Valladolid +0.5

KERROIN

2.15
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perjantaina pelataan tuttuun tapaan viikonlopun kierrosten ensimmäiset ottelut. Tällä kertaa tarjolla on pienen panostuksen kohde Englannista ja Espanjasta.

Championship: Swansea-Fulham (klo 21:45)

Kotijoukkue Swansea on ollut yksi syyskauden positiivisista yllättäjistä. Walesilaisjoukkue putosi kauden 2017/2018 päätteeksi pitkältä Valioliigan vierailulta Championshipiin, eikä onnistunut palaamaan pikaisesti takaisin. Joukkueen ennustettiin hyytyvän tälläkin kaudella keskikastiin.

Toisin kuitenkin kävi, vaikka Swans menetti syksyllä ykköstykki McBurnien Sheffield Unitediin. Joukkue johti sarjaa kuuden kierroksen jälkeen, mutta syksyn edetessä tahti on hieman hyytynyt. Swansea on silti edelleen playoffs-viivan päällä.

Tällä hetkellä takana on hieman nihkeämpi jakso. Viikolla joukkue puristi arvokkaan tasapelin Huddersfieldin vieraana heikollakin pelillä. Viime lauantaina tuli kuitenkin turpiin Millwallilta kotona 0-1. Swansean xG-luvut ovat olleet myös varsin heikkoja.

Vierasjoukkue Fulham putosi Valioliigasta puolestaan tänä vuonna. Lontoolaisista on muodostumassa WBA:n tapaan hissijoukkue, sillä sen taso näyttää olevan jossain Championshipin ja korkeimman sarjatason välissä.

Fulham onnistui pitämään monet avainpelaajansa joukkueessa, ja ykköskärki Mitrovic johtaakin odotetusti sarjan maalipörssiä. Syksy on ollut kuitenkin lievä pettymys, ja joukkueen vierasesityksissä on etenkin parantamisen varaa.

Cottagers matkustaa Walesiin hyvässä iskussa. Viikolla kaatui Derby vakuuttavasti 3-0, jota edelsi myös kotivoitto QPR:stä ja vierasvoitto Birminghamista. Fulham on siis mukavassa kolmen ottelun voittoputkessa.

Viime aikojen vire tukee vahvasti Fulhamia, mutta tämä näkyy liikaa ottelun kerroinasettelussa. Fulham on tehnyt 69% kauden liigamaaleistaan kotikentällä. Lontoolaisten vierasesitykset ovat olleet nihkeitä, eikä Walesin reissusta tule missään nimessä helppo.

Meidän mielestämme Swansea ansaitsee marginaalisen suosikkiaseman kotikentällään. tarjoaa 2,95 kertoimen kotivoitolle, joka kelpaa pikkubetsiin. Arvio tapahtumalle on 37%. Kummallakaan joukkueella ei pitäisi olla merkittäviä poissaoloja.

La Liga: Celta-Valladolid (klo 22:00)

Espanjan pääsarjassa käynnistyy 15. ottelukierros. Kotijoukkue Celta hakee uutta nostetta kauteen, josta on muodostumassa jopa viimevuotista pahempi floppi.

Celta Vigo teki viime kaudella enemmän maaleja kuin neljänneksi sijoittunut Valencia ja ainoastaan kaksi vähemmän kuin Atletico Madrid. Tästä huolimatta, joukkue oli lähellä pudota sarjasta. Floppikauden pelastivat vain kärkipari Maxi Gomez & Iago Aspas.

Celta menetti Gomezin kesällä, joten maaliteko jäi paljon Aspasin harteille. Moni odotti joukkueen palaavan keskikastiin, mutta toisin on käynyt. Vigon ylpeys on putoamisviivan alla ja joutui antamaan kenkää päävalmentaja Fran Escriballe noin kuukausi sitten.

Marraskuun alussa ohjat ottanut Oscar Garcia johdatti Celtan ensin 4-1 -vierastappioon FC Barcelonaa vastaan, mutta viime sunnuntaina joukkue yllätti kovan Villarrealin peräti 1-3 vieraissa. Tämä oli myös xG:n valossa vahva suoritus. Onko Celta aloittamassa nyt uuden nousun?

Vierasjoukkue Valladolid nousi viime kaudeksi La Ligaan ja lähti säilyttämään sarjapaikkaansa pienellä budjetilla. Joukkue päätyi lopulta tasapisteisin Celtan kanssa, mutta hyvin erilaisella kaavalla. Valladolid teki yli 20 maalia vähemmän kuin Celta, mutta päästi myös 11 maalia vähemmän.

Valladolidin peleissä nähtiin viime kaudella vain 2,18 maalia per ottelu, eikä lukema ole pahemmin noussut täksi kaudeksi: 2,29 on tämän hetken tilanne. Joukkue menestyy siis tiukalla puolustuspelillä.

Kausi on sujunut kokonaisuutena oikein hyvin. Valladolid on sijalla 14 ja napsinut myös mukavasti pisteitä vieraissa. Nyt takana on kaksi tappiota Sevillaa (kotona 0-1) ja Alavesia (vieraissa 0-3) vastaan, joissa Alavesin hyökkäyspää on ollut etenkin tukossa.

Näemme vierasjoukkueen tällä hetkellä pelivoimaltaan pitkälti Celtan tasoisena. Kotijoukkueen avauksesta puuttuu lisäksi tärkeä Santi Mina. Valladolidin puolustusmuuri ei ole helppo murtaa, ja vähemmän nimekäs vierailija on myös aliarvostettu betsimarkkinoilla.

Paras value löytyy Valladolid +0,5 tasoitusvedosta, jonka nappaamme lta 2,08 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle 54%. Tämän seuraksi otetaan myös alle 2,5 maalia 1,68 kertoimella (arvio 63%). Vedot ovat hyvin päällekkäisiä, joten normaalia pienempi panostus molempiin.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *