Kärpät 1X2

KERROIN

1.9
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa jatkuu kiivas ottelutahti, sillä lauantaina pelataan jo viikon kolmas ottelukierros. Mielenkiintoisin ottelu nähdään Helsingissä HIFK:n ja Tapparan välillä, mutta parhaat peli-ideat ovat muualla.

Sport-JYP

Kotijoukkue Sport jäi viime keväänä vain pisteen päähän säälipleijaripaikasta. Pirteää kiekkoa pelannut vaasalaisryhmä teki Liigassa kolmanneksi eniten maaleja, mutta heikko puolustus vesitti playoffs-haaveet.

Tämän syksyn odotukset olivat saman suuntaiset. Arvioimme Sportin pelivoimaltaan Liigan tasaiseen keskikastiin, ja tulokset tukevat tätä näkemystä. Eilen joukkue kaatoi yllättäen Pelicansin 3-5 väkevällä esityksellä.

Kyseessä oli vasta Sportin toinen voitto, mutta kokonaisuutena joukkue on ollut xG:n valossa varsin hyvä suorittaja. Jos vastaavat esitykset jatkuvat, Sport nousee pian kympin sakkiin.

Vierailija JYP vei viime keväänä 10. sijan Sportin edestä. Kyseessä oli todellinen floppikausi JYPin aiempiin suorituksiin verrattuna, mutta emme usko joukkueen nousevan välittömästi kuuden parhaan joukkoon.

Alkukausi on sujunut pitkälti joukkueen pelivoiman mukaisesti. JYP kaatoi eilisellä kierroksella Ässät peräti 6-1 Jarkko Immosen kypärätempun ansiosta. Kyseessä oli kuitenkin vasta toinen kolmen pisteen voitto seitsemään otteluun.

Liigan 5-6 parasta erottuu tällä hetkellä pelivoimassa muista, mutta sen jälkeen on erittäin tasaista. Sport ja JYP ovat kumpikin tämän tasaisen keskikastin alapäässä, eikä joukkueiden pelivoimassa ole nyt suurempaa eroa.

Sport ansaitsee kotiedun myötä selkeän suosikkiaseman, mutta vedonvälittäjät ovat eri mieltä. JYP arvostetaan markkinoilla selvästi kotijoukkuetta vahvemmaksi, mikä ei mielestämme pidä paikkaansa.

tarjoaa kotivoitolle peräti 2,52 kertoimen, mikä maistuu meille oikein mainiosti. Arvioimme Sportin voitolle on 45% luokkaa. Vaasalaiset ovat voittaneet JYP:n kotonaan kolmessa edellisessä kohtaamisessa maalein 2-1, 4-3 ja 4-2.

Kärpät-Ilves

Oulun Kärpät lähti tähän kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. Oululaisilla riitti myös epäilijöitä – etenkin maalivahtipelin tasoa sekä joukkueen ikärakennetta kritisoitiin kovasti. Alkukausi on kuitenkin todistanut, että Kärpät lienee tälläkin kaudella runkosarjan kahden parhaan joukossa.

Oululaiset ovat hävinneet vasta yhden ottelun. Tämä tappio koettiin tiistaina, kun Kärpät vieraili liigakärki Tapparan vieraana. Tasainen ottelu kääntyi tamperelaisille kolmannessa erässä, mutta Kärpät oli xG:n valossa jopa parempi joukkue.

Kärpät ei ole toistaiseksi mitenkään dominoinut otteluita. Maalipaikat ovat usein menneet vastustajille, mutta oululaisten laadukas viimeistely sekä maalivahtipeli on erottunut edukseen.

Ilveksen kausi on ollut täysi vastakohta. Nuoret tupsukorvat rankattiin kauden alla jopa neljän sakkiin, mutta syksyn tulokset ovat olleet tylyä katseltavaa. Kausi alkoi viidellä tappiolla, kunnes avausvoitto saatiin vihdoin tällä viikolla KalPaa vastaan.

Ilveksen hyökkäyspeliä piristi keskiviikkona Arttu Ruotsalaisen paluu Buffalo Sabresin organisaatiosta. Tulos 7-4 mairittelee kuitenkin tupsukorvia; vaikka hyökkäyspeli toimi paremmin, niin joukkueen puolustus oli yhä pahasti levällään.

Nuoren tamperelaisryhmän suurimpia ongelmia on ollut pahasti vuotava puolustus. Tämän viikon esitys ei lupaa vielä mitään muutosta tällä osastolla. Emme usko Ilveksen venyvän joukkueena vielä riittävän laadukkaaseen suoritukseen, jotta Oulun reissulta tarttuisi pisteitä mukaan.

Oululaisia haittaa tässäkin ottelussa Jussi Jokisen pitkä pelikielto, mutta kotivoitto toteutuu arviomme mukaan kuusi kertaa kymmenestä. Ilves on yhä selvästi yliarvostettu vedonlyöntimarkkinoilla. in 1,90 kerroin kotivoitolle maistuu erittäin hyvin.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *