Tappara 1X2

KERROIN

2.25
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa pelataan perjantaina viiden ottelun kierros. Nostamme tuttuun tapaan esiin kaksi pelivalintaa, jotka osuvat tällä kertaa otteluiden suosikkeihin.

Pelicans-Sport

Pelicans aseteltiin ennen kauden alkua pitkälti kevään 2019 askelmerkkeihin. Joukkueelta odotetaan taas aktiivista peliä ja sijoitusta kuuden joukossa. Pelikaanien lento onkin ollut vähintään kelvollista, sillä taskussa on sarjan kolmospaikka ja ainoastaan yksi tappio (jatkoajalla Lukkoa vastaan).

Pussinokkien tasoa ei ole testattu vielä kärkikaksikkoa vastaan, mutta joukkue ehti kaataa jo HIFK:n avausottelussa 3-0.

Maalimäärät ovat olleet toistaiseksi odotettua pienempiä, mutta tässä on kyse lähinnä sattumasta. Esimerkiksi TPS (3-2 ja.) ja Lukko (1-2 ja.) -otteluissa luotiin maalipaikkoja kummassakin lähes kuuteen maaliin.

Sport lähti puolestaan kauteen yhtenä sarjan heikoimmista joukkueista. Vaasalaisten odotetaan kamppailevan viime kevään tavoin viimeisestä paikasta säälipleijareihin. Kauden alku on toistaiseksi vahvistanut tätä käsitystä.

Sport on kerännyt neljästä ottelusta vain yhden voiton, joka tuli viikko sitten Kouvolassa maalein 2-7. Tässäkin ottelussa pisteiden takuumiehenä oli umpisurkeasti pelannut KooKoo-veskari.

Huolestuttavaa on se, että Sport on näyttänyt niin keskinkertaiselta muita heikkoja joukkueita vastaan. KooKoo-voiton jälkeen saldona on 1-4 -tappiot sekä SaiPalle että Jukureille.

Ottelun maaliodotus on selvästi tavallista korkeampi, vaikka Pelicansin tulokset näyttävätkin päällisin puolin vähämaalisilta. Sport ja Pelicans olivat viime kaudella molemmat kolmen runsasmaalisimman joukkueen joukossa. Kaksikon kohtaamisissa on myös nähty maaleja viime vuosina illasta toiseen.

Liigan sarjataulukko kertoo paljon Pelicansin ja Sportin välisestä tasoerosta. Mielestämme mikään ei viittaa siihen, että Sport pystyisi jättiyllätykseen Lahdessa.

Value löytyy mielestämme in yli 5,5 maalin betsistä (kerroin 1,93) sekä in markkinatopista Pelicansin voitolle (kerroin 1,72). Panostus luokkaa 3/5 molempiin.

TPS-Tappara

Viime keväänä flopannut TPS hakee uutta nostetta ja paikkaa playoffs-viivan yläpuolella. Toistaiseksi turkulaiset eivät ole vakuuttaneet, ja viime päivinä tunnelmaa on häirinnyt taas pinnalle noussut kohu Jonne Virtaseen liittyen.

TPS avasi kauden kotitappiolla Ässille, mutta kuittasi tämän toisella kierroksella Ilveksen vieraana. Viikko sitten tuli jatkoaikatappio Pelicansille, jota seurasi kummallinen voitto keskiviikkona KooKoon vieraana.

Turkulaiset hakivat täydet pisteet Kouvolasta maalein 2-7, mutta hävisivät xG:n eri arvioiden mukaan noin maalein 4-2. Tulos oli todella rajusti pelitapahtumien vastainen, ja TPS voi kiitellä KooKoon maalivahtipeliä pisteistä.

Tappara lähti kauteen yhtenä mestarisuosikeista, ja alkukausi onkin sujunut vahvasti odotusten mukaisesti. Kirvesrinnat ovat voittaneet kaikki ottelunsa ja pelaavat yhtä 2010-luvun parhaista alkukausistaan.

Tamperelaisten kovin testi oli tiistaina, jolloin joukkue kohtasi Kärpät. Tappara poistui tasaisen ottelun jälkeen voittajana maalein 3-2 ja repi siten neljän pisteen kaulan oululaisiin.

Tappara on ollut erittäin terävä myös kauden vieraspeleissään, joista saldona on kolme voittoa maalein 1-4 (Lukko), 0-5 (Ässät) ja 4-5 (Ilves). Kaikki ottelut ovat olleet kenttätapahtumien perusteella varsin tasaisia, mutta Tappara on osoittanut tasonsa todella laadukkaalla viimeistelyllä.

Turussa nähdään perjantaina mielenkiintoinen ottelu, jossa on vain yksi suosikki. Tappara on todella paljon kotijoukkuetta edellä, ja kirvesrinnat ovat voittaneet myös kolme edellistä reissua TPS:n vieraana.

Arviomme Tapparan voitolle on noin 52 prosenttia, joten in 2,25 on erinomainen tarjous.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *