Luton

KERROIN

5.1
0
pv
0
t
0
min
0
s

Veikkaus tarjoaa jälleen miljoonan euron juhlapotin Vakio 1:n ainoalle voittajalle. Me emme metsästä ainoata täysosumaa vaan haemme osuvampaa riviä, joka sopii myös pienelle budjetille.

Jokaisen kohtaan perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester City-Burnley (80-15-5)

Manchester City jatkoi viikolla voittoputkeaan Euroopassa, kun Olympiakos kaatui 0-1. Valioliigassa City sen sijaan kompastui Tottenhamin vieraana. Guardiolan porukka on voittanut vain yhden neljästä edellisestä liigapelistään. Burnley nappasi maanantaina kauden avausvoittonsa Palacen isäntänä 1-0. Kyseessä oli myös toinen nollapeli putkeen. Vaikka vieraiden vireys onkin hyvällä tasolla, City on vähintään 80 prosentin suosikki. Vakiokansa hakee avauskohteessa liian innokkaasti yllätystä, joten alipelatuksi jäänyt kotivoitto on erinomainen varmaidea.

2: Everton-Leeds (42-26-32)

Everton palasi voittojen tielle viikonloppuna kaatamalla Fulhamin vieraissa 3-2. Toffeess hävisi tätä ennen kolmen matsia, eikä joukkue vakuuttanut myöskään Lontoossa. Leeds puolestaan jyräsi Arsenalin kotonaan, mutta ei saanut ansaitsemaansa maalia. LUFC on pelannut loistavasti nousijajoukkueeksi, mutta paikkojen tuhlailu on maksanut sille pisteitä. Emme näe tällä hetkellä merkittävää tasoeroa joukkueiden välillä. Koska ohipeli-ideoita on kupongilla niin vähän, haetaan riville arvoa ohittamalla parhaan teränsä menettänyt Everton. Leeds kykenee myös vieraissa erinomaisiin esityksiin.

3: West Bromwich-Sheffield Utd (39-33-28)

WBA lähtee jumbofinaaliin heikoista asetelmista. Edellisellä kierroksella tuli odotettu tappio Man Unitedin kotiluolassa, mikä oli samalla viides ottelu kuuteen matsiin ilman tehtyä maalia. Puolustuspeli on tiivistynyt alkukaudesta hyökkäyksen kustannuksella. Sheffield United hävisi puolestaan West Hamille 0-1. Viime kaudella kaikki yllättänyt Blades on pelannut katastrofaalisen alkukauden, eikä mikään viittaa joukkueen kurssin kääntyvän. Vastakkain ovat Valioliigaan ainoat voitoitta olevat joukkueet. Kyseessä on hyvin ympäripyöreä ja vähämaalinen matsi, joka on pelattu varsin oikein myös Vakiossa. Merkitään kohde suosiolla umpeen.

4: Norwich-Coventry (67-21-12)

Norwichin erinomainen meno sai jatkoa viikkokierroksella. Canaries haki 3-2-voiton Stoken kotiluolasta, mikä oli jatkoa aiemmalle menestykselle. Norwich on pelannut yhdeksän matsia saldolla 7-2-0 ja kohdannut kaiken lisäksi sarjan laadukkaimpia joukkueita. Coventry nappasi vaihteeksi voiton kaatamalla Cardiffin kotikentällä 1-0. Sarjanousija on ollut hyvä kotiotteluissa, mutta vieraissa saldo 0-1-5 maalierolla 4-11 on kyllä onneton. Vaikea nähdä Coventryn venyvän edes pisteeseen sarjan vahvimman joukkueen vieraana. Norwich on jäänyt Vakiossa vieläpä selvästi alimerkityksi, joten tarjolla on tosi maistuva ykkösvarma.

5: Blackburn-Barnsley (47-28-25)

Blackburn jatkoi tappiotonta putkeaan viikkopelissä neljään otteluun (2-2-0). Rovers murskasi vajaamiehisen Prestonin vieraissa 0-3 todella väkevällä esityksellä. Viime viikkoina peli on kulkenut mukavasti. Barnsley hävisi puolestaan ansaitusti Brentfordille kotona 0-1. Tykes on selvästi pirteämpi kuin kauden alkukierroksilla, mutta tasoeroa on silti jonkin verran kotijoukkueen hyväksi. Hyvässä iskussa oleva kotisuosikki on jäänyt muutaman prosentin alimerkityksi, eikä Blackburnin valinta varmaksi kyllä tässä kohtaa pelota. Otetaan siis ykkösestä piikki.

6: Watford-Preston (51-28-21)

Watfordin tappioton saldo venyi viikon Bristol City -vierailulla neljään otteluun (2-2-0). Hornets on pelannut alkukauden hyvin odotusten mukaisesti, ja joukkue on täysillä mukana mestaruustaistelussa. Prestonin käsittämätön kotiputki sai jatkoa rumalla 0-3-tappiolla Blackburnia vastaan. Perinteisesti kotivahva PNE on pelannut omalla stadionillaan saldon 1-0-6, mutta vieraissa hienosti 4-1-1. Nyt Prestonilla on edessä reissu sarjan parhaimman kotijoukkueen puristukseen, ja odotettavissa on tappio hieman yli kerran kahdesta. Jatketaan kotivarmoilla, sillä Watfordin pelikannatus on jäänyt hieman alle meidän arviomme.

7: Rotherham-Bournemouth (17-26-57)

Rotherhamin heikko jakso sai jatkoa viikolla Lontoossa, kun sarjanousija hävisi tärkeän vieraspelin QPR:ää vastaan maalein 2-3. Millers on nyt hävinnyt neljä edellisestä viidestä liigapelistä. Tästä huolimatta sija 19 on varsin odotusten mukainen. Bournemouth venytti puolestaan voittoputkensa kolmeen otteluun. Cherries otti hallitun voiton Nottinghamista maalein 2-0. Tätä edelsi voitot Readingista 4-2 ja Birminghamista vieraissa 3-1. Bournemouth on ehdottomasti sarjan eliittiä yhdessä Norwichin kanssa. Todella vahva joukkue on selvä vierassuosikki myös Rotherhamin kotiluolassa. Vakion pelaajat haistelevat taas aivan liikaa yllätystulosta, joten Bournemouth on jäänyt pahasti alimerkityksi. Varma kakkonen on erinomainen valinta.

Avaa tili ille ja tuplaa talletuksesi 100€ asti!

  • Suomalaisten monivuotinen suosikki
  • Mahtava betsivalikoima ja kasino
  • Talletusbonuksessa markkinoiden parhaat kierrätysehdot!

Avaa tili tästä

8: Sheffield Weds-Stoke (35-30-35)

Sheffield Weds jatkoi viikolla hyviä otteitaan ja haki arvokkaan vieraspisteen kovan Swansean kotiluolasta. Owls lähti kauteen -12 pisteen penaltilla, joka pudotettiin äskettäin vain kuuteen pinnaan. Joukkue on hävinnyt neljästä ottelusta vain yhden ja päästänyt vain kaksi maalia. Stoke hävisi puolestaan kärkimatsin Norwichille maalein 2-3. Potters päästi kolme maalia myös Huddersfieldin isäntänä lauantaina, eikä joukkue vakuuta juuri nyt. Sheffield Wedsin perustasoa hämää sarjataulukon sijaluku ja pari epäonnista tappiota. Stoke ei saa Pöllöjen vieraana suosikin asemaa. Koska vierasjoukkue on tässä kohteessa ylimerkitty ja todennäköisesti saa vain lisää kannatusta, haetaan ohitus Stokesta. Kupongille on vaikea löytää arvoa tällä kierroksella, ja tässä on yksi vaihtoehto.

9: Huddersfield-Middlesbrough (33-31-36)

Huddersfieldin puolustus terästäytyi viikkopelissä lauantain 3-4-tappion jälkeen. Terriers pelasi nollapelin Wycomben vieraana tasaisessa väännössä. Kyseessä oli samalla neljäs peräkkäinen voitoton ottelu. Middlesbrough hävisi kärkimatsin Norwichille viime lauantaina ja päästi samalla ensimmäisen maalinsa viiteen otteluun. Viikkopelissä Boro murskasi Derbyn 3-0 ja palasi takaisin raiteille. Ottelun maaliodotus on erittäin alhainen johtuen Middlesboron jäätävän kovasta puolustuksesta. Asetelma on kaiken kaikkiaan tasainen, eivätkä Vakion peliprosentit tarjoa vääristymiä. Merkitään tämä haastava kohde suosiolla tukkoon. 1X2.

10: Birmingham-Millwall (33-31-36)

Birmingham nappasi viikolla hyvän tasapelin Lutonin vieraana (1-1 FT). Tulos oli tosin samalla neljäs voitoton ottelu peräkkäin. Alkukausi on kokonaisuutena sujunut odotetusti, eli Birmingham suorittaa alemman keskikastin tahtiin. Millwall tahkosi viikolla jo neljännen peräkkäisen tasapelinsä. Vahva alkukausi saldolla 4-3-1 on heikentynyt lukemiin 4-7-2 viiden voitottoman matsin myötä. Millwall on kuitenkin hyvissä asemissa top 10 -sijoilla ja sen tiivis puolustus on vaikea murtaa. Ottelun lähtökohdat ovat hyvin vähämaaliset ja ympäripyöreät. Millwall on laatujoukkueena marginaalinen suosikki myös vieraissa. Vakion peliprosentit ovat jälleen hyvin linjassa, eikä ottelun voittajaa tee mieli arpoa. Merkitään tämäkin kohde suosiolla umpeen. Budjetin pitäisi hyvin riittää, sillä varmoja löytyy sen verran monta.

11: Cardiff-Luton (41-30-29)

Cardiffin keskinkertainen kausi sai viikolla jatkoa taas yhdellä tappiolla. Walesilaisjoukkue hävisi Coventryn vieraana heikolla esityksellä 0-1. Kokonaisuutena Cardiff on voittanut vain yhden kahdeksasta edellisestä liigapelistään. Luton pelasi puolestaan kolmannen peräkkäisen 1-1-tasapelin Birminghamin isäntänä. Tätä edelsi tasurit myös Blackburnia ja Huddersfieldia vastaan. Luton pelaa kokonaisuutena joukkueen pelaajamateriaaliin nähden hienoa kautta, eikä putoaminen taatusti uhkaa seuraa viime kevään tavoin. Nykykuntoinen Cardiff ei ole kotona merkittävä suosikki. Vakiossa ykkönen on selvästi ylimerkitty, joten poimitaan yksi harvoista tarjolla olevista ohipeleistä. X2.

12: Derby-Wycombe (46-30-24)

Derbyn masentava kausi sai jatkoa viikolla Koillis-Englannissa, kun Rams romahti 0-3-tappioon Boron vieraana. Viime lauantaina haistelimme Derbyn venyvän yllätykseen Bristolissa, mutta turpiin tuli silti 0-1. Rams ei ole siis piristynyt edes manageri Philip Cocun potkujen jälkeen. Wycombe on sen sijaan nostanut tasoaan kovasti heikon alkukauden jälkeen. Wanderers pelasi toisen 0-0-tasapelin putkeen, ja joukkue on hävinnyt vain yhden kuudesta edellisestä ottelusta. Seitsemän tappion jälkeen joukkue on pelannut kuusi matsia saldolla 2-3-1. Kyseessä on todellinen ”do or die” -matsi Derbylle. Jos Wycombe ei kaadu, joukkue alkaa olla todella suurissa ongelmissa. Kohde on Vakiossa täysin oikein merkitty, joten vaihtoehtoja riittää. Pienen budjetin kupongilla otetaan hallittu riski ja uskotaan Derbyn palaavan vihdoin tasolleen. Joukkue on perinteisesti ollut todella vahva kotonaan. Varma 1.

13: Ipswich-Charlton (42-28-30)

Päätöskohde on League 1 -tasolta, jossa ovat vastakkain kaksi Championshipista tuttua joukkuetta. Charlton putosi League 1 -tasolle viime kauden päätteeksi, Ipswich puolestaan vuotta aiemmin. Molempien kausi on alkanut odotetun vahvasti kuuden sakissa. Ipswich on kunnostautunut etenkin kotiotteluissaan, joiden saldo 6-0-1 maalierolla 10-4 on todella vakuuttava. Vaikka Charlton onkin laatujoukkue tällä tasolla, näemme Ipswichin ottelussa yli 40 prosentin kotisuosikkina. Vakion pelaajat ovat ylimerkinneet X ja 2 -vaihtoehtoa, joten kotivoitto on jäänyt alipelatuksi. Tarjolla on siis päätöskohteessa suosikkivarma.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Ipswich olisi pelattava, jos saat sille yli 2,38 (=100/42) kertoimen.

Poimitaan ilta pelikohteiksi Luton @ 5,10 (29 %), Norwich @ 1,60 (67 %) ja Bournemouth @ 1,90 (57 %).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Man City, 4:1 Norwich, 7:2 Bournemouth

Parhaat ohipelit: 2:X2 ohi Everton, 8:1X ohi Stoke, 11:X2 ohi Cardiff

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *