KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteinen lauantaivakio palaa normaaliin voitonjakoon bonuskierroksen jälkeen. Tarjolla on harvinaista herkkua, sillä kupongilla on peräti 90-prosentin todennäköisyydellä voittava suosikki.

Kohteiden perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Liverpool-Cardiff (90-7-3)

Kupongin avauskohteessa on tarjolla yksi koko vuoden todennäköisimpiä kotivoittoja. Ottelun asetelma on todella selkeä, ja Cardiffin venyminen edes yhteen pisteeseen olisi todellinen pommi. Liverpool ei nykyisin pudottele turhia pisteitä, ja joukkueelta voidaan odottaa hallittua esitystä myös lauantaina. Yhdeksän kertaa kymmenestä toteutuva kotivoitto ei kaipaa vaihtomerkkejä.

2: Brighton-Wolves (35-28-37)

Brighton on ollut yksi alkukauden pettymyksistä. Kesän satsaukset eivät ole näkyneet tulostaululla, mutta nyt takana on kaksi voittoa viime kauden tyylillä: 1-0. Seagulls oli paineessa sekä West Hamia että Newcastle vastaan, mutta joukkue kesti. Wolves hävisi yllättäen viikko sitten Watfordin isäntänä. Sudet ovat olleet todella vahvoja alkukauden, ja joukkue on myös luokkaa parempi Brightoniin verrattuna. Kyseessä lähes 50-50 -ottelu, jonka peliprosentit ovat myös hyvin saman suuntaiset. Kannattaa raksia tämä kohde umpeen, jos rahat vain riittävät.

3: Watford-Huddersfield (62-25-13)

Watford katkaisi viikko sitten neljän ottelun voitottoman putken Wolvesin vieraana. Hornets oli matsissa hieman vajaamiehinen, mutta selvitti silti pisteet kovan joukkueen kotiluolasta. Huddersfield on alkanut parantaa peliään viime viikkoina, mutta joukkue ei saa tuloksia. Maalinteko on edelleen tervanjuontia, ja Terriers on tällä hetkellä Valioliigan heikoin joukkue yhdessä nousija Cardiffin kanssa. Watford on selvästi vahvempi nippu ja voittaa matsin yli 60% todennäköisyydellä. Vakiossa ykkönen on pelattu peräti 70 pinnaa, joten kerran neljästä osuva risti kannattaa nostaa mukaan.

4: Fulham-Bournemouth (35-20-45)

Fulhamin alkukausi on ollut yhtä hulinaa. Mökkiläisten peleissä on nähty peräti neljä byyriä per matsi, ja viimeiset kaksi ottelua ovat päättyneet 2-4 & 1-5 -tuloksiin. Joukkue on päästänyt hurjat 25 osumaa yhdeksän ottelun aikana. Bournemouth on aloittanut kauden hyvin ja kerännyt paljon ansaittuja voittoja. Cherries kuuluu myös Valioliigan runsasmaalisimpiin joukkueisiin, joten luvassa lienee vauhdikas ottelu. Bournemouth kaatoi edellisessä reissupelissä Watfordin tylysti maalein 0-4. Vakiossa paras valinta on ehdottomasti 1_2. Tasapelin riski on tässä ottelussa poikkeuksellisen pieni.

5: Southampton-Newcastle (42-31-27)

Southamptonin kausi on ollut odotetun vaikea. Saints on voittanut vasta yhden ottelun ja tuskaillut kovasti maalinteon kanssa. Joukkue on sentään pari pykälää Newcastlen yläpuolella, jonka sesonki on ollut tulosten osalta katastrofaalinen. Harakoiden otteluohjelma on ollut erittäin haastava, ja tämän lisäksi Rafa Benitezin miehillä ei ole pätkääkään tuuria. Takana on monia loppuhetken tappioita sekä epäonnea maalinteossa. Kyseessä on erittäin vähämaalinen ja tärkeä kamppailu molemmille. Ohitetaan selvästi ylipelattu Southampton.

6: Leicester-West Ham (52-23-25)

Leicester hävisi maanantaina Arsenalin vieraana 3-1 ja jatkaa edelleen ainoana joukkueena ilman tasapeliä. Kettujen sesonki on sujunut varsin odotusten mukaan, ja joukkue ansaitsee paikan keskikastissa. West Hamilla on takanaan kaksi 0-1 tappiota: ensin Brightonin vieraana ja viime lauantaina Tottenhamin isäntänä. Hammers olisi ansainnut 1-1 -tasurit molemmista, mutta epäonnistui maalinteossa. Vastakkain on kaksi runsasmaalista joukkuetta, joten tasapelin riski on normaalia matalampi. Leicester on merkitty Vakiossa aivan oikein hieman yli 50 prosentin suosikkiasemaan, joten varma 1 on täysin kelpo valinta.

7: Norwich-Brentford (42-26-32)

Norwich on tällä kaudella suomalaisten suosikkijoukkue Championshipissä. Huuhkajien tehomies Teemu Pukki on ollut viime matsit sivussa vammojen vuoksi, mutta Norwich on ottanut silti kovat päänahat kuluneen viikon aikana Aston Villasta sekä Nottinghamista. Brentfordin kausi sai kovan takaiskun, kun hyvää työtä tehnyt päävalmentaja siirtyi Aston Villaan. Bees on hävinnyt Smithin lähdön jälkeen molemmat ottelut: ensin Bristol Citylle kotona 0-1 ja viikolla Prestonin vieraana 4-3. Vakiokansa on ylireagoinut kuntopuntariin pahemman kerran, ja Norwich on saanut jopa 59% pelikannatuksen. X2 on loistava idea!

8: Birmingham-Sheffield Weds (46-28-26)

Birmingham on ollut jo pari kautta yksi Championshipin pahimmista alisuorittajista. Tilanne on vihdoin muuttumassa, sillä Brummies on kivunnut jo ylempään keskikastiin. Joukkue on voittanut kolme peliä peräkkäin ja pelannut peräti 10 matsia ilman tappiota. Sheffield Wedsin hyvä syysvire on hyytynyt kahteen tappioon kuluneen viikon aikana. Joukkue hävisi kärkiseura Borolle perjantaina 1-2 ja QPR:n vieraana viikolla maalein 0-3. Vakiossa kohde on pelattu suht oikein, mutta paras merkki on ehdottomasti vain 22% pelattu Sheffield Weds. Pöllöjen yllätys kannattaa ottaa mukaan Birminghamin rinnalle, jos rahat vain riittävät.

9: West Brom-Blackburn (52-23-25)

West Bromwichilla on takanaan yllättävä viikko, sillä joukkue on hävinnyt molemmat ottelunsa. Keskiviikkona Albion romahti Derbyä vastaan peräti 1-4 -kotitappioon, mikä oli todella kova pommi. Blackburn hävisi myös viikkopelinsä Swansean vieraana. Rovers pelasi oman matsinsa tiistaina, joten joukkueella on yksi tärkeä lepopäivä enemmän. Sarjanousija Blackburn on ollut vaikea voitettava tähän asti. WBA:n suosikkiasemaa on liioiteltu rajusti Vakion puolella. 66% pelattu kotivoitto kannattaa ohittaa etenkin nyt, kun joukkueen pelivire ei ole paras mahdollinen.

10: Swansea-Reading (59-24-17)

Valioliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut Swansea katkaisi viikolla kahden ottelun tappioputken voittamalla Blackburnin 3-1. Pistepotti nosti Joutsenet jälleen iskuetäisyydelle playoffs-paikoista. Swansealla on kelpo joukkue tähän sarjaan, mutta nousupaikat jäävät todennäköisesti haaveeksi. Readingin alkukausi on ollut odotetun vaikea. Royals on alkanut parantaa hieman otteitaan avauskierrosten jälkeen, mutta pisteet ovat edelleen tiukassa. Swansea on jäänyt Vakiossa aavistuksen alipelatuksi, joten poimitaan 55% merkitty ykkönen varmaksi.

11: Sheffield United-Wigan (56-26-18)

Sheffield Unitedin pitkä tappioton putki katkesi viime lauantaina Derbyn vieraana. Blades joutui tyytymään myös viikolla 1-1 -tasuriin Stoken isäntänä, vaikka dominoi ottelua selvästi. Mistään suuremmasta kriisistä ei ole vielä kyse. Sarjanousija Wigan hävisi viikolla Millwallin vieraana. Latics on ollut umpisurkea kauden reissupeleissä ja kerännyt saldon 1-0-6 maalierolla 6-13. Tätä kurssia ei ole helppo kääntää Sheffield Unitedin vieraana. Vakiokansa on reagoinut tähän saldoon turhan paljon ja merkinnyt ykköstä peräti 66 prosenttia. Järkipelurin kannattaa poimia Sheffield Unitedin rinnalle vain 18% pelattu risti.

12: Bristol City-Stoke (42-28-30)

Bristol Cityllä oli pieniä käynnistymisvaikeuksia tähän kauteen, mutta Robins on noussut pikkuhiljaa playoffs-viivan tuntumaan. Takana on kaksi 1-0 voittoa kuluneen seitsemän päivän ajalta: Hull kotona sekä Brentford vieraissa. Joukkue on ollut läpi kauden erittäin vähämaalinen. Stoke taisteli viikolla tasapelin kärkiseura Sheffield Unitedin vieraana. Pottersin saldo 4-5-5 on edelleen todella heikko, ja esitykset kentällä eivät kerta kaikkiaan vakuuta. Manageri Gary Rowett ei saa tästä ryhmästä tehoja irti. Luvassa lienee tiukka ja vähämaalinen ottelu, joka on pelattu Vakiossa täsmälleen oikein. Kohde ei tarjoa nykyisellään mitään erityisiä peli-ideoita.

13: Leeds-Nottingham (53-27-20)

Alkukauden komeetta Leeds on ottanut sarjan kärkipaikan taas haltuunsa WBA:n ja Sheffield Unitedin kompuroinnin myötä. LUFC kaatoi viikolla Ipswichin vakuuttavasti 1-0. Joukkueen meno ei ole silti aivan elo-syyskuun tasolla, ja Leeds on alkanut pudotella pisteitä siellä täällä. Nottingham hävisi yllättäen viime lauantaina Norwichille kotonaan 1-2. Forest kuittasi tämän nopeasti kaatamalla Boltonin viikkopelissä 0-3. Nottingham on selvästi playoffs-ainesta tällä kaudella, mutta luokan Leedsiä ja muita top 3 -joukkueita perässä. Otetaan päätöskohteessa 54% pelattu Leeds varmaksi – joukkueen vakuuttava kotisaldo 4-2-1 maalierolla 12-4 saanee jatkoa.

Parhaat varmat: 1:1, 10:1, 13:1
Parhaat ohipelit: 5:X2, 7:X2, 9:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!