärkikerroin kelpuutetaan pelitositteelle mukaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *