Burnley

KERROIN

2.35
0
pv
0
t
0
min
0
s

Valioliigan kausi 2019/2020 saadaan päätökseen sunnuntaina. Motivaatiot näyttelevät pääosaa monissa otteluissa, ja niin myös toisessa pelivalinnassamme.

Burnley-Brighton (klo 18:00)

Kotijoukkue Burnley on yllättänyt asiantuntijat suorituksillaan vuodesta toiseen. Pari vuotta sitten Clarets päätyi jopa sarjassa 7. sijalle, ja tällä kaudella joukkue on kirinyt taas samaan pistemäärään (54p) uskomattoman kevään johdosta.

Burnley on hävinnyt vain yhden edellisestä 15 liigaottelustaan. Tämäkin tappio tuli Manchester Cityn vieraana, joten sille ei voi liikaa painoarvoa laittaa. Kyseinen City-tappio on myös ainoa ottelu tässä 15 matsin sarjassa, jossa Burnleyn verkkoon on tehty enemmän kuin yksi maali.

Edellisellä kierroksella Clarets kaatoi helposti Norwichin vieraissa 0-2. Tätä edelsi komeat tasapelit Liverpoolia ja Wolvesia vastaan, joissa Burnleyn puolustusta testattiin toden teolla. Joukkue osoitti sitkeytensä molemmissa kamppailuissa nousemalla tappioasemasta tasoihin.

Vierailija Brightonilta odotettiin täksi kaudeksi nousua keskikastiin, mutta toisin on käynyt. Seagulls oli syyskaudella selvästi pirteämpi, mutta kalenterivuosi 2020 on ollut heikkoa tekemistä. Brighton on voittanut vain kaksi edellisestä 17 liigaottelusta.

Seagulls on raapinut kahdesta viimeisestä matsistaan arvokkaat tasapelit Southamptonia ja Newcastlea vastaan. Näiden pisteiden myötä joukkueen sarjapaikka on varmistunut pienimmällä mahdollisella marginaalilla ennen päätöskierrosta.

Burnley on kaksikosta selvästi tasokkaampi joukkue juuri nyt, vaikka paperilla eroa ei kaksikon välillä olisikaan. Clarets pelaa etenkin puolustuspäässä aivan eri tasolla kuin Brighton. Kotijoukkueen motivaatiossa ei ole myöskään ollut valittamista viime aikoina.

Burnley voittaa matsin noin kerran kahdesta, ja tarjolla on selkeitä ylikertoimia. Betsaamme kotivoittoa in 2,35 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 49%.

Nappaa Euroopan paras talletusbonus ja betsaa myös fantasyfutis-kohteita!

Leicester-Manchester United (klo 18:00)

Kotijoukkue Leicester pyrkii pelastamaan katastrofaalisen kevätkautensa kalkkiviivoilla. Ketut olivat huikeassa vireessä koko syksyn, sillä joukkue keräsi pisteitä mestaruuskautensa tahtiin. Joukkueen otteet ovat kuitenkin hyytyneet pahemman kerran kalenterivuoden 2020 aikana.

Valioliigan maalipörssiä johtava Jamie Vardy hukkasi myös maalivireensä alkuvuodesta, minkä lisäksi mies oli myös loukkaantuneena. Vardy on sittemmin alkanut taas osua maalipuiden väliin, mutta Leicesterin pistetahti ei ole missään vaiheessa palautunut syksyn tasolle.

Takana on ruma 0-3 tappio Tottenhamille vieraissa, ja pari kierrosta sitten Leicester romahti peräti 1-4 tappioon myös surkeaa Bournemouthia vastaan. Viikko sitten napattu kotivoitto Sheffield Unitedista pitää joukkueen sentään top 4 -sijojen tuntumassa.

Manchester Unitedin tekeminen on ollut täysi vastakohta Leicesterille. Solskjaerin porukka on ollut kevään ja kesän paras joukkue Englannissa. United sai kaikki tähtensä kuntoon koronabreikin aikana, minkä lisäksi talvihankinta Bruno Fernandes on ollut erinomaisessa vireessä.

Unitedin hurjaa pisteputkea varjostaa kuitenkin viime otteluiden esitykset. Joukkueen bensa näyttää loppuneen kesken aivan kalkkiviivoilla, sillä viime sunnuntain FA Cup -tappio Chelsealle ja viikon West Ham -tasapeli olivat väsyneitä esityksiä.

Moni asiantuntija on kritisoinut Solskjaeria siitä, ettei hän ole luottanut tarpeeksi Unitedin penkkimiehiin. Huipputähdet ovat hyytyneet kovassa ottelutahdissa, mikä voi maksaa joukkueelle pahimmassa tapauksessa Mestarien liigan paikan.

Ottelun asetelma on selvä: Leicester tarvitsee vähintään tasapelin. Riippuu Chelsea-Wolves -ottelun tuloksesta, pitääkö Leicesterin hakea riskillä myös voittoa. Asetelma sopii kuitenkin Manchester Unitedille, joka voi kyttäillä vastaiskuja ja antaa Leicesterin tehdä liikkeensä ensin.

Tasoeroa riittää vierasjoukkueen hyväksi, sillä nykyinen Leicester on kaukana alkukauden vahvuudestaan. Betsaamme Manchester Unitedia -1,5 tasoituksella in 4,50 kertoimella. Leicester joutuu riskeeraamaan tappioasemassa niin paljon, että 2+ maalin voittoa kannattaa tässä kohtaa hakea tavallisen 1X2-vedon sijasta.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *