Middlesbrough 1X2

KERROIN

2.55
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakiossa jatketaan pelejä Norwichia vastaan. Teemu Pukki -huuma näkyy joka lauantain kupongilla selvästi, joten fiksun vakiopelaajan on toivottava tälläkin kertaa Norwichin tappiota. Kupongilla on nyt todella monta ylipelattua suosikkia, joten muista ohittaa niistä riittävän monta.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyys. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut ideat.

1: Crystal Palace-Norwich (57-24-19)

Palace on aloittanut kauden tuloksellisesti keskikastin tahtiin, mikä on materiaaliin ja ohjelmaan nähden hyvä suoritus. Viime sunnuntaina oli tarjolla kolmas voitto, mutta Hodgsonin miehistö hukkasi 1-0 johdon yliajalla Wolvesia vastaan. Norwich hävisi puolestaan Burnleyn vieraana pelivihjeemme mukaisesti. Teemu Pukin joukkue on esiintynyt loistavasti kotonaan, mutta reissussa on hiljaista. Lisäksi joukkueen riesana on edelleen pitkä lista loukkaantuneita. Crystal Palace on tällä hetkellä selvästi laadukkaampi nippu, mutta vakiokansa on odotetusti liikaa kallellaan vieraiden suuntaan. Poimitaan selkeästi alipelattu ykkönen varmaksi.

2: Tottenham-Southampton (62-23-15)

Tottenhamin vaikea alkukausi sai jatkoa Leicesterin vieraana. Spurs hukkasi 0-1 johdon 2-1 tappioksi, mikä kasvatti eron kärkiseura Liverpooliin jo 10 pisteeseen. Southampton pelasi tasaisen matsin Bournemouthin isäntänä, mutta hävisi epäonnisesti. Kauden alku on ollut pelivoimaan nähden varsin odotettu, eikä 2-1-3 saldossa ja 13. sijassa ole pahemmin valittamista. Tottenham ei ole juuri nyt parhaimmillaan, mutta kyllä Spurs on silti yli 60 prosentin kotisuosikki. Vakiokansa on ylimerkinnyt kotivoittoa selvästi, joten value löytyy X2 -osastolta. Ohipeli ei oikein maistu, joten merkitään kohde tukkoon.

3: Chelsea-Brighton (64-23-13)

Chelsea mittasi tasoaan viime sunnuntaina kärkiseura Liverpoolia vastaan, ja tuloksena oli pelivihjeemme mukaisesti tappio. Joukkue on päästänyt vähintään kaksi maalia peräti 5/6 alkukauden liigaotteluista, mikä on seurausta manageri Lampardin hyökkäävästä pelityylistä. Brightonilla on takana hyvät ottelut Newcastlea ja Burnleytä vastaan, mutta saldona on molemmista tasapeli. Seagulls ei ole voittanut sitten avauskierroksen, vaikka peliesitykset ovat olleet kelvollisia. Nyky-Brighton on viime kauden joukkuetta laadukkaampi. Chelsea on hieman ylipelattu, eikä kotivoitto maistu varmaksi. Nostetaan ykkösen rinnalle vain 17% merkitty tasapeli.

4: Aston Villa-Burnley (38-28-34)

Aston Villa joutui taipumaan Arsenalin vieraana 3-2 tappioon, vaikka johti ottelua 1-2 pitkään myös toisella jaksolla. Villa on taistellut koko kauden hyvin, mutta joukkueen puolustuksen taso ei vain kerta kaikkiaan riitä Valioliigassa. Burnley kaatoi vihjeemme mukaisesti Norwichin viime lauantaina. Clarets on pelannut hyvän alkukauden, sillä joukkue on kympin sakissa. Vaikuttaa siltä, että vedonlyöntimarkkina aliarvioi Burnleyn tasoa myös tällä kaudella. Vakiossa kohde on sen sijaan pelattu aivan oikein. Ympäripyöreään peliin ei löydy suuria peli-ideoita, joten valitaan kaksi todennäköisintä merkkiä: 1_2.

5: Bournemouth-West Ham (41-25-34)

Bournemouthin hyvä meno jatkui viikko sitten Southamptonin vieraana. Saldona oli 1-3 voitto, ja joukkue kaatoi kierrosta aiemmin myös Evertonin kotonaan samoin lukemin. West Ham on myös hyvässä iskussa: Hammers voitti Unitedin kotonaan 2-0, kuten myös pelivihjeet-sivulla kerroimme. Lontoolaiset ovat jo jaetulla kolmossijalla, eikä West Ham -puolustus ole päästänyt maaliakaan kolmeen otteluun. Kyseessä on varsin tasavahva kaksikko, tosin West Ham on aavistuksen pelivoimassa parempi. Ottelun maaliodotus on korkealla. Vakiossa valintamme on varma 1, sillä Bournemouthin pelikannatus on jäänyt vain 35 prosenttiin. 1_2 ei ole myöskään huono idea, jos rahaa vain riittää.

6: Wolves-Watford (57-24-19)

Viime kauden menestyjä Wolves on yhä voitoitta. Joukkueen saldo olisi paljon rumempi ilman kahta tasapelipistettä, jotka on pelastettu yliaikamaaleilla. Viikko sitten joukkue nousi vaivoin tasoihin Palacen vieraana. Watfordin alkukausi on ollut myös todella heikko. Valmentajanvaihto piristi Hornetit tasapeliin Arsenalia vastaan, mutta viime lauantaina joukkue otti lukua maalein 8-0 Manchester Cityn vieraana. Vastakkain on kaksi alisuorittanutta joukkuetta, mutta Wolves on perustasoltaan selvästi vahvempi. Kun kotivoiton pelikannatus on jäänyt hieman alakanttiin, haetaan tästä kohteesta Wolvesille kauden avausvoitto. Varma 1.

7: Everton-Man City (9-22-69)

Evertonin kausi alkoi tuloksellisesti hyvin, mutta saldona on kaksi peräkkäistä tappiota Bournemouthille sekä Sheffield Unitedille. Jos katsotaan otteluiden xG-lukuja, niin Everton olisi ansainnut peleistä vähintään kolme pistettä. Toffees on ollut itse asiassa oikein hyvä kaikissa tappiopeleissään. Man City palasi voittojen tielle Norwich-tappion jälkeen. Tuloksena oli tyly 8-0 murskaus Watfordista. Everton on laatujoukkue, mutta City voittaa vieraissakin seitsemän kertaa kymmenestä. Pienillä järjestelmillä voi vierasvoiton jättää hyvin varmaksi, sillä pelikannatus ei ole pahasti vinossa.

8: Blackburn-Luton (58-24-18)

Blackburnin kausi lähti käyntiin nihkeästi kahdella voitolla. Rovers on sittemmin palannut omalle tasolleen ja kerännyt saldon 4-1-1 kuudesta pelistä – ainoa tappio tuli kovan WBA:n vieraana. Sarjanousija Luton on hyvin odotetusti putoamisviivan tuntumassa. Hatters on esiintynyt paikoin varsin hyvin, mutta joukkueen puolustus päästää vastustajat aivan liian hyville paikoille ja aivan liian usein. Taso ei vain tunnu riittävän Championshipiin. Blackburn voittaa matsin lähes kuusi kertaa kymmenestä, mutta vakiokansa on ylireagoinut kuntopuntariin taas kerran. Ykköstä on pelattu peräti 70 prosenttia, joten haetaan tässä rohkeasti ohipeli. Kupongin alkupäässä joudutaan poimimaan jo niin monta suosikkia, että riville ei jää juuri mitään arvoa, jos 70% merkitty Blackburn on myös mukana. X2 osuu kuitenkin 42% todennäköisyydellä, joten kyseessä ei ole suinkaan toivoton yritys.

9: Preston-Bristol C (44-27-29)

Preston hävisi kauden avauspelin surkealla esityksellä, mutta joukkue on ollut tämän jälkeen erittäin hyvä. PNE on ollut xG:n valossa parempi joukkue viikosta toiseen ja kerännyt täysin ansaittuja pisteitä. Erinomainen pelivire on nostanut joukkueen jo kolmen sakkiin. Bristol kuuluu myös playoffs-kandidaatteihin, eikä ole kuin pisteen perässä 7. sijalla. Cityn kauden ainoa tappio tuli avauskierroksella Leedsille. Saldona on nyt seitsemän peliä ilman selkäsaunaa. Joukkueen ohjelma on ollut myös varsin kova tähän saakka. Preston ja Bristol ovat pelivoimaltaan lähes tasoissa, joten kotivoitolle kellotetaan noin 44% lukemat. Vakiossa Bristol on jäänyt hieman alimerkityksi 24% kannatuksella. 1_2 ja X2 ovat kumpikin kelpo valintoja – ensin mainittu on selvästi todennäköisempi.

10: Charlton-Leeds (20-27-53)

Sarjanousija Charlton aloitti syksyn mahtavasti saldolla 4-2-0 kuudesta ottelusta. Addicks on palautettu viime kierroksilla takaisin maan pinnalle Birminghamin ja Wiganin toimesta, eli saldona on kaksi tappiota varsin heikoilla esityksillä. Leeds on viime syksyn tapaan sarjan piikkipaikalla. LUFC hakee nousua Valioliigaan, ja joukkue näyttää olevan taas yksi Championshipin parhaista. Leeds on ollut kauden kaikissa peleissä selvästi vahvempi joukkue xG:n valossa, mikä tietää todella hyvää jatkoa ajatellen. Vakiossa vierasvoitto on hieman ylipelattu, mutta tässä kohtaa voidaan tehdä taas kompromissi. Leeds jääköön varmaksi, mutta pidä huoli siitä, että ohitat 2-3 yli 60% pelatuista suosikeista.

11: Swansea-Reading (58-23-19)

Swansea on ollut ehdottomasti kauden yllättäjäjoukkue. Walesilaisryhmä pelasi kuusi matsia saldolla 5-1-0, kunnes joukkue kärsi tappion Nottinghamille 0-1. Viikko sitten Swans väänsi 0-0 -tasurin laatujoukkue Bristolin vieraana. Reading on pelivoimaltaan alempaa kastia, ja sarjasijoitus 20 kuvaa varsin hyvin joukkueen tasoa. Royals on hävinnyt kolme matsia putkeen, mutta ottelut ovat olleet tasaisia vääntöjä xG:n valossa. Swansea ei ole niin paljon parempi, mitä sarjataulukko näyttää. Vakiokansa on ylireagoinut tuloksiin ja pelannut kotivoittoa peräti 68%. Tässä on taas ohipelin paikka, eli haetaan riville arvoa X2:n avulla. Reading ottaa vähintään pisteen 42% todennäköisyydellä.

12: Derby-Birmingham (43-28-29)

Moni odotti Derbyltä tason laskua, kun joukkue menetti hyvää työtä tehneen Frank Lampardin Chelseaan. Rams onkin voittanut vasta yhden ottelun ja majailee sarjan väärässä päässä. Viikko sitten ryöstettiin sentään Leedsiltä vieraspiste. Birmingham on aloittanut kauden varsin tasonsa mukaisesti saldolla 4-1-3. Viikko sitten joukkue hävisi hyvin tasaisen matsin 0-1 Prestonille, mitä edelsi voitot Charltonista ja Stokesta. Joukkueet ovat pelivoimaltaan lähes identtisellä tasolla, joten kotivoiton todennäköisyys jää pari pinnaa yli 40 prosenttiin. Vakiokansa on tällä kertaa hyvin hajulla, sillä Derby on saanut 44% kannatuksen. Kokeillaan, jos Derby saisi kauden toisen voittonsa ja napataan ykkönen varmaksi.

13: Middlesbrough-Sheffield Weds (43-29-28)

Middlesbrough lähti kauteen hieman maltillisemmin tavoittein edellisvuosiin verrattuna. Boro onkin toistaiseksi sarjan keskivaiheilla, eikä joukkue näytä tällä hetkellä kandidaatilta kuuden sakkiin. Sheffield Weds on aloittanut syksyn hieman paremmin, ja Owls kuuluu pelivoimaltaan noin sijan 10 tienoille. Kauden trendinä on ollut ailahtelu, sillä Weds on pelannut vuoron perään hyviä ja huonoja otteluita. Kumpikaan joukkue ei ole löytänyt vielä parasta tasoaan. Arvioimme kaksikon tällä hetkellä hyvin tasavahvoiksi, ja ottelun maaliodotus on myös varsin matalalla. Vakiokansa on edellisen matsin tavoin hyvin perillä voimasuhteista, sillä päätöskohde on pelattu kohdalleen. Tämä kohde huutaa 1X2-merkintää – jos kukkaro sen vain kestää.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Middlesbroughin voitto olisi pelattava, jos saat sille yli 2,33 kertoimen (= 100/43).

Hyviä pelikohteita ovat Championship-otteluista Middlesbrough @ 2,55 (43%), Charlton @ 6,50 Betway (20%) ja Swansea @ 1,95 (58%). Joskus tietyt kohteet ovat täysin vastakkaisia peli-ideoita vedonlyönnissä ja Vakiossa, kuten esimerkiksi Swansea ja Charlton.

Tsekkaa pelivihjeet-sivulta myös vihjeet Valioliigaan.

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Crystal P, 5:1 Bournemouth, 6:1 Wolves
Parhaat ohipelit: 8:X2 ohi Blackburn, 9:X2 ohi Preston, 11:X2 ohi Swansea

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *