JYP DNB

KERROIN

3.1
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa on tällä viikolla tiivis tahti, sillä otteluita pelataan sunnuntaita lukuun ottamatta joka päivä. Poimimme tiistain kierrokselta kaksi kelpo pelivalintaa.

KalPa-HPK

Vierasjoukkue KalPa on ollut tällä kaudella kiistatta pettymys ja yksi Liigan heikommista joukkueista. Ainoastaan sarjajumbo Sport on voittanut vähemmän otteluita. KalPa on myös tehnyt sarjan kolmanneksi vähiten maaleja.

Vaikka alkukausi on ollut synkkä, kuopiolaisten otteissa näkyy vihdoin merkkejä paremmasta. KalPa on voittanut koko kaudella vain viisi ottelua varsinaisella peliajalla – näistä kaksi on tullut kolmen edellisen ottelun aikana.

Ensin joukkue luisteli SaiPan kumoon kisapuistossa, jonka jälkeen KalPa johti myös Tapparan vieraana 0-2. Tampereen visiitti oli hyvä peli 3-2 jatkoaikatappiosta huolimatta. Viime lauantaina KalPa jatkoi hyvää menoaan ja nollasi Pelicansin 3-0.

Alkukaudella pahasti haparoinut maalivahtikaksikko on saanut vihdoin onnistumisia tililleen useassa ottelussa peräkkäin.

Hallitseva mestari HPK on täsmälleen sarjan keskivaiheilla saldolla 9-5-9. Tämä on lähes tarkalleen se sijaluku, mihin joukkue myös kesän jälkeen sijoitettiin. Kerho on pelannut koko alkukauden varsin tasaisesti ilman pitkiä tappio- tai voittoputkia.

HPK matkustaa Kuopioon voitollisen pelin jälkeen. Ritaripaidat kaatoivat kovakuntoisen Ilveksen 3-2 viime viikon perjantaina. Tätä ennen Kerho hävisi Lukon vieraana 6-1, eli ailahtelu jatkuu edelleen.

Otamme ottelussa kantaa nousukuntoisen KalPan puolesta. Vieraiden peli on nyt paremmin kontrollissa, minkä ansiosta myös vastustajat jäävät vähille maalipaikoille. Piristynyt KalPa pistää varmasti HPK:n tiukoille, ja ottelusta on lupa odottaa tasaista ja vähämaalista.

Kupongille in alle 5,0 maalia 1,90 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle 58%.

Kärpät-JYP

Kotijoukkue Kärpät on ottanut marraskuussa Liigan kärkipaikan tiukasti haltuunsa. Kun Tapparan tuloskunto on alkanut hyytyä, Kärpät on napsinut voittoja yksi toisensa jälkeen. Oululaisten saldona on jo huikeat 10 peräkkäistä kolmen pisteen pottia.

Tulosta tulee, vaikka tähtipelaaja Puljujärvi onkin hiipunut isoimmista otsikoista EHT-turnauksen jälkeen. Ratkaisuvoimaa on löytynyt hyvin myös terävimmän kärjen takaa. Erityisesti Julius Junttila on alkanut osua tolppien väliin.

Kärppien voittoputken takana näkyy myös toisenlaisia lukuja. Otteluiden xG:t eivät ole läheskään aina erityisen myönteisiä Kärpille. Esimerkiksi Lukko-ottelun oikeampi tulos olisi ollut 3-2/4-2, vaikka Kärpät haki Raumalta pisteet maalein 0-2.

Vierasjoukkue JYPin tuloskunto ei pahemmin kalpene edes vertailussa Kärppiin. Joukkueella on takana huimat seitsemän kolmen pisteen voittoa putkeen. Hurja vire on nostanut JYPin jo Liigan kolmanneksi kuuden pisteen marginaalilla Ilvekseen.

JYPin kohdalla myös xG-luvut ovat erittäin vakuuttavia. Joukkue on ollut xG:n mukaan ottelun parempi osapuoli jo kaksitoista peliä peräkkäin. Tämä xG-lukema kuvaa siis sitä, miten ottelu olisi pitänyt oikeasti päättyä sen tapahtumien perusteella.

Kärpät näyttää päällisin puolin todella vahvalta joukkueelta, mutta JYP on pelivoimaltaan vähintään samaa tasoa. Vedonlyöntimarkkina on painanut kertoimia hieman liikaa oululaisten suuntaan, joten otamme kantaa vierasjoukkueen puolesta.

JYP DNB on in 3,10 kertoimella maltillisen panostuksen kohde. Todennäköisyysarvio tapahtumalle 35%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *