KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Valioliigan kolmas ottelukierros huipentuu maanantai-illan klassikkoon Manchester United-Tottenham. Kuuluisa ”punakone” on jo monien mielestä kriisissä, joten Mourinhon joukoilla on nyt näytön paikka.

Kotijoukkue Manchester Unitedin alkukausi on ollut haastava. Avauskierroksella punapaidat hoitelivat Leicesterin varsin nihkeällä suorituksella, mutta viikko sitten tuli lunta tupaan Brightonin vieraana. United hävisi yllättäen matsin 3-2, ja ottelua sävyttivät räikeät henkilökohtaiset virheet. Ennen Valioliigan starttia joukkueen riesana olivat valtavat loukkaantumiset, mikä haittasi myös valmistautumista.

Media sekä fanit ovat alkaneet vaatia manageri Jose Mourinhon päätä pölkylle. Otsikoiden mukaan ”Mou” olisi menettänyt pelaajien kunnioituksen ja niin edelleen. Vastaavaa puhetta on kuultu monta kertaa aiemminkin.

Puheet Unitedin kriisistä ovat kuitenkin ennenaikaisia. Puolustuspään virheisiin on vaikuttanut paljon kahden tärkeän pelaajan poissaolot; Nemanja Matic sekä kapteeni Antonio Valencia. Molemmat ovat toipuneet vaivoistaan, mutta eivät ole vielä pelikunnossa maanantaina. Joukkueen tilannetta käsitellään yksityiskohtaisesti Tutkaparin uusimmassa podcastissa.

Vierasjoukkue Tottenham ei ole myöskään hurmannut, vaikka takana on kaksi voittoa kahdesta ottelusta. Spurs kaatoi avauskierroksella Newcastlen 1-2 ja viikko sitten Fulhamin 3-1.

Tottenhamin kone ei käy vielä täysillä kierroksilla, ja tähän on todennäköisesti syynä raskas kesä. Valtaosa avauskokoonpanosta oli mukana MM-skaboissa, eivätkä pelaajat osallistuneet sen vuoksi pre-season otteluihin.

Unitedin ja Tottenhamin kohtaamisissa on ollut viime vuosina järkyttävä kotietu: peräti seitsemän edellistä Valioliigamatsia ovat päättyneet kotivoittoihin maalierolla 13-1. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Old Traffordilla FA Cupissa, jolloin United oli vahvempi 2-1. Mourinhon joukot ovat voittaneet Spursin kotonaan viisi kertaa peräkkäin. Nyt kannattaa lyödä vetoa sen puolesta, että maanantaina nähdään kuudes peräkkäinen kotivoitto.

Unitedin ns. kriisiä liioitellaan, eikä joukkue ole Old Traffordilla hävinnyt viime vuosina juuri yhtään kärkiottelua – City-matsit pois luettuna. in Man Utd DNB kertoimella 1,82 kelpaa hyvin peleihin (todennäköisyysarvio 59%).

Kuva: Football.ua [CC BY-SA 3.0 GFDL, CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!