Växjö +0,5

KERROIN

2.70
0
pv
0
t
0
min
0
s

Helsingborg-Höllviken: alle 13,5 maalia

Helsingborg-Höllviken (klo 20.00)

Helsingborgilla on edessään todella tärkeä viikko, sillä tiukassa pudotuspelikamppailussa edelleen mukana oleva ryhmä kohtaa sijoilla 11. ja 12. majailevat Höllvikenin sekä Habon. FCH lähtee kumpaankin otteluun selkeänä suosikkina ja täyden kuuden pisteen rykäisy tekisi tietynlaista hengitystilaa loppurypistystä silmällä pitäen. Tällä hetkellä sinimustat kärkkyvät seitsemännellä sijalla ja alla on kaksi varsin positiivista esitystä ja etenkin viime ottelun kiri Jönköpingiä vastaan nostatti varmasti itseluottamusta joukkueen pukukopissa. Linus Norgrenin huima alkukauden pistevire ei luonnollisestikkaan ole kestänyt pidemmänpäälle mutta pienestä taantumasta huolimatta mies on edelleen joukkueensa tärkeimpiä pelaajia. Max Wahlgren on ottanut isoja steppejä takaisin omalle huipputasolleen ja debytantti Linus Malmströmia ollaan kehuttu jo useaan otteeseen. Jonathan Nilsson täydentää todella iskukykyisen keihäänkärjen ja tolppien välissä Jonathan Edling on heittämällä sarjan parhaimpia torjujia.

Mikäli kilpailu on tasaista pudotuspelipaikoista on se sitä myös putoamisviivan tuntumassa. Jo monta vuotta sijoille 10-12 sijoittunut Höllviken löytyy jälleen tutulta paikalta mutta eroa alaspäin suoran putoajan paikalle ei käytännössä ole olemassakaan. Johannes Wilhelmssonin tähdittämä joukkue on raapinut pisteitä kahdesta viime ottelusta kun sekä Thorengruppen että Linköping olivat molemmat vahvempia vasta jatkoajan jälkeen. Wilhelmssonin ohella Linus Bergström, Daniel Persson sekä Ted Nivestam ovat ihan kelpo tason pelimiehiä, mutta näiden takana taso laskee todella paljon. Kotikaukalossaan Höllviken on onnistunut kiusaamaan isompiaan mutta vieraissa sen peli on paikka paikoin ollut todella surullista katsottavaa.

Kuten aiemmin jo mainittiin, on Helsingborg otteluun ansaitusti suuri ennakkosuosikki. Voittajakertoimet eivät anna aihetta toimenpiteisiin mutta maalimääristä löytyy pientä peliä. Helsingborg on pelityyliltään todella paljon puolustukseen nojaava vaikka omissa onkin ropissut tällä kaudella yllättävän paljon. Myöskään Höllviken ei ole tunnettu mistään raivo karvauksesta, eikä vieraiden heikko pallollinen peli tänään ainakaan helposti kotijoukkueen tiivistä pakkaa tule murtamaan. Molemmilla joukkueilla on myös sopivan paljon panosta ottelussa, joten heikkotasoista salibandyläpsyttelyä tuskin tullaan todistamaan. Ainoat uhkakuvat ilmassa ovat Höllvikenin niin monesti todistettu onnekkas alku tai vieraiden totaalinen selkärangan katkeaminen. Totals-raja on jälleen nostettu todella korkealle ja vihjeeksi otetaan ottelun alle 13,5 maalia. in ”tasabookki” kelpaa peliin noin 57% arviota vasten.

Mullsjö-Växjö (klo 20.00)

Mullsjön heikko formi on ollut tapetilla jo useaan otteeseen ja viimeksi Kalmarsund lisäsi MAISin tuskaa vihjeemme mukaisesti hakiessaan täydet pisteet Nyhemshallista 5-6 loppulukemin. Mullsjö on nyt viidestä viimeisestä ottelustaan voittanut ainoastaan Siriuksen eikä otteluohjelma tästä yhtään ainakaan helpotu. Sarjataulukossa MAIS on valunut jo sijalle kahdeksan, joten pitkään tappioputkeen tässä vaiheessa kautta ei todellakaan ole varaa. Pelillisesti Mullsjö on parantanut alkuvuoden selkeästä notkahduksesta ja esimerkiksi toinen erä Kalmarsundia vastaan oli joukkueelta jo selkeästi plus-merkkinen. Jesper Sankellin paluu pelikuntoon on nostanut ykkösviisikon tasoa mutta tietynlainen syömähammas joukkueelta edelleen uupuu. Paperilla Mullsjö on todella laaja sekä kilpailukykyinen mutta onko Kim Ganevik, Pelle Tarenius, Gustav Johansson tai Sebastian Palmqvist ykköskorin ratkaisijoita? Eivät ole. Puolustuksessa yksikään pelaaja ei ole onnistunut vielä ylittämään edes kymmenen tehopisteen rajaa ja esimerkiksi maajoukkueessakin suurta roolia nauttinut Kasper Hedlund on kirjauttanut tällä kaudella ainoastaan tehot 2+4. Tolppien välissä Viktor Lööf on meidän papereissa selkeä ykköskassari, mutta tällä kaudella Jonathan Larsson on silti kantanut suurimman torjuntavastuun.

Växjö on ollut kauden suurin yllättäjä ja ennen kautta joukkueelta ei juurikaan paljoa urotekoja odotettu. Todella tiivis Vipers-yhteisö on kuitenkin jälleen osoittanut voimansa ja ennen illan ottelua joukkue löytyy sarjataulukon viidenneltä sijalta. Viimeiset kolme ottelua ovat kartuttaneet pistesaldoa seitsemän yksikön verran ja etenkin ylimarssi Pixbosta oli hyvä osoitus joukkueen iskukyvystä ja viimeksi Växjö piinasi hirmuvireessä olevaa Dalenia vieraissa aina jatkoajalle asti. Vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Ludvig Persson on ollut kauden isoimpia onnistujia ja tämän vierellä Visbysta hankittu Tommy Bolinkin on noussut aivan uudelle tasolle. Patrik Gustavsson, Karl-Johan Ahlroth sekä Felix Gothberg takaavat laadun myös ykköspyssyjen takana ja viimeiseen kolmeen otteluun tehot 5+2 nakuttanut nuori Samuel Folkesson-Algman niin ikään pystyy tarvittaessa ratkomaan otteluita. Puolustuksessa parivaljakko Markus Jonsson- Niklas Ramirez on yksi sarjan parhaimpia ja Ramirez on pitkän loukkaantumisensa jälkeen vasta palaamassa huippukuntoon. Tolppien välissä Viktor Kastengren on tulevaisuuden lupaavimpia torjujia eikä Martin Stolt tämän takana todellakaan huono kakkosvaihtoehto ole.

Mullsjö on otteluun toki suosikki, mutta yli 60% suosikinasemasta me uskallamme olla erimieltä. Växjö oli vahvempi joukkueiden kauden aiemmassakin kohtaamisessa (5-4) ja nyt lähtökohdat ovat huomattavasti alkukautta tasaisemmat. Me kellotamme vierasvoitolle noin 28% arvion, joten rohkeimmat voivat metsästää isoa osumaa jopa Vipersin suoralla voitolla (4.10). Vihjeeksi napataan kuitenkin vieraiden venyminen vähintään tasapeliin (X2) ja in kärkikerroin ruksitaan kupongille ilomielin, rajakertoimen piirtyessä 2,50 tuntumaan.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *