HJK-VPS X

KERROIN

4.7
0
pv
0
t
0
min
0
s

Kesä 2019 alkaa olla lopuillaan. Englannin futissarjat käynnistyvät viikon kuluttua, joten Vakiokupongilla nähdään todennäköisesti viimeistä kertaa suomifutiskohteita. Tarjolla on taas mielenkiintoisia otteluita sekä bonusrahaa 13 oikein -tuloksille!

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: FC Honka-Ilves (38-32-30)

FC Honka tulee kärkikamppailuun tappio niskassaan. Espoolaiset hävisivät viikko sitten Interille vieraissa selkein lukemin, mikä tasoitti Veikkausliigan mestaruustaistelua entisestään. Hongan xG-luvut eivät vakuuta juuri nyt, ja joukkue on hävinnyt kaksi kolmesta edellisestä ottelusta. Ilves kohtasi puolestaan HJK:n ja kiri viime hetkillä 1-1 -tasapeliin. Joukkue olisi ansainnut helposti myös voiton, mutta onni ei ollut puolella. Ei myöskään ollut Lahti-ottelussa kierrosta aiemmin, jonka Ilves hävisi 1-0, vaikka dominoi koko ottelua. Kyseessä on hyvin tasainen ja vähämaalinen vääntö, joka on pelattu oikein myös Vakiossa. Tämä kohde kannattaa merkitä suosiolla umpeen.

2: HJK-VPS (65-25-10)

HJK pelasi siis viikko sitten 1-1 -tasapelin Tampereella. Lopussa menetetty voitto kismitti, mutta toisaalta tasapeli oli Ilveksen kannalta vähintään ansaittu. HJK on yhä iskuetäisyydellä mestaruudesta, mutta nyt fokus on myös Mestarien liigan karsinnoissa. Toinen osa Belgradin Punaista tähteä vastaan pelataan jo tiistaina. Vepsu vaihtoi äskettäin päävalmentajaa, mutta joukkue on yhä voitoitta. Viikko sitten VPS hukkasi 1-0 johdon 1-1 -tasuriin myös FC Lahtea vastaan. Meno on yhä tuskaista, eikä suurta parannusta näy. HJK:n voiton rinnalle kannattaa ottaa vain 14% pelattu tasapeli. Klubi lepuuttaa varmasti Mestarien liigaa silmällä pitäen, joten Vepsulla on tavallista parempi sauma venyä yllätykseen.

3: MYPA-AC Oulu (18-27-55)

Sarjanousija MYPA:n kausi on ollut aikamoista vuoristorataa. Nyt on taas menossa todella synkkä jakso, sillä takana on kolme tappiota maalein 0-9 ja karu saldo 0-1-4 viidestä ottelusta maalierolla 2-16. AC Oulun kausi on mennyt lopullisesti pilalle viime viikkojen tuloksien myötä. ACO on hävinnyt TPS:lle, MuSalle ja viikkopelissä myös Jarolle. Kaikki nousuhaaveet voidaan viimeistään nyt unohtaa. Laatua joukkueessa riittää silti selvään suosikkiasemaan myös MYPA:n vieraana. ACO on jäänyt niin paljon alipelatuksi, että luotetaan kahden heikkovireisen joukkueen matsissa vieraiden materiaaliin. Vain 48% merkitty Oulu jää siis varmaksi.

4: MuSa-KTP (45-27-28)

MuSa jatkoi viikko sitten loistavia otteitaan ja kaatoi Oulun vieraissa loistavan japanilaiskaksikon maaleilla. MuSa on yllättänyt kaikki, eikä joukkue ole edes täysin ulkona mestaruustaistelusta. KTP kaatoi MYPA:n rutiinilla 2-0 maanantaina. Tämä on pieni lohtu, sillä Kotkan kausi on mennyt AC Oulun tavoin pahasti penkin alle. Nousukarsintoihin ennustettu joukkue jää auttamatta keskikastiin. MuSa on saanut Vakiokansalta turhan kovan pelikannatuksen. Materiaalissa Kotka on kuitenkin selvästi edellä, eikä ykköselle voi paljon yli 40 prosenttia kellottaa. Ohitetaan siis 55% pelattu kotivoitto.

5: AC Kajaani-TPV (50-29-21)

AC Kajaani nappasi harvinaisen voiton Tammisaaresta viikko sitten. Vielä oudommaksi tapauksen tekee se, että kyseessä oli toinen voitto putkeen kajaanilaisille. Tämä yllättävä rypistys on nostanut seuran myös pois putoamisviivan alapuolelta. TPV on sen sijaan vajonnut Kajaanin alapuolelle. Tamperelaisten hyvä alkukausi on muisto vain, sillä takana on jo kuusi voitotonta peliä. Huolestuttavinta on alkukaudella hyvin pitäneen puolustuspään heikko tila. Vakiossa tämä ottelu on selvä X2. Vaikka Kajaanin vire onkin parempi, niin tasoeroa joukkueiden välillä on hyvin vähän. Luvassa on vähämaalinen vääntö, jossa ykkönen ei toteudu kuin kerran kahdesta. Ohitetaan 61% pelattu Kajaani.

6: RoPS 2-JS Hercules (56-21-23)

RoPSin Akatemialla on takana kaksi heikkoa vierasottelua. Viikko sitten joukkue jäi VIFK:n kanssa 0-0 tasapeliin, ja tätä edelsi 5-1 selkäsauna sarjajohtaja SJK Akatemian vieraissa. Kotona RoPS Akatemia on ollut todella vahva koko kauden. Hercules on puolestaan napannut helpot kotivoitot VPS Akatemiasta ja PK-37:sta. Joukkue on noussut kesän mittaan koti sarjan kärkipäätä, kuten odottaa sopi. Vakiossa ottelu on pelattu varsin hyvin kohdalleen. Maaliodotus on korkea ja RoPS Akatemialla lienee jälleen vahva nippu jalkeilla. Poimitaan hieman alipelattu kotivoitto varmaksi!

7: PK-37-FCV (35-27-38)

PK-37 onnistui viikko sitten harvinaisen hyvin vieraissa ja haki 1-1 -taistelupisteen GBK:lta. Tätä edelsi 3-0 tappio Herculesille, mutta toisaalta PK voitti edellisessä kotipelissään VIFK:n maalein 2-1. Joukkue on heikko, mutta esittänyt viime aikoina hieman parempaa. FCV on sarjataulukossa suoraan PK:n yläpuolella. Vaajakoski on hävinnyt neljä ottelua peräkkäin maalierolla 1-7. Taso tuntuu tosin riittävän hyvin sarjan heikoimpia vastaan, mutta kärkijoukkueille FCV häviää jatkuvasti. Vierasjoukkue on sen verran tasokkaampi PK-37:aan verrattuna, että todennäköisin merkki on pienellä marginaalilla vierasvoitto. Vakiossa tämä kohde on merkitty aivan pieleen, eli PK on saanut jopa 50% kannatuksen! Rohkeille FCV kelpaa jopa varmaksi, mutta X2 on myös erinomainen haku.

8: OLS-VIFK (51-25-24)

OLS aiheutti viikko sitten shokin myös Vakiokupongilla ja haki 0-0 -tasapelin SJK Akatemian kotiluolasta. Kyseessä oli sarjakärjen ensimmäinen pistemenetys koko kaudella. OLS:n saldo on komea 4-1-1 kuudesta edellisestä ottelusta, joten oululaiset ovat nyt mainiossa vireessä. VIFK on hävinnyt vain kerran neljään edelliseen otteluun. Takana on 0-0 tasapeli kotona RoPS Akatemiaa vastaan ja 2-1 voitto heikosta VPS Akatemiasta. Joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukossa, mutta OLS on tällä hetkellä pelivoimaltaan luokkaa parempi. Vakiossa tasoeroa on kuitenkin liioiteltu selkeästi, sillä OLS on saanut jopa 64% kannatuksen. X2 tarjoaakin maistuvan vaihtoehdon!

9: NJS-PEPO (30-28-42)

NJS hävisi edellisen ottelunsa rumin lukemin JäPSin vieraana. Kyseessä oli vasta ensimmäinen tappio neljään otteluun; tätä edelsi kotivoitto Susista ja tasapelit JIPPOa sekä Reipasta vastaan. PEPO sai kuuden ottelun mittaisen voitottoman putkensa poikki komeasti kaatamalla Klubi-04:n kotona maalein 4-0. Lappeenrantalaisten kausi on ollut valtava pettymys, mutta kovalla loppukirillä olisi sauma vielä varmistaa paikka neljän joukossa. PEPO on materiaaliltaan selvästi isäntäjoukkuetta vahvempi ja jäänyt hieman alipelatuksi johtuen viime aikojen heikosta vireestä. Napataan PEPO tylysti varmaksi ja toivotaan joukkueen kurssin kääntyvän!

10: FC Viikingit-Sudet (72-18-10)

FC Viikingit on menettänyt hieman asemiaan A-lohkon kärjessä. Takana on todella vahvan jakson jälkeen kolme peräkkäistä tasapeliä. Tosin, kaksi viimeisintä on sarjan 1. ja 2. sijalla olevien MP:n ja JIPPO:n vieraana. Sudet nappasi pari kierrosta sitten avausvoittonsa kaatamalla VJS:n kotona 4-1. Viikko sitten tulikin nopea paluu arkeen, sillä Sudet hävisi kotonaan MiPK:lle maalein 0-4. Tämän ottelun suosikista ei ole kyllä epäselvyyttä: Viikkarit hoitaa matsin lähes kolme kertaa neljästä. Kupongilla on niin monta hyvää ohipeliä, että pienellä järjestelmällä ykkösen voi jättää jopa varmaksi. Rahamiehet varmistavat vain 10% pelatulla ristillä.

11: VJS-JäPS (24-23-53)

VJS on ansaitusti putoamisviivan alapuolella. Saldona on vasta kaksi täyttä pistepottia koko kaudelta, ja viime aikojen vire on ollut huolestuttava. VJS on hävinnyt neljä viidestä edellisestä otteluta, eivätkä xG-lukemat kyllä lupaa hyvää. JäPS on sen sijaan nousussa heikon alkukauden jälkeen. Takana on kuusi tappiotonta ottelua ja komeat kotivoitot NJS:n sekä PEPO:n isäntänä. Joukkueiden välillä on varsin suuri materiaaliero, minkä lisäksi myös maaliodotus on korkealla. Tasapelin riski jää siis pieneksi. JäPS on pari prosenttia ylimerkitty, mutta VJS ei tällä hetkellä kyllä ansaitse merkkejä Vakiokupongille. Luotetaan JäPSin hyvään vireeseen ja jätetään vierasvoitto varmaksi!

12: FC Espoo-KaaPo (26-29-45)

FC Espoon kausi jatkuu matalalentona vahvan alkukauden jälkeen. Espoolaiset pelasivat viisi ensimmäistä matsia saldolla 4-1-0, mutta tätä seuranneet pelit ovat saldolla 1-2-5. Viikko sitten Espoo jäi heikkoon 0-0 -tasapeliin EPS:n kanssa paikallisottelussa. KaaPo hävisi tiukan kärkimatsin Gnistanille kotona maalein 0-1. Joukkueen viime ottelut ovat olleet erittäin vähämaalisia, ja koko kauden saldona on vasta kuusi päästettyä maalia 12 ottelussa. KaaPo on isäntäjoukkueeseen verrattuna aivan eri tasolla, joten vierasvoitolle voidaan kellottaa varsin korkeat prosentit. Varmistetaan KaaPo tässä kohteessa myös tasapelillä. Ottelun maaliodotus on todella matala Kakkosen peliksi, ja X2 yhdistelmällä saadaan todennäköisyyskentästä peräti 74% tukkoon.

13: SalPa-EPS (68-19-13)

SalPa taipui todella yllättäen KäPan vieraana 3-1. Joukkue kuuluu B-lohkon vahvimpiin, mutta näyttäisi jäävän hieman Gnistanin ja KaaPon perään. SalPa on yleisesti ottaen kelpo iskussa ja toipunee nopeasti KäPa-tappiosta. EPS taisteli 0-0 -tasapelin Espoon paikallispelissä. Sarjanousijan tilannetta se ei hirveästi auttanut, mutta joukkue keikkuu yhä putoamisviivan yläpuolella. EPS on voittanut kahdeksasta edellisestä ottelustaan vain jumbojoukkue GrIFK:n, joten nykyvire huolestuttaa. SalPa ansaitsee todella selvän suosikkiaseman, mutta mistään 75-80% suosikista ei sentään puhuta. Vakiossa kotivoittoa on pelattu odotetusti liikaa. Pienillä lapuilla varma 1 ei ole suuri rikos, mutta etenkin EPS:n 9% pelattu vierasvoitto kelpaa haravaan tai suureen järjestelmään.

Voit hyödyntää yllä olevia peliprosentteja myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi KaaPo on pelattava, jos saat sille yli 1,47 (=100/68) kertoimen. Ykkösestä ja Veikkausliigasta peleihin kelpaa esim. HJK-VPS tasapeli @ 4,70 .

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *