FCB-Dortmund O3

KERROIN

1.79
0
pv
0
t
0
min
0
s

Mestarien liigan lohkovaiheen viides kierros päätetään keskiviikkona. Tarjolla on todellisia huippuotteluita, joista nousee esiin myös pari pelivalintaa.

Liverpool-Napoli

Arpa heitti Liverpoolin ja Napolin toisena kautena peräkkäin samaan alkulohkoon. Vuosi sitten vastaava ottelu pelattiin päätöskierroksella, ja se päättyi Liverpoolin niukkaan 1-0 -voittoon. Tuleva mestari eteni tuolloin jatkoon Napolin kustannuksella.

Kotijoukkue Liverpool lähtee otteluun hyvällä fiiliksellä. Takana on 1-2 -voitto Crystal Palacesta loppuhetkien maalilla, mikä säilytti joukkueen johdon Valioliigassa yhdeksässä pisteessä. Tähtihyökkääjä Salah ei pelannut, mutta miehen pitäisi olla Napolia vastaan avauksessa.

Liverpool on kohdannut huomattavasti enemmän vaikeuksia Mestarien liigassa. Avauspelissä tuli tappio Napolille, ja joukkue hukkasi myös kolmen maalin johdon kotona Salzburgia vastaan. Voitot Genkistä ovat kuitenkin nostaneet Liverpoolin lohkon piikkipaikalle.

Vierasjoukkue Napoli on ainoa E-lohkon tappioton joukkue. Saldona on arvokas vierasvoitto Salzburgista ja kotivoitto Liverpoolista, mutta etenkin tasapeli Genkiä vastaan voi käydä kalliiksi. Napoli menee kuitenkin jatkoon, jos joukkue voittaa päätöspelissä Genkin kotonaan.

Mestarien liiga on sujunut vieraiden osalta kotimaan sarjaa paremmin. Napoli on ollut viime vuosina Juventuksen ykköshaastaja, mutta tämä kausi on jo menetetty mestaruustaistelun osalta. Joukkue on hyytynyt liian usein tasapeleihin ennakkoon heikompia vastustajia vastaan.

Napoli ei ole voittanut edelliseen kuuteen otteluun kaikki kilpailut mukaan luettuna.

Liverpoolin ja Napolin kohtaaminen voi äkkiseltään tuntua riehakkaalta futispeliltä, mutta todennäköisesti näemme varsin varovaisen huippujoukkueiden kohtaamisen. Viime kaudella pelattiin kaksi 1-0 -tulosta, ja aiempi kohtaaminen olisi myös päättynyt 1-0 ilman Liverpoolin viime hetkien puolustusvirhettä.

Löydämme valuen tämän ottelun under-betseistä. Paras valinta on in alle 3,0 maalia kertoimella 2,0. Arvio tapahtumalle on 58%.

FC Barcelona-Dortmund

FC Barcelona ja Dortmund kisaavat jatkopaikasta F-lohkossa, jonka tilanne on vielä täysin auki. Myös Barcelona voi pudota jatkosta häviämällä Dortmundille, sillä lohkon päätöspeli on Interin vieraana.

Kotijoukkue Barca on tällä hetkellä F-lohkon ainoa tappioton joukkue saldolla 2-2-0. Se ei ole missään nimessä ollut ns. ”ylikylä”, mistä kertoo mm. 0-0 -tasapeli Slavia Prahaa vastaan edellisellä kierroksella. Avainpelaajat ovat jo reilusti yli 30-vuotiaita, eikä nykyinen Barcelona ole materiaalinsa puolesta aivan huippuvuosiensa tasolla.

Barcelona kuuluu siitä huolimatta Euroopan ja Espanjan eliittiin. Se johtaa La Ligaa tasapisteissä Real Madridin kanssa ja kaatoi viikonloppuna Leganesin maalein 1-2. Edellinen kotiottelu päättyi 4-1 voittoon Leo Messin hattutempun siivittämänä.

Vierailija Dortmund haastoi viime kaudella todella hyvin itse Bayern Munchenin, mutta tänä syksynä on ollut tahmeampaa. BVB on Bundesliigassa vasta 5. sijalla rasitteenaan lukuisat tasapelit (saldo 5-5-2). Maaleja Dortmundin peleissä on sentään nähty entiseen malliin keskiarvolla 3,67 per ottelu.

Mestarien liiga on sujunut varsin hyvin. Dortmund olisi ansainnut voiton myös Barcelonasta lohkon avauskierroksella, ja ainoa tappio on Interin vieraana. Marraskuun alussa joukkue nousi 0-2 -asemasta 3-2 voittoon kotona Interiä vastaan, mikä oli huipputärkeä voitto jatkopaikan kannalta.

FC Barcelona ja Dortmund ovat perinteisesti hyvin runsasmaalisia joukkueita, eikä tämä kausi ole poikkeus. Dortmundin 14/18 ja Barcelonan 14/20 kauden otteluista on päättynyt vähintään kolmeen maaliin.

Aiempi lohkovaiheen kohtaaminen päättyi 0-0, mutta tilanteita tuossakin ottelussa riitti useampaan osumaan. Betsaamme ilta aasialainen yli 3,0 maalia kertoimella 1,79. Voit myös pelata yli 3,5 maalia 2,30 kertoimella. Molemmissa on mukavasti valueta.

Over-betsejä tukee myös se, että FC Barcelonalta ovat sivussa tärkeä toppari Pique sekä laitapakki Jordi Alba. Lisäksi maalitykki Luis Suarez palaa avauskokoonpanoon.

Photo by Nick Fewings on Unsplash

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *