LASB -1,5

KERROIN

1.81
0
pv
0
t
0
min
0
s

LASB-Steelers alle 10,5

ÅIF-Tiikerit alle 11,5

Kotimaisessa Salibandyliigassa mitellään kattava kuuden ottelun lähes täysi ottelukierros ja me poimimme rypeämän parhaimmat pelikohteet tarjolle.

LASB-Steelers (klo 17.00)

LASB oli vihjeenämme myös sarjan avauskierroksella ja toi varsin odotetun underin talteen Nokian KrP:n vieraana. Pudotuspeleihin tähtäävälle joukkueelle tämä ottelu on sitä kategoriaa, jota ei yksinkertaisesti vain saisi hävitä. Nokialla Lasbin suurimmat puutteet tulivat karulla tavalla esille ja vaivaiset kolme tehtyä maalia KrP:n vieraana ei ole mikään kovinkaan kummoinen merkki hyökkäyspään CV:seen. Kasassa on varsin tasainen joukkue, josta löytyy tarvittavaa yksilöosaamista muunmuossa Perttu koljosen sekä Miska Mäkisen muodossa. kuten viime ennakossammekin nostettiin esille ei Ilja Panzar kuitenkaan ole aivan paras pääkäskijä kun puutteet löytyvät juuri maalinteosta. Santtu Pohjonen on erinomainen maalivahti ja antaa joukkueelleen kyllä illasta toiseen sauman taistella täydestä pistepotista.

Vierailija Steelers aloitti kautensa heti ”pudotuspeleillä” kun sarjanousija ÅIF vieraili Elenia Areenalla. Kaksi putomistaisteluun ennakoitua ryhmää väänsivät dramaattisen ottelun, josta Steelers kairasi elintärkeän 8-7 voiton. Tuloksen taakse katsottuna ei teräsmiehet aivan kolmea pistettä ansainneet, joskin viiden maalin takaa voittoon asti nouseminen on aina kova juttu. Hämeenlinnalaisten puolustus osoittautui hieman ennakoitua heikommaksi eikä tehoja ole kaksikon Jonaeson-Sipronen takaa pitkässä juoksussa hirveästi lupa odottaa. Illan kamppailuun lähtökohdat ovat erittäin heikot: Markus Sipronen konkkasi nilkkavamman takia ÅIF pelistä kesken pois eikä miestä luultavammin viikonloppuna askissa nähdä. Lisäksi heikon puolustuksen johtohamo Julius Aaltonen kärsii kahden ottelun ottelurangaistusta

Hämeen-derbyt ovat vuosien saatossa olleet hyvin tasaisia otteluita, mutta tähän iltaan Lasb on ainoa suosikki nappaamaan kolme pistettä kotiin. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella muutamaan otteeseen ja ”ykkösrostereiden” kohtaamisessa Lasb oli niskanpäällä loppulukemin 0-4. Steelers oli avausottelussaan onnekas ja nyt vastassa on aivan eritason puolustus sekä maalivahti. Siprosen poissaolo syö valtavan määrän vieraiden ratkaisuvoimaa ja Aaltosen poissaolo tulee näkymään omassa päässä, jossa omat junnut jäivät heikkoa ÅIF: iakin vastaan jalkoihin. Matalasta maaliodottamasta huolimatta 1,5 maalin tasoitus in mahtavalla 1,81 kertoimella on yksi alkukierrosten parhaimpia pelikohteita!

ÅIF-Tiikerit (klo 18.00)

Sarjan jumboksi kaavailtu ÅIF on tahkonnut alleen jo kaksi ottelua kun se kävi avauskierroksella menettämässä 0-5 johdon Steelersin vieraana ja aiemmin viikolla hallitseva mestari Classic puhkoi sen bussista renkaat 9-5 loppulukemin. Inhorealistisesti tahkoava ÅIF ei ole varsin heikosta materiaalistaan huolimatta mieluinen vastus kenellekkään ja avausottelussa nuoren Steelersin maltti ei kestänyt joukkueen erittäin matalaa blokkia. Herlin-Kuitunen-Huovinen muodostaa häntäpään ryhmiä vastaan varsin pätevän ykkösvitjan ja kolmikko on ollut varsin hyvässä iskussa heti alku kaudesta. Maalilla Puska-Pesonen kaksikko on tikittävä aikapommi mutta toisaalta matalakarvaus mahdollistaa rökäletappioiden välttämisen.

Tiikerit aloitti kautensa kotiottelulla EräViikinkejä vastaan ja 3-7 tappiosta huolimatta Miro Mäkelän suojatit esiintyivät erittäin positiivisesti. Nuori ja liigakentille hyvin kokematon ryhmä haastoi rutinoituneen ErVin ihan tosissaan eikä pistetilin kasvaminen heti olisi ollut mikään huutava vääryys. Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla eikä Tiikerit todellakaan ole minkään yksittäisen viisikon varassa. Suurimmat kysymysmerkit löytyvät puolustuspäästä eikä nuori Nemo Sipilä tolppien välissä loputtomiin kanna joukkuetta reppuselässään.

ÅIfin pelitapa yllätti Steelersin ja samoin myös Classicin. Tiikereille tuo blokki on kuitenkin tuttuakin tutumpi sillä joukkueet tahkosivat viime kaudella divarissa viisii ottelua vastakkain. Näistä Tiikerit poistui voittajana neljästä (kerran jatkoajalla) ja kyllä vieraat tähänkin otteluun suosikkina lähtevät. Voimasuhteet markkinoilla on arvioitu aikalailla kohdilleen ja katseet suunnataan maalimääriin, jossa totals-linja on lyöty melko korkeaan 11,5 maaliin. Viime kaudella keskinäisissä otteluissa maaliverkko heilui alle kymmenen keskiarvolla eikä yli 11 maaliin ylletty kuin kertaalleen. Alle 12 maalin jäädään karkeasti 57% arviolla ja in maksaessa rahat 1,85 kertaisina takaisin on odotusarvo jälleen voitollinen.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *