Charlton 1X2

KERROIN

7.69
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakiossa on tällä kertaa mielenkiintoinen kuponki. Listalla on vain neljä ottelua Valioliigasta, joten lappu täytyy pitkälti divarikohteilla. Mukana on myös yksi League 1 -tason ottelu.

Perinteinen Vakion SM-kisa käynnistyy myös lauantaina! Kilpailu on järjestetty jo vuodesta 1946 lähtien ja se sisältää kierrokset 43-48. Kisan viisi parasta pääsevät matkalle Valioliigan otteluun. Kisaan voi rekisteröityä Veikkauksen sivuilta.

Ottelun perässä on sen 1-x-2 todennäköisyys. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Burnley-Chelsea (24-25-51)

Burnley taipui lauantaina Leicesterin vieraana maalein 2-1. Kyseessä oli ensimmäinen tappio viiteen otteluun. Clarets on aloittanut kauden mainiosti ja hävinnyt tähän mennessä ainoastaan sarjan top 5 -joukkueille. Chelsean hyvä meno on jatkunut kuluneen viikon aikana. Viime lauantaina kaatui Newcastle 1-0 ja keskiviikkona Ajax Mestarien liigassa samoin numeroin. Blues on ottanut heikon alkukauden jälkeen jo kuusi voittoa peräkkäin kaikki kilpailut mukaan luettuna. Kohde on pelattu Vakiossa varsin oikein, joten jatketaan Chelsean voittoputken kyydissä. Pienillä järjestelmillä varma 2 on ok, sillä hyvät piikit ovat tällä kierroksella vähissä.

2: West Ham-Sheffield United (51-28-21)

West Hamin vahva alkukausi on hyytynyt viime kierroksilla tappioihin. Hammers hävisi ansaitusti Evertonin vieraana 2-0 ja kyykkäsi ennen maaottelutaukoa Palacea vastaan kotona maalein 1-2. Sijoitus on valahtanut nyt sijan 10 huonommalle puolelle. Vierailija Sheffield United nujersi Arsenalin maanantaina vihjeemme mukaisesti 1-0. Blades-puolustus on Liverpoolin ohella sarjan paras – päästettyjä maaleja on vain 7 kappaletta. Joukkue on ikävä vastustaja kenelle tahansa. Vakiokansa ei näytä uskovan sarjanousijan tasoon, joten West Ham on saanut peräti 60 prosentin kannatuksen. Otetaan ykkösesti ohipeli ja jatketaan Sheffield Unitedin kelkassa. X2.

3: Watford-Bournemouth (38-26-36)

Watford haki viikko siten arvokkaan tasapelin Tottenhamin vieraana. Hornets oli pitkään kiinni jopa voitossa, mutta taipui lopulta 1-1 -tasapeliin. Tätä edelsi 0-0 -kotitasuri Sheffield Unitedia vastaan. Masentavan kauden saldo on yhä nolla voittoa. Bournemouth pelasi 0-0 -tasapelin Norwichin kanssa, mikä oli toinen peräkkäinen matsi ilman tehtyä maalia. Cherries ei pahemmin paikkoja luonut viikko sitten eikä myöskään vierastappiossa Arsenalille. Tämän ottelun maaliodotus on kuitenkin korkealla, kun Watford hakee kovasti kauden avausvoittoa. Ykkönen on hieman ylipelattu, joten merkitään kohteeseen näistä lähtökohdista osuva 1_2.

4: Brighton-Everton (32-30-38)

Brighton taipui Aston Villalle kitkerällä yliaikamaalilla 2-1. Seagulles pelasi pitkään miehen vajaalla, mutta esiintyi silti vahvasti ja oli epäonninen hävitessään. Brighton on ollut yksi kauden epäonnisimpia joukkueita xG:n valossa. Samaa voidaan sanoa myös Evertonista, joka olisi ansainnut otteluistaan nähtyä enemmän. Toffeess palasi viime lauantaina voittojen tielle kaatamalla West Hamin väkevällä esityksellä. Everton on perustasoltaan sarjan top 8 -joukkue ja ansaitsee kohtaamisessa marginaalisen suosikkiaseman. Ottelun maaliodotus on matala, eli ristin todennäköisyys normaalia korkeampi. Peliprosentit ovat sen verran vinossa Brightonille, että merkitään neloskohteeseen X2. Rohkeat voivat napata vierasvoiton jopa varmaksi asti!

5: West Bromwich-Charlton (59-25-16)

WBA jatkaa Championshipin sarjakärjessä, vaikka joukkue taipuikin viikolla yllättävään kotitasuriin heikon Barnsleyn isäntänä. Kyseessä oli klassinen ”letdown” -matsi, joita tuskin nähdään montaa kertaa jatkossa. Tätä edelsi viisi peräkkäistä voittoa, joiden myötä WBA on noussut sarjan ykkösjengiksi. Charlton on sarjanousija, joka pelaa todella hyvää kautta. Addicks hävisi tosin viikolla Bristolin vieraana ilman selittelyitä. Viime lauantaina joukkue sitten nuiji Derbyn kotonaan 3-0 todella väkevällä esityksellä. Kokonaisuutena Charlton on pelannut selvästi yläkanttiin odotuksiin nähden. WBA on noin 60 prosentin suosikki ja pelattu odotetusti aivan liikaa. Peräti 75% kannatus tarjoaa hyvän aihion ohipelille. Jos X2 ei maistu, niin käytä sitten kohteeseen kaikki merkit. Charltonin menestys nostaisi rivin arvoa hurjasti.

6: Nottingham-Reading (55-28-17)

Nottinghamilla on takana raskas viikko. Joukkue hävisi sunnuntaina Wiganille heikolla esityksellä 0-1 ja taipui keskiviikkona Hullin isäntänä maalein 1-2. Forest on pudonnut näiden tappioiden myötä sarjan piikkipaikalta. Otteluiden xG:t ovat myös olleet huolestuttavia jo pidemmän aikaa, mikä ei lupaa hyvää. Reading vaihtoi kuun alkupuolella manageria, mikä on piristänyt joukkuetta. Royals on pelannut Mark Bowenin alaisuudessa kaksi ottelua, joiden saldona on voitto Prestonista ja tasapeli QPR:n vieraana. Nottingham on saanut rajusti pelikannatusta – aivan syyttä. Joukkueiden tasoero ei ole suuri, minkä lisäksi trendit kulkevat eri suuntaan. Ohipeli 71% pelatusta Nottinghamista on kupongin parhaita ideoita!

7: Preston-Blackburn (50-26-24)

Preston on yhä kiinni playoffs-paikoissa, vaikka viikko onkin kuljettu ilman voittoja. PNE hävisi viime lauantaina Readingille 1-0 ja puristi vain vaivoin Leedsiltä kotitasapelin tiistaina. Otteluiden xG:t ovat olleet todella heikkoja, mikä ei lupaa hyvää. Blackburnin tarpoo puolestaan viiden ottelun voitottomassa putkessa. Rovers hävisi viikolla Birminghamille heikon esityksen jälkeen 0-1. Tätä edelsi kotitasapeli floppijengi Huddersfieldia vastaan. Lupaavasti alkanut syksy on kääntynyt alamäkeen, ja tämä lasku olisi syytä pysäyttää pian. Preston on saanut Vakiossa kovan kannatuksen, jolle tehdään tyly ohitus. Kotijoukkue ei vakuuta juuri nyt, joten 63% ykkönen skipataan kokonaan.

8: Hull-Derby (41-27-32)

Hull palasi viikolla takaisin voittojen tielle kaatamalla vahvan Nottinghamin vieraissa 1-2. Tigers ehti pelata tätä ennen kaksi todella heikkoa ottelua ja hävisi QPR:lle 2-3 ja Huddersfieldille 0-3. Tappio-otteluiden xG:t olivat rumaa luettavaa. Nyt kurssi palautui taas hyvälle uralle, jota pitkin Hull eteni syyskuussa. Derby puristi onnekkaan voiton Wiganista keskiviikkona tehden voittomaalin lisäajan lisäajalla. Rams oli heikko, ja 0-0 tulos olisi ollut täysin ansaittu. Viime lauantaina joukkue jäi täysin Charltonin jalkoihin. Hull on reilun 40 prosentin kotisuosikki ja jäänyt alipelatuksi. Ykkösvarma maistuu tähän kohteeseen oikein hyvin!

9: Millwall-Stoke (41-30-29)

Millwall pelasi viikolla hyvän kotimatsin Cardiffia vastaan ja puristi täysin ansaitun 2-2 -tasapelin. Lontoolaiset ovat perinteisesti tosi vahvoja kotonaan, mistä kertoo myös kauden saldo 3-2-1. Millwall on hävinnyt viidestä matsista vain yhden, Brentfordin vieraana 3-2. Tuotakin ottelua joukkue johti jo 0-2. Hurjasti alisuorittanut Stoke palautui tiistaina maan pinnalle kahden voitto-ottelun jälkeen. Potters hävisi täysin ansaitusti Sheffield Wedsin vieraana. Tätä ennen joukkue ehti kaataa Swansean ja Fulhamin ja kerätä kauden ensimmäiset voitot. Millwall on Vakiossa suht oikein pelattu, joten luotamme lontoolaisten kotivireen jatkuvan. Hyviä suosikkivarmoja ei montaa ehdokasta löydy, joten Millwall nostetaan senkin vuoksi piikiksi.

10: Birmingham-Luton (48-27-25)

Birmingham otti viikolla rutiinivoiton Blackburnista maalein 1-0. Esitys oli kelvollinen ja voitto täysin ansaittu. Joukkue on ollut kokonaisuutena heikko edeltäneen kuukauden – saldo on kuudesta pelatusta ottelusta vaatimaton 2-0-4. Luton taisteli keskiviikkona Fulhamin vieraana, mutta hävisi lopulta ansaitusti 3-2. Sarjanousija on pelannut odotuksiin nähden hyvin, eikä saldo 4-2-7 ole lainkaan hullumpi. Hatters ei ole pelillisesti pahemmin perässä Birminghamia sekä muita keskikastin joukkueita, joten kotivoitto jää aavistuksen alle 50 prosenttiin. Birmingham on pelattu peräti 59 pinnaa, joten tarjolla on halukkaille taas ohipeli. Valitsemme tällä kertaa lapulle 1_2.

11: Huddersfield-Barnsley (53-26-21)

Huddersfieldin kausi on ollut toistaiseksi karmiva pettymys. Terriers ehti monottaa jo managerinsa pihalle kauden alkukierroksilla, mutta kurssin kääntyminen on kestänyt kauan. Vihdoin näyttää siltä, että Huddersfield on nousussa. Takana on jo viisi tappiotonta ottelua saldolla 2-3-0. Barnsley nappasi yllätystasapelin WBA:n vieraana. Viime lauantaina joukkue naarasi Swansealta tasapelin loppuhetkien tasoitusmaalilla. Tykes kengitti kuun alussa manageri Daniel Stendelin, mikä näyttää hieman piristäneen joukkoja. Myös Huddersfield on saanut rajusti liikaa kannatusta, joten kotivoittoa on syytä varmistella – jos vain rahaa riittää. Barnsley on nousukunnossa ja voi venyä taas tasapeliin. 1X on järkevin vaihtoehto.

12: Middlesbrough-Fulham (28-30-42)

Middlesbrough näyttää olevan tällä hetkellä todella kaukana viime vuosien tasostaan. Boro hävisi viime lauantaina WBA:lle 0-1 ja pelasi heikon 0-0 -tasapelin viikolla Huddersfieldin vieraana. Joukkue valuu koko ajan lähemmäs putoamisviivaa, eikä mikään viittaa uuteen nousuun. Vierailija Fulham hävisi viime lauantaina nousua tekevällä Stokelle, mutta palasi takaisin voittojen tielle Lutonin isäntänä. Cottagers kuuluu sarjan laatujoukkueisiin, jolta odotamme sijoitusta viiden sakissa. Fulham ansaitsee selkeän suosikkiaseman Boron vieraana. Kun peliprosentit ovat myös kohdallaan, niin hypätään suosikin kelkkaan ja nostetaan Fulham tässä kohtaa varmaksi.

13: Peterborough-Coventry (48-27-25)

Päätöskohde on Englannin League 1 -matsi kahden laatujoukkueen välillä. Peterborough oli jo viime vuonna yksi nousijakandidaateista, mutta hyytyi lopulta playoffsien ulkopuolelle. Nyt Posh on sarjan piikkipaikalla ansaitusti. Takana on kolme voittoa putkeen ja viisi edellistä matsia saldolla 4-1-0. Vierailija Coventry on myös yksi sarjan laatujoukkueita. City on maalimääriltään täysi vastakohta. Coventryn riesana ovat lukuisat tasapelit vieraissa, mistä kertoo saldo 0-5-1 maalierolla 8-10. Reissu Peteroboroughin kotiluolaan lienee myös asenteeltaan hyvin puolustusvoittoinen. Vakiossa kohde on yksi kupongin monista selvästi ylipelatuista suosikeista. Coventryn menestys nostaisi rivin arvoa todella hyvin, joten haetaan ohipeli rajusti ylimerkitystä Peterboroughista.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Coventry olisi pelattava, jos saat vierasvoitolle yli 4,00 (= 100/25) kertoimen.

Peleihin kelpaavat mm. Millwall @ 2,90 (41%), Nottingham @ 2,20 (55%) ja Charlton @ 7,16 Pinnacle (16%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Chelsea, 8:1 Hull, 9:1 Millwall
Parhaat ohipelit: 6:X2 ohi Nottingham, 7:X2 ohi Preston, 13: ohi Peterborough

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *