Storvreta -2,5

KERROIN

1.90
0
pv
0
t
0
min
0
s

Helsingborg +0,5

Salibandya pelaillaan jälleen länsinaapurissa ja pelikassaan lähdetään hakemaan lisää valuuttaa seuraavilla kohteilla.

Helsingborg-Pixbo (klo 20.00)

Kotijoukkueena toimiva Helsingborg oli tipsinämme myös edellispäivänä kun se kohtasi Kalmarsundin vieraskaukalossa. Linus Nordgrenin johdolla joukkue koki karvaan 6-5 tappion joskin tulos oli kaikinpuolin täysin oikeutettu. Arvioimme Helsingborgin tulevalla kaudella alempaan keskikastiin eikä avausottelu jättänyt mitään suurempia kysymysmerkkejä joukkueen ylle. Viime kauden tehoketju oli nyt fiksusti pilkottu puoliksi joten FCH saa kasaan kaksi tulokseen kykenevää ketjua. Niklas Pålsson on erinomainen pääluotsi ja maalilla Jonathan Edling on yksi sarjan parhaimpia.

Pixbo aloitti kautensa selkeästi kevyemmin kun heittopussiksi arvioitu sarjanousija Visby poistui Wallenstamista tylyin 11-3 lukemin. Ensimmäisen erän jälkeen peli oli taputeltu jo 7-2 tilanteeseen, joten tästä on hyvin vaikea arvioida ”kettujen” todellista iskukykyä. Joukkue on vakiokasvoja pudotuspeleissä, mutta tälle kaudelle sen harteille ei juuri olla kovin isoja paineita ladattu. Trendi on viime vuosina ollut hienoisen laskeva eikä siirtomarkkinoilla nytkään juuri mitään tapahtunut. Martin Östholm on ollut jo pitkään kantavia voimia aina maajoukkueessa asti ja hurjan laukauksen omaava puolustaja on alati vaarallinen aina pallon saadessaan. Jens Milesson antaa tukea tällä saralla, mutta näiden takana taso auttamatta tippuu. Gustav Fritzell on yhdessä Andreas Stefanssonin kanssa muuten hyvin nimettömän hyökkäyksen ainoat tähdet. Maalilla Jon Hedlund on jo pitkään saanut venyä parhaimpaansa ja urotekoja odotetaan jälleen.

Kenties sarjan hajuttomin ja mauttomin joukkue Pixbo lähtee vierasaskista huolimatta otteluun suosikkina, mutta kovin paljon yli 50% arviota Wallenstamille emme mekään pysty sulattamaan. Pelivoimaltaan joukkueet ovat hyvin lähellä toisiaan ja kotietu tottakai tasoittaa puntteja. Helsingborg oli avausottelussaan tappiosta huolimatta varsin hyvällä tasolla ja nyt urakka kevenee huomattavasti. Kotijoukkue avaa pistetilinsä noin 53% todennäköisyydellä ja näin ollen in markkinatoppi tarttuu pelitositteelle talteen.

Sirius-Storvreta (klo 20.00)

Sirius kävi vihjeemme mukaisesti ottamassa turpasaunan Mullsjön vieraana, joskin karut 11-3 loppulukemat eivät aivan kerro kaikkea joukkueiden tasoerosta. Huolestuttavinta oli kuitenkin se miten aseettomaksi varsin räjähdysherkkänä tunnettu MAIS-puolustus Siriuksen jätti. Jakob Drews jatkoi maalitehtailuaan vastaamalla joukkueensa kahdesta osumasta, mutta muuten hyökkäysrintamalla oli todella hiljaista. Me emme kuitenkaan lähde yhden ottelun perusteella vielä tekemään suurempia johtopäätöksiä ja uppsalalaiset lukeutuvat edelleen varteenotettavaksi pudotuspelijoukkueeksi.

Uppsalan isoveli Storvreta kohtasi avauskierroksella viime kauden finaalivastujansa Falunin ja ottelun voittaja saatiin selville vasta jatkoajan puitteissa. Hallitseva mestari avasi kautensa voitolla täysin ansaitusti ja maaliodottoman valossa voitto varsinaisellapeliajallakaan ei olisi ollut vääryys. Storvreta on meidän arvioissa jälleen suurin mestarisuosikki joskin seuran talousvaikeudet ja kesken kauden pelattava Champpions Cup varmasti verottavat jonkin verran runkosarjassa. Henrik Stenberg ja Robin Nilsberth uupuivat kokoonpanosta tiistaina, mutta vretan kaltaisella materiaalilla näinkin kovat pelimiehet ovat ainakin Siriuksen tasoisia vastustajia vastaan täysin korvattavissa. Maalilla muutaman floppi-startin jälkeen Viktor Klinsten pelasi nyt erinomaisen avauspelin ja jatkanee tolppien välissä myös Uppsalan-derbyssä.

Uppsalan-kaksikko kohtasi toisensa menneellä kaudella myös pudotuspelien avauskierroksella, Storvretan luonnollisesti jatkaen tästä aina mestaruuteen asti. Sirius varmasti mielii revanssia mutta kyllä se taitaa olla jälleen kerran tekemättömän paikan edessä. Storvreta on pelivoimaltaan tässä parissa aivan omaa luokkaansa eikä Siriuksen ”hyökkäyskuplan” osittainen puhkeaminen lupaile hyvää. Storvreta piti ajoittain jopa Falunin tasoista laatujoukkuetta täysin purjeessa ja houkuttelevimmat pelit löytyvät nimellisesti (pelaavat samassa hallissa) vierasjoukkueena toimivan isoveljen puolelta. Ei joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa mitään murskajaisia olla nähty, mutta 2,5 maalin tasoitus tuntuu silti pykälää liian matalalta ja in tarjoama 1,90 kerroin on hyvä runkokohde perjantai-iltaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *