H2H: De Fabiani-Yakimushkin: Yakimushkin

KERROIN

2.55
0
pv
0
t
0
min
0
s

H2H Taugboel-Skar: Skar

Rukan minitour on enää päätöspäivän takaa-ajokilpialua vaille paketissa ja tuttuun tyyliin miesten kisa tulee jälleen tarjoilemaan viihdettä koko ruudun täydeltä. Norjan Johannes Klaebo starttaa kisaan piikkipaikalta noin 30s ennen Venäjän Bolshunovia sekä maanmiestään Emil Iverseniä. Rukan latuprofiili on herkästi joukkoa kasaava ja samoista lähtökohdista on Klaebolta ennenkin nähty erittäin kovia taktisia ratkaisuja. Osuusajoissa ”ykköspallille” tyrkyllä on suuriten norjan Hans Christer Holund, jonka mahdollinen hirmuveto kannattaa ottaa huomioon myös vedonlyöntimielessä.

H2H De Fabiani-Yakimushkin

Italian Francesco De Fabiani ylsi lauantain perinteisellä sijalle 12. ja starttaa huomiseen takaa-ajoon 15:nä, puolitoista minuuttia kärkimies Klaebon perään. Italialainen on useaan otteeseen väläytellyt maailman cupissa ja etenkin Keski-Euroopan massalähdöt perinteisellä tyylillä ovat olleet miehen selkeä ykkösmatka. Viime talvena De Fabiani sivakoi normaalimatkoilla kuusi kertaa top-20 joukkoon, joten mistään ”ykköskorin” tykistä ei silti missään nimessä ole kyse.

Venäjän Yakimushkin nostettiin esille jo lauantain kilpailua ennen ja vaikka venäläinen vedossa taipuikin Suomen Hakolalle oli itänaapurin karpaasin meno hyvinkin odotetunlaista. Miehelle perinteinen on heikompi tyyli joten sijaa 13 ei voi mitenkään pitää heikkona suorituksena. Vapaalla tyylillä Yakimushkin nakutteli jo viime talvena aina palkintopallille asti, joten sunnuntain takaa-ajo lienee varmasti venäläisen ykkösmatka Rukan tourilla.

De Fabiani on nostettu pariin selkeäksi suosikiksi ja tästä me uskallamme olla vahvasti erimieltä. Vuosi sitten samalla matkalla Rukan maisemissa De Fabiani sippasi aivan totaalisesti eikä miesten välinen ero nytkään venäläisen heikommalla tyylillä kallistanut meidän vaakakuppia juurikaan yhtään enempää italialaisen suuntaan . Loppukirissä voidaan antaa pieni etu De Fabianille, mutta tässä kohtaa nostetaan Norjan Holund myös esille. Kolmikko lähtee ladulle samaan aikaan ja on hyvin todennäköistä, että Beitostölenissä ylivoimaiseen voitton hiihtänyt dieselkone ampaisee heti paukusta kärkeen. Yakimushkin on osoittanut erinomaista kapasiteettia vapaalla eikä olisi yllätys mikäli venäläinen roikkuisi Holundin selässä kiinni aina maaliin saakka. De Fabiani voi hyvinkin tippua kyydistä kesken matkan jonka takia n tarjoama 2,55 kerroin Yakimushkinin parivoitosta otetaan ilomielin pelikupongille mukaan.

H2H Taugboel-Skar

Norjan Haavard Taugboel on tunnettu puhtaasti sprinttikilpailuista ja viime vuonna läpimurron maailman cup tasolla tehnyt mies jatkoi vahvoja otteitaan myös Rukalla, jossa sprintissä irtosi komeasti finaalipaikka ja viides sija lopputuloksissa. Lauantain normaalimatkalla Taugboel oli yksi suurimpia yllättäjiä sijoittuen sijalla 20. Toki todellinen voimanpesä on Scandinavia Cupissa (B-maailman cup) napannut viime talvena kertaalleen jopa kakkossijan, mutta muuten tulosluettelo normaalimatkoilta on melko karua katsottavaa.

Maanmies Sindre Skar osoitti kelpo virettä jo Beitostölenin avausviikonlopulla ja hyvä takominen on jatkunut myös Rukalla. Avaussprintissä Skar nappasi lopputuloksissa sijan yhdeksän ja perinteisen normaalimatkalla tämä sauvoi sijalle 14. ollen 16 sekuntia Taugboelia rivakampi. Melko hyvänä all-around-hiihtäjänä tunnettu Skar on napannut urallaan viisi top-15 sijoitusta normaalimatkoilta ja parhaimmillaan mies on kivunnut aina palkintokorokkeelle asti Oberstdorfin vapaan yhteislähtökilpailussa.

Skar ampaisee ladulle viisi sekuntia ennen Taugboelia mutta sata varmasti jo ensimmäisessä ylämäessä miehet hiihtävät samassa letkassa. Jo mainittu Holundin-ryhmä tulee ajamaan norjalaiskaksikon kiinni joka auttamatta tarkoitaa oikeata kilvanhiihtoa jo ennen viimeistä nousua ja maalisuoraa. Skar on pariin ansaittu suosikki ja oletamme, että Taugboelin sprinttireisi väsähtää niin ettei kaksikon välillä tarvitse jännittää aivan loppusuoralle asti. Muu markkina on hyvin hereillä voimasuhteista tarjoamalla Skarille 1,40 tuntumassa olevia kertoimia, mutta vetänyt hinnat todella korkealle. Skarin parivoitto Taugboelista 1,71 markkinatopilla on syytä ruksia pelitositteelle ennen kuin se tippuu muun markkinan mukana aivan lattiatasolle.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *