Steelers -0,5

KERROIN

2.34
0
pv
0
t
0
min
0
s

Oilers -0,5

Kotimaisesta salibandystä tapetille nostetaan huipputärkeä ”jumbo-kamppailu” Hämeenlinnalaisen Steelersin ja Tikkurilan Tiikereiden välillä sekä aina kuuma Happee-Oilers.

Steelers-Tiikerit (klo 17.00)

Rajusti tälle kaudelle muuttunut ja samalla melko reippaalla kädellä heikentynyt Steelers ei avausottelussa tulleen voiton jälkeen ole kentällä päässyt juhlimaan. Alla on kuusi perättäistä tappiota joskin neljässä viimeisessä vastassa on ollut aivan sarjan kärkijoukkueet. Pelillisesti teräsmiehet ovat pystyneet venymään erittäin hyvin eikä tuloksellisestikkaan mitään murskajaisia olla KrP-ottelua lukuunottamatta nähty. Maajoukkueen mukaan valittu Nico Jonaeson on vastannut joukkueen tehoista lähes täysin yksin, mutta nyt taakka kevenee kun nilkkarallin jäljiltä palaava Markus Sipronen on jälleen pelikuntoinen. Kaapo Kettunen ei maalinsuulla ole pystynyt parhaimpaansa ja hieman yllättäen mies saa tähän otteluun starttivuoron.

Tiikerit haki historiansa ensimmäisen liigavoiton kierros takaperin Oilersilta lukemin 6-7 ja aiemmin viikolla Classic rallatteli tikrujen verkkoon murskalukemat 14-5. Tylyistä lukemista huolimatta nuori joukkue oli yllättävänkin hyvin mukana pelissä, niinkuin se on useasti alkukaudesta ollutkin. Omissa on kolissut kahdeksan osuman keskiarvolla, joka on eniten koko sarjassa. Nemo Sipilän piikkiin näitä ei silti kirjata ja nuori kassari on ollut maalinsuulla hyvä. Nuorisotähdet Joakim Lund, Toni Rintala sekä Yannick Lindroos muodostavat selkeän ykkössyömähampaan, mutta kyllä joukkue tarvitsisi selkeästi enemmän apuja kokeneemmalta osastolta.

Suoranputoamisen kannalta kyseessä on elintärkeät pisteet ja marginaalit tulevat olemaan todella pienet. Tiikerit on markkinoilla nostettu suosikiksi ja tätä me emme täysin allekirjoita. Steelers on mainettaan parempi ja viimeaikojen hyvät venymiset tulevat auttamatta näkymään pistesarakkeessa ennemmin tai myöhemmin. Molemmat ovat hyvin riippuvaisia tähtipelaajistaan ja tällä saralla kotijoukkue vetää selkeästi pidemmän korren. Tiikerit on pelivoimaltaan piirun verran edellä, mutta kotietu kääntää puntit aivan tasoihin. Kotivoitto napataan peleihin in kärkikertoimella, rajan piirtyessä 2,20 paikkeille.

Happee-Oilers (klo 17.00)

Jyväskylän Happeeta povaillaan aivan sarjan kärkipäähän mutta startti on luvalla sanoen ollut heikko. Kasassa on kolme voittoa kuudesta mutta ns. ”oikeita joukkueita” vastaan voittosaldo näyttää tasan nollaa. Jami Manninen ja Peter Kotilainen ovat iskeneet kovat tehot pöytään mutta ainakin edellä mainitun 18:sta pisteestä lähes kaikki on nakuteltu kolmea selkeästi heikkoa joukkuetta vastaan. Kotilainen on oikeastaan joukkueen ainut alkukierrosten positiivinen suorittaja ja viime ottelussa koettu loukkaantuminen pitää tehonikkarin pitkälle ensi vuoden puolelle sivussa pelikentiltä. Kovilla odotuksilla puolustukseen hankittu Iiro Lankinen on ollut enemmän tai vähemmän turistin roolissa ja Miro Tuomalan kauppaaminen maalinsuulta osoittautuu nyt erittäin isoksi virheeksi.

Oilers lukeutuu Happeen ohella sarjan terävimpään kärkeen ja viidestä ottelusta plakkarissa on neljä voittoa. Pelillisesti öljymiehet ovat kuitenkin olleet todella vaisuja ja heikot otteet kulminoituivat viimeksi kun liiganousija Tiikerit haki vierasvoiton Tapiolasta. Hyökkäysosasto on Casper Pfitznerin ja Heikki Iiskolan poissaoloista huolimatta todella laadukas ja ykkösviisikko mahtuisi kokonaisuudessaankin melkein maajoukkuepaitaan. Justus ja Rasmus Kainulainen ovat molemmat takoneet 11 pistettä mieheen ja pitävät piikkipaikka joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Joonas Kaltiainen on tolppien välissä todella laadukas ja starttaa tässäkin kamppailussa.

Viime kaudella Oilers ryöpytti Happeen playoffseissa tylysti ulos suoraa neljässä ottelussa ja kyllä Oilers suosikkina tänäänkin Monnarille myös lähtee. Peter Kotilaisen poissaolo on aivan posketon aukko kotijoukkueen muuten varsin tasapaksuun rosteriin, eikä maalinsuulla räpiköivä Markus Laakso herätä yhtään luottoa allekirjoittaneen papereissa. Pykälän laadukkaampi sekä selkeästi tehokkaampi Oilers nappaa täydet kolme pistettä Espooseen yli 50% arviolla ja in yli kakkosen kerroin on hyvä runkokohde viikonlopulle.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *