H2H Karlsson-Diggins: Diggins

KERROIN

1.99
0
pv
0
t
0
min
0
s

H2H Stupak-Sorina: Stupak

Oberstdorfin MM-kilpailut jatkuvat maastohiihdon osalta lauantaina kun vuorossa on paljon mielipiteitä herättävä skiathlon. Niasten kilpailu koostuu kahdesta 7,5km osuudesta, joista ensimmäinen sivakoidaan perinteisellä. Suksien vaihdon jälkeen loppuratkaisut tehdään vapaalla hiihtotyylillä. Norjan Therese Johaug on kilpailuun ansaitusti jättisuosikki ja rehellisesti sanottuna olisi todella iso yllätys mikäli norjalainen ”tikkaaja” ei maaliviivaa ensimmäisenä ylittäisi. Ykköshaastajaksi allekirjoittanut povaa Ruotsin Ebba Andersonia, joka yhdessä Jessie Digginsin kanssa nauttii varmasti vapaanosuuden todella raskaasta latuprofiilista. Kaksi vuotta sitten Seefeldissä 30km vapaalla pronssille yltäneen Frida Karlssonin kuntokäyrä on ollut kauden edetessä selkeästi laskeva, ja nuori ruotsalainen on huomiseen kilpailuunkin todella iso kysymysmerkki. Venäläisistä hanakimmin kiilaa kärkiryhmään iskee Yulia Stupak sekä MM-pronssiaan puolustava Natalia Nepryaeva, joka kuin ihmeen kaupalla kuntoutui Falunin haaverin jälkeen hiihtokykyiseksi MM-laduille. Johaugin takana vuonomaan lippua podium-taisteluun työntävät myös kokenut Heidi Weng sekä tulevaisuuden hiihtokuningatar Helene Marie Fossesholm. Suomalaisittain odotukset eivät järin korkealle ennen starttia nouse, sillä Krista Pärmäkosken kausi on ollut todella haastava eikä Oberstdorfin pitkät kuokkanousut todellakaan ole suomalaisen vahvinta osa-aluetta.

Ensimmäisessä nostossa otetaan kantaa Frida Kalrssonin sekä Jessie Digginsin H2H-kohteeseen. Karlsson oli Rukan avauskilpailuissa todella vahva, mutta tämän jälkeen ruotsalaisen vauhti on ollut pahasti hyytymään päin. Kotisohvalla eniten hämmästystä on herättänyt Karlssonin täysin järjettömät vauhdinjaot, missä nainen useasti tykittää ensimmäisille väliaikapisteille todella hurjaa kyytiä, niin että noutaja tulee väkisinkin kilpailun loppupuolella. Ruotsalaisen Tour de Skillä osumaa ottanut selkä on myös ollut isoisti otsikoissa. Yhdysvaltojen Jessie Diggins kirmasi melko suvereeniin Tour de Skin voittoon ja lähes varmuudella nainen nappaa täydet palkintorahat myös maailmancupin kokonaiskilpailusta. Todella vahvana vapaan taiturina tunnettu jenkkitähti on takonut tulosta tänä talvena myös perinteisellä, joten nappionnistumisella tämä taistelee skiathlonissa jopa kultamitalista. on asettanut Karlssonin pariin suosikiksi, joka väkisinkin herättää pientä hämmennystä. Diggins on Rukan kilpailujen jälkeen voittanut Karlssonin jokaisessa kilpailussa eikä ruotsalaisen kenraali Falunissa todellakaan herättänyt luottoa. Digginsin parivoitosta tarjoiltu 1,99 kerroin kuuluu pelitositteelle mukaan.

Toisena tapetille nostetaan venäläisten jäsentenvälinen H2H-kohde, jossa toisistaan mittaa ottavat Yulia Stupak sekä Tatiana Sorina. Stupakin kuntokäyrä tänä talvena on hyvinkin nousujohteinen ja vielä vaisusti Rukalla esiintynyt venäläinen on sittemmin kauden mittaan yltänyt maailmancupissa palkintokorokkeelle kolmesti. Tour de Skiltä matkamuistoksi tuli kokonaiskilpailun kakkostila. Falunin ”MM-kenraalissa” Stupak nappasi perinteisen yhteislähdössä hopeaa jääden loppukirissä kilpailun voittoon lykkineelle Linn Svahnille ainoastaan 0.4 sekuntia. Sorina oli alkukauden suurimpia yllätyksiä ja Rukalla nainen shokeerasi hiihtoyleisöä kympin perinteisen nelossijalla sekä koko minitourin kakkossijalla. Tämän jälkeen Tatiana ei ole podiumille noussut joskin Toblachin ja Val di Fiemmen osakilpailuista top-6 sijoitukset meriittilistalle lisättiinkin. Kumpikaan kaksikosta ei näytä olevan mitään skiathlon-friikkejä, sillä Sorina ei ole kilpaillut kyseistä kilpailumuotoa neljään vuoteen ja Stupakillakin viimeiseen viiteen vuoteen mahtuu ainoastaan kolme yhdistelmäkilpailua. Rukan jälkeen parivaljakon tahtipuikko on heilunut selvästi Stupakin tahdissa ja kyllä kokenut venäläinen tässä parissa allekirjoittaneenkin papereissa selkeä suosikki on. Tour de Skin loppunousussa Stupak oli Sorinaa reilusti vahvempi, joten on oletettavaa että myös huomisella ratkaisuosuudella edellämainittu omaisi edun puolellaan. tarjoaa Stupakin parivoitosta pelikelpoista 1,80 kerrointa.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *