West Bromwich

KERROIN

9
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantaina on tarjolla brittifutiskauden ensimmäinen bonusvakio! Potissa on peräti puoli miljoonaa euroa – 13 oikein -voittoluokkaan on lisätty rahaa noin 200.000 euroa.

Kun bonusraha on jaettu vain 13 oikein -voittoluokkaan, voit tehdä rivistä vähän normaalia osuvamman ja hakea 13 oikein -tulosta myös hieman ylipelattujen suosikkien kautta. Älä kuitenkaan mene liian pitkälle, sillä täysin suosikkivetoinen rivi ei palauta silti kuin pennejä – bonusrahasta huolimatta.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Crystal Palace-Everton (27-30-43)

Crystal Palace on yllättänyt kaikki voittamalla kaksi ensimmäistä matsiaan. Avauspelissä kaatui onnekkaasti Southampton 1-0, mutta toisella kierroksella Palace nujersi umpisurkean Manchester Unitedin ansaitusti 1-3. Evertonin alku on ollut myös erittäin lupaava: hieno Tottenham-voitto sai toisella kierroksella jatkoa, kun Toffees murskasi WBA:n 5-2. Uusi hankinta James Rodriguez on ihastuttanut välittömästi. Liigacupissa Everton kaatoi vielä varamiehisenä Fleetwoodin myös 5-2 lukemin. Vierasjoukkue on kaksikosta selvästi laadukkaampi ja ansaitsee suosikkiaseman. Palacen kotietu on muutenkin mitätön, ja nyt se on poissa käytännössä kokonaan. Reilusti alipelattu Everton on mainio varma etenkin pienemmillä lapuilla, sillä tällä kertaa hyvät varmat ovat hieman tiukassa. Suuremmalla budjetilla kannattaa ottaa myös varsin todennäköinen risti mukaan.

2: West Bromwich-Chelsea (17-20-63)

Sarjanousija WBA:n kausi on alkanut heikosti. Ensin turpaan Leicesteriltä 0-3, ja toisella kierroksella ruma 2-5 vierastappio Evertonille. Viikko sitten ottelu meni tosin pilalle aikaisen punakortin vuoksi. WBA ehti johtaa alussa jo 0-1. Chelsean startti on ollut myös nihkeä. Blues ei vakuuttanut lainkaan avauskierroksen Brighton-voitossa, ja viikko sitten tuli turpaan Liverpoolilta – kiitos punaisen kortin ja Jorginhon missaaman pilkun. Viikolla Chelsea löylytti sentään Barnsleytä cupissa 6-0. Chelsea ei ole missään nimessä sarjan superjoukkueiden (City, Pool) tasolla, eikä ansaitse mielestämme vakiokansan tarjoamaa suosikkiasemaa. Vain 13 pinnaa pelatut kotivoitto ja tasapeli kannattaa hakea mukaan Chelsean voiton rinnalle. Merkitään kakkoskohde siis umpeen.

3: Burnley-Southampton (35-30-35)

Burnley aloitti kautensa vasta viime sunnuntaina. Tiukasta puolustuspelistään tunnettu Clarets hävisi tavoistaan poiketen Leicesterin vieraana peräti 2-4. Viikolla joukkue kaatoi Millwallin cupissa 2-0 varsin vahvalla kokoonpanolla. Southampton on hävinnyt hieman oudosti molemmat ottelunsa. Avauspelin tappio Palacelle oli epäonninen, ja viikko sitten joukkue suli totaalisesti 1-0 -johdosta 2-5 -tappioon. Saints näytti paikoin päättömältä lammaslaumalta, aivan kuin viime kaudella kärsityssä 0-9 -selkäsaunassa Leicesteriä vastaan. Molemmat joukkueet panostavat taatusti nyt puolustuspeliin, ja luvassa on paperilla erittäin tasainen ja vähämaalinen vääntö. Burnley on jostain syystä lähes 10 pinnaa ylipelattu, joten X2 on hyvä valinta. Aavistuksen osuvampi 1_2 käy myös bonuskierrokselle.

4: Barnsley-Coventry (41-30-29)

Barnsleyn kausi näytti saavan hyvän startin Liigacup-voittojen (Nottingham, Boro) myötä, mutta Championshipin puolella on tullut lunta tupaan. Tykes on ollut etenkin hyökkäyssuuntaan todella heikko Luton- ja Reading-tappioissa. Viikolla tuli lähtö myös cupista Chelseaa vastaan. Sarjanousija Coventry on ollut hyvä. Sky Blues hävisi tasaisen avausmatsin Bristol Citylle vieraissa 1-2, mutta viikko sitten joukkue kaatoi täysin ansaitusti QPR:n kotona 3-2. Lähtökohtaisesti Barnsley ja Coventry ovat pelivoimaltaan hyvin lähellä toisiaan, emmekä reagoi vielä liikaa kahteen kotijoukkueen tappioon. Vakiossa kohde on pelattu täysin oikein. Matsi ei tarjoa oikein hyviä ideoita, joten merkitään tämäkin kohde suosiolla umpeen.

5: QPR-Middlesbrough (39-29-33)

QPR:n kausi alkoi erinomaisella 2-0 -kotivoitolla Nottinghamista. Toisella kierroksella tuli lunta tupaan, kun Ärrät hävisivät ansaitusti Coventryn vieraana 2-3. Middlesbrough on pelannut kaksi peliä Valioliigasta pudonneita joukkueita vastaan ja ollut xG:n valossa epäonninen. Boro oli selvästi parempi viikko sitten Bournemouthin isäntänä, mutta jäi 1-1 -tasuriin. Avauskierroksen tasainen Watford-matsi tarjosi sen sijaan 0-1 -tappion. Vakiokansa on ylireagoinut Boron tuloksiin, eikä näe niiden taakse. QPR ei ole pelivoimaltaan parempi joukkue. Peräti 52 % merkitty kotivoitto tarjoaa erinomaisen ohipelin. X2 siis lapulle!

Avaa tili ille ja tuplaa talletuksesi 100€ asti!

 • Suomalaisten monivuotinen suosikki
 • Mahtava betsivalikoima ja kasino
 • Talletusbonuksessa markkinoiden parhaat kierrätysehdot!

Avaa tili tästä

6: Millwall-Brentford (26-31-43)

Kovasta puolustuksestaan tunnettu Millwall on aloittanut kauden tyylilleen uskollisena. Lions on pelannut kaksi ottelua päästämättä maaliaikaan. Viikko sitten kaatui vieraissa Rotherham 0-1, jota edelsi 0-0 -tasuri Stoken kanssa. Millwall oli kuitenkin pelillisesti heikompi molemmissa otteluissa. Brentford hävisi tasaisen avauspelin epäonnisesti Birminghamille vieraissa 0-1. Viikko sitten maalihanat vihdoin aukesivat. Brentford murskasi Huddersfieldin ansaitusti kotona 3-0. Kyseessä on Lontoon derby, jossa vierasjoukkue Brentford on selkeän suosikin asemassa. Se on pelivoimaltaan tällä kaudella sarjan eliittiä. Millwall on kuitenkin kivikova kotijoukkue, ja ottelun maaliodotus hyvin matala. Arvioimme tasapelin todennäköisyyden yli 30 prosenttiin. Paras vaihtoehto on ehdottomasti X2, jolla saadaan mukaan alipelattu Brentford ja vain 24 % merkitty tasapeli!

7: Derby-Blackburn (43-25-32)

Viime vuodet top 10 -sijoilla viettänyt Derby on aloittanut kauden tuloksellisesti alakanttiin. Avausmatsissa tuli turpaan Readingin isäntänä yllättäen 0-2. Viikko sitten Rams hävisi puolestaan pelillisesti tasaisen vierasmatsin kovakuntoista Lutonia vastaan 2-1. Blackburn hävisi niin ikään avauspelinsä, mutta nappasi vakuuttavan 5-0 voiton viikko sitten Wycomben isäntänä. Vakiokansa näyttää ihastuneen tähän tulokseen, sillä pelimerkkejä on virrannut aivan liikaa X2:n suuntaan. Fakta on kuitenkin se, että Derby on pelivoimaltaan samaa tasoa ja perinteisesti erittäin kova kotonaan. Ei kannata ylireagoida pariin huonoon tulokseen. Pahasti alimerkitty kotivoitto kelpaa mainiosti varmaksi!

8: Preston-Stoke (35-31-34)

Preston ei ole avannut vielä voittotiliään, mutta joukkueen ohjelma on ollut hankala. Avauskierroksella kohdattiin playoffs-kandidaatti Swansea, mitä seurasi vaikea vieraspeli Norwichia vastaan. Viime kauden suurin alisuorittaja Stoke on käynnistänyt koneen tälläkin kaudella hitaan puoleisesti. Avauspelissä Potters olisi ansainnut 0-1 -voiton kivikovaa Millwallia vastaan, mutta hukkasi paikkansa. Viikko sitten tuli turpaan Bristol Cityn isäntänä ansaitusti 0-2. Stoke väläytteli potentiaaliaan kaatamalla pari viikkoa sitten Wolvesin Liigacupissa 0-1. Joukkue pystyy tosiaan nähtyä parempaan ja Stoke on pelivoimaltaan Prestonin edellä. Kun laskuihin otetaan normaalia pienempi kotietu, ovat ottelun lähtökohdat hyvin tasaiset ja vähämaaliset. Peräti 52 % pelattu Preston on pelikansan ylireagointi Stoken heikkoon starttiin. X2 on mainio valinta.

9: Watford-Luton (59-25-16)

Valioliigasta pudonnut Watford on yksi kuudesta joukkueesta, jotka eivät vielä ole päästäneet maaleja tällä kaudella. Avauskierroksella kaatui Boro 1-0 tiukassa väännössä, ja viikko sitten Hornets haki 0-0 -tasapeli Sheffield Wedsin kotiluolasta. Watfordilla on todella laadukas puolustus tähän sarjaan, mutta hyökkäyspään uudet nimet ovat vielä hakeneet virettään. Luton on jatkanut puolestaan viime kauden lopun hirmuvirettään. Hatters kaatoi avauskierroksella Barnsleyn 0-1, mitä seurasi 2-1 -voitto Derbystä. Molemmat ottelut olivat pelillisesti tasaisia, joten pallo on pomppinut nyt suotuisasti Lutonin suuntaan. Me näemme Watfordin pelivoimaltaan yhtenä sarjan nousijasuosikeista. Luton on hyvästä kuntopuntarista huolimatta vain alempaa keskikastia. Usein osuva ykkönen kelpaa mainiosti varmaksi, sillä Watfordin kannatus on jäänyt hieman liian matalaksi.

10: Cardiff-Reading (50-26-24)

Cardiffin kausi on alkanut kaksijakoisesti. Walesilaiset kärsivät avauskierroksella shokkitappion Sheffield Wedsille kotikentällään, mutta tilanne korjattiin toisella kierroksella. Cardiff haki 0-2 -voiton Nottinghamin kotiluolasta. Reading on aloittanut sen sijaan puhtaalla pelillä. Royals kaatoi yllättäen Derbyn vieraissa 0-2, mitä seurasi tyylikäs voitto Barnsleyn isäntänä samoin lukemin. Reading on myös ollut selkeästi parempi joukkue molemmissa otteluissa. Vakiokansa on reagoinut jälleen kahteen otteluun todella paljon. Cardiff on selvästi Readingia vahvempi joukkue ja perinteisesti kivikova kotonaan. Vaikka kotietu onkin normaalia pienempi, walesilaiset voittavat matsin kerran kahdesta. Vakiossa Cardiff on saanut vain 36 % kannatuksen, eli tarjolla on timanttinen ykkösvarma!

Fanteam järjestää kaudella 2020/2021 MILJOONAN EURON KAUSIPELIN Valioliigasta!

 • 5659 pelaaja saa palkintoja – voittaja kuittaa €200.000
 • Viikon ja kuukauden parhaat palkitaan
 • Ehdit mukaan myös 3. kierrokselta

Osallistu tästä!

11: Birmingham-Rotherham (41-29-30)

Birmingham startti on ollut tähän kauteen yllättävän hyvä. Avauskierroksella joukkue kaatoi nousijasuosikki Brentfordin tasaisessa pelissä 1-0. Viikko sitten Birmingham haki puolestaan 0-0 -tasapelin Swansean kotiluolasta. Molemmat pelit ovat olleet hyvin tasaisia ja vähämaalisia myös tulosten takana. Rotherham avasi kautensa huipputärkeällä 0-1 -vierasvoitolla Wycomebesta sarjanousijoiden kohtaamisessa. Viikko sitten Millers joutui taipumaan Millwallin isäntänä 0-1. Rotherham on ollut parempi joukkue molemmissa otteluissa, ja voisi hyvin olla Birminghamin kanssa samassa saldossa samalla maalierolla (1-0). Vakion pelaajat ovat jostain syystä aivan kujalla joukkueiden tasoeron kanssa. Birmingham on Rotherhamin tavoin Championshipin alempaa kastia, eikä missään nimessä merkittävästi parempi joukkue. Kotivoitolle on vaikea saada paljon yli 40 prosentin todennäköisyyttä, joten Vakion 68 % pelikannatus on käsittämätön. X2 tarjoaa tämän Vakion parhaat valuet!

12: Sunderland-Peterborough (50-30-20)

Takaisin Championshipiin (ja miksei myös Valioliigaan) haluava Sunderland lähti kauteen Ykkösliigaan suurimpana suosikkina. Kausi alkoi yllättävällä tasapelillä Bristol Roversin isäntänä, mutta toisella kierroksella kaatui Oxford tyylikkäästi 0-2. Peterborough oli kauden alkurankingeissa yksi Sunderlandin suurimmista haastajista. Avauskierroksella tuli turpiin Accringtonilta, mutta viikko sitten kaatui Fleetwood – tosin kahdella yliaikamaalilla. Sunderland on kiistatta laadukkaampi, ja joukkueen kotietu on kyllä karmiva: 10-8-1 ja 12-10-1 ovat kahden viime vuoden saldot, eli ainoastaan kaksi tappiota 42 kotiotteluun. Normaalia pienempi kotietu ja Peterboroughin kova pelivoima on kuitenkin huomioitava, joten ei Sunderland tätä juuri yli kerran kahdesta vie. Vakiossa ykkönen on pelattu täysin syyttä 68 %. Sunderlandin ohitus ei kyllä suuresti houkuttele, joten ison budjetin lapuissa kannattaa kuitenkin ottaa myös ykkönen mukaan bonusrahan vuoksi (eli 1X2).

13: Northampton-Hull (28-27-45)

Northampton nousi täksi kaudeksi Kakkosliigasta Ykkösliigaan, ja markkina odotti joukkuetta putoamiskamppailuun. Kausi on alkanut hieman yllättäen tappioitta. Hull putosi puolestaan järkyttävän kevätkauden vuoksi Championshipista. Vastahan Tigers tahkosi Valioliigan puolella! Hull City on uudistettu kovalla kädellä, ja viime vuosien kovapalkkaiset nimet ovat siirtyneet muihin seuroihin. Pelivoimaltaan joukkue on silti Ykkösliigaan laadukas. Vakion pelaajille paremmin tuttu Hull on saanut hieman liikaa kannatusta. Valitaan tähän usein osuva 1_2, kun suurempia ideoita ei päätöskohteeseen ole tarjolla.

Voit käyttää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Hull olisi pelattava, jos saat sen voitolle yli 2,22 (=100/45) kertoimen.

Poimimme seuraavat pelikelpoiset kohteet in tarjonnasta: West Bromwich @ 9,00 (17 %), Burnley @ 3,30 (35 %), Derby @ 2,80 (43 %).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Everton, 7:1 Derby, 10:1 Cardiff,

Parhaat ohipelit: 5:X2 ohi QPR, 8:X2 ohi Preston, 11:X2 ohi Birmingham

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

4 thoughts on “26.9. Vakio 1: Puolen miljoonan euron bonusvakio

 1. Kai Sjölund says:

  Vois yrittää tehdä vähän järkevämpiä rivejä. Yli 800e hintalappu ei oikeen innosta.

  • Kari Rankki says:

   Morjens, Kai! Kiitos palautteestasi, seuraavassa muutamia pointteja.

   Emme julkaise mitään suositusriviä, esim. 64e tai 32e, kuten jotkut muut tipsisaitit. Tähän on hyvä syy: jos tuolla kupongilla saisi sitten osumia, niin voitot jäisivät pieniksi monien peesaajien vuoksi. Näitä vakiovihjeitä luetaan todella paljon. Toiseksi, jokaisella veikkaajalla on omat mieltymyksensä kupongin koosta. Toisille riittää kymppi, toiset pelaavat tuhansien eurojen kimppoja. Jotkut tekevät näistä vinkeistä haravan tai lukevat monen eri saitin tipsit ja yhdistävät niitä.

   Jos jokaisen kohteen suosituksen pistää lapulle, niistä muodostuu yleensä 100-200e luokkaa oleva lappu. Joskus vain parin kympin, joskus hieman kalliimpi. Tämä riippu tietysti kyseisen viikon pelijakaumasta, eli sattuuko kupongille paljon hyviä ja alipelattuja suosikkeja (= yksi merkki riittää), vai onko paljon ohipelejä (= kaksi merkkiä per kohde), kuten nyt.

   Vinkkien tarkoituksena on tarjota ideoita, joiden pohjalta jokainen veikkaaja voi muodostaa oman rivinsä. Nämä vinkit kirjoitetaan yleensä torstaina puolen päivän aikoihin. Joskus yksittäisen kohteen peliprosentit voivat muuttua jopa 10 prosenttiyksikköä. Tämän vuoksi veikkaajan on syytä aina katsoa sen hetkiset peliprosentit ja verrata niitä todennäköisyyksiin. Jos esim. Hullin peliprosentit laskisivat hieman, sen voisi hyvin jättää varmaksikin. Sama juttu Barnsleyn kohdalla.

   Eli yhteenvetona: hyödynnä näitä ideoita kuten ne sopivat juuri sinun budjettiisi. Karsi sieltä merkkejä pois, mikä tuntuu fiksulta omasta mielestäsi. Pelionnea!

 2. Antero says:

  Tekstissänne mainitaan, että ”Rotherham on ollut parempi joukkue molemmissa otteluissa”. Rotherham oli Wycombe-voitossa xG:ssä selvästi huonompi ryhmä. Lisäksi muun muassa Barnsleyn tapauksessa Tykes oli Lutonia vastaan xG:ssä parempi miehistö. Viimeksi oltaisiin ansaittu myös pistejako.

  • Kari Rankki says:

   Kiitos palautteestasi Antero! xG-lukujen laskentaan ei ole mitään absoluuttisen oikeaa kaavaa. Lukemat eroavat välillä todella paljon myös ammattibetsareiden keskuudessa. Yksi merkittävä tekijä on esimerkiksi se, miten paljon arvoa annetaan tehdylle maalille (tekotavasta riippumatta), lasketaanko missatut rankkarit mukaan jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *