Tupla: Stenseth (H2H Weng,H) + Nepryaeva (H2H Pärmäkoski)

KERROIN

1.71
0
pv
0
t
0
min
0
s

Maastohiihdon maailmancup polkaistaan käyntiin perinteikkäästi Suomen Rukalla, jossa mitellään pe-su kestävä mini-tour. Perjantaina luvassa on perinteisen tyylin sprintit ja peleihin nostetaan todella useasti lunastukseen yltävä tupla.

H2H Stenseth, Ane Appelkvist (NOR) – Weng, Heidi (NOR)

Norjan hurjasta joukkueesta todellisen läpimurron partaalla oleva Stenseth ylsi jo viime talvena hyville sijoituksille. Selkeä sprinttitykki kipusi kympin sakkiin kolme kertaa ja Cognessa nainen sivakoi peräti neljänneksi, joten mistään aivan keltanokasta maailamancup näyttämöllä ei ole kyse. Viikko sitten Beitostölenissä Stenseth antoi todellisen myrskyvaroituksen peittoamalla kaikki maajoukkuehiihtäjät näytöstyyliin perinteisen sprintissä. Kilpasisko Heidi Weng on selkeä normaalimatkojen hiihtäjä ja viime kaudella nainen selvisi karsinnasta jatkoon ainoastaan kertaalleen, joka kertoo naisen sprinttitason täydellisesti. Mikäli kyseessä ei olisi mini-tour niin Weng tuskin edes starttaisi sprinttiin. Stenseth on yksi hyvin potentiaalisista palkintokoroke hiihtäjistä, kun taas Wengin taival tulee päättymään viimeistään ensimmäisessä erävaiheessa.

H2H Nepryaeva, Natalia (RUS) – Pärmäkoski, Krista (FIN)

Venäjän Nepryaeva teki läpimurtonsa hiihtomaailman huipulle viime kaudella ja tahti jatkunee tänä talvena samanlaisena. Viime kaudella kokonaismaailmancupissa tuli hopeaa ja sprintticupissa 5. sija. Nepryaeva on tällä kaudella selkeästi Venäjän joukkueen ykköspyssy Belorukovan viettäessä äitiyslomaa. Venäläinen avasi kilpailukautensa pari viikkoa takaperin Oloksella voittaen siellä perinteisen sprintin, perinteisen vitosen sekä vapaan kympin jättäen juuri Pärmäkosken taakseen. Krista Pärmäkoski tuskin suurempia esittelyjä kaipaa ja kyllähän suomalaiselta on lupa jälleen odottaa hyviä suorituksia. Alkukaudesta meno on kuitenkin ollut melko tukkoista ja etenkin viime viikonlopun Suomen Cupissa tällä ei ollut mitään saumaa perinteisen sprintissä edes kotimaan hiihtäjiä vastaan. Pärmäkosken selkeä tavoite kauteen on Tour de Ski ja alkukausi ikään kuin ”uhrataan” jotta kunto olisi parhaimmillaan vuoden vaihteessa. Perustaso Kristalla kyllä riittää sprintissäkin pisteille, mutta juuri nyt mikään ei tue sitä faktaa että tämä pysyisi Rukan melko haastavan sprinttiradan viimeistä nousua neljää kertaa kärjen mukana.

Pelataan tupla: Stenseth (H2H Weng) + Nepryaeva (H2H Pärmäkoski) ille 1,71 kertoimella.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *