Linköping

KERROIN

2.15
0
pv
0
t
0
min
0
s

Helsingborg-Linköping (klo 16.00)

Helsingborg majailee ennen illan ottelua sarjataulukon yhdeksännellä sijalla tasapisteissä yhdessä Pixbon kanssa. Joukkueen tekeminen kaukalon puolella on ollut hyvin odotetunlaista, joskin Linus Nordgrenin näinkin huima tehovire on hieman yllättänyt. Väkevä voimahyökkääjä pitää nimissään koko sarjan pistepörssin kärkisijaa ja vierellä tänään vanhan seuransa kohtaava Max Wahlgren on nakutellut tehoja jo vanhaan malliin. Jonathan Nilsson ei ole ilman Nordgrenin syöttötuolia kakkosvitjassa yltänyt vielä ihan parhaimpaansa mutta debytantti Linus Malmströmin kanssa kaksikko kyllä pystyy tarjoamaan tulitukea. Niklas Pålssonin ryhmä perustaa pelinsä edelleen teräviin vastaiskuihin mutta varsin matalasta karvauksesta huolimatta huippuvahti Jonathan Edlingin selän takana verkko on heilunut ”kärkijoukkueista” selkeästi eniten. Erikoistilanteissa kotijoukkue on ollut tällä kaudella täyttä rautaa vaikkakin viime aikoina tahti tälläkin saralla on selkeästi rauhoittunut.

Linköpingin alkupuolisko on ollut viime kautta selkeästi tasaisempi ja nyt jo alkukierroksilla hyvään vireeseen käinnistynyt kone on jyllännyt eteenpäin illasta toiseen. Viime koitoksessa Falun oli maalinverran parempi mutta tätä edeltäneet kamppailut Växjöa ja Pixboa vastaan olivat Crusadersin täydellistä dominointia. Materiaaliltaan LIBK on todella tasainen ja etenkin puoluskalusto Oskar Hovlundin sekä Nicola Bischofbergerin johdolla on aivan sarjan top-3 tasoa. Hyökkäyspäässä härkämäiset Matej Jendrisak ja Martin Karlsson ovat pääluotsi David Gillekin luottohevosia ja sopivaa tasapainoa vastustajan kenttäpäätyyn tuovat taikurimainen Simon Palmen sekä ison harppauksen eteenpäin ottanut Oskar Seth. Nuori Andreas Blom on tolppien välissä osoittanut epäilykset turhiksi ja saa luonnollisesti starttivuoron myös tänä iltana. Vakiokokoonpanosta Deny Känzigin nimi uupuu, mutta muuten jalkeille saadaan tuttu orkesteri.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat vuosien saatossa olleet hyvin tasaisia ja sama trendi jatkui myös viime kaudella molempien raapiessa voitot vieraskentällä. Linköping on lähtökohtaisesti parempi kotikaukalossaan mutta toisaalta Helsingborgin erittäin heikko kotirekordi tasaa tässä kotiedunkin lähes minimiin. Kotijoukkue on kunniakkaasti kaatanut kaikki heikomman korin joukkueet mutta sarjan kärkinippuja vastaan on ollut säännöllisesti ainoastaan hopeaa tarjolla. Me pidämme illan vieraita pykälää parempana joukkueena ja Linköping nousee vieraissakin noin 50% suosikiksi. Bethardin kärkikerroin kelpaa pelitositteelle mukaan rajakertoimen piirtyessä tasan kahden tietämille.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *