H2H Matveeva-Ingemarsdotter: Matveeva

KERROIN

1.95
0
pv
0
t
0
min
0
s

H2H Falla-Caldwell: Falla

H2H Pärmäkoski-Östberg: Östberg

Perinteinen maastohiihdon Tou de Ski kilpaillaan Keski-Euroopan laduilla jälleen vuodenvaihteessa. Reiluun viikkoon kilpaillaan yhteensä seitsemän kilpailua joista kaksi on sprinttejä. Vapaalla hiihtotavalla mennään peräti viisi kertaa, joka on herättänyt hyvin paljon keskustelua. Arvokisavuosi tuo jälleen oman mausteensa Touriin kun osa kärkihiihtäjistä (esim Therese Johaug) jättää rypistyksen kokonaan väliin ja osa keskeyttää leikin jo varmuudella kesken. Suomen Pärmäkoski on yksi naisten kilpailun ennakkosuosikeista yhdessä norjan Östbergin kanssa. Touri päättyy legendaariseen Alpe Cermisin loppunousuun sunnuntaina 6.1.

Avaussprinttiin löytyy hyvin pelattavaa ja ensimmäinen nosto otetaan venäjän Natalia Matveevan ja ruotsin Ida Ingermasdotterin kaksinkamppailuun. Matveeva on ollut talven maailmancupin sprinteissä kohtuu terävä sijoituksien ollessa 20. (Ruka) 8. (Lillehammer) 24. (Davos). Venäläinen on viihtynyt Toblachissa viime vuosina erittäin hyvin ja 15-16 kaudella täällä irtosi 8. sija ja viime talvena tämä voitti koko roskan. Ingemarsdotter on selkeä sprintteri mutta petrannut huimasti myös normaalimatkojen kuntoa tälle talvelle. Ruotsalainen on ollut hyvin varma suorittaja jo pitkään ja sprinteissä on irronnut tältä talvelta sijat 3, 7, 22. Toblachissa ruotsalainen sivakoi vuosi sitten viidenneksi.

Me näemme parin hyvin tasabookkina ellei jopa hieman venäläisen eduksi. Toblachin rata on hyvin nopea ja räväkkä joka ei aivan palvele Ingemarsdotteria yhtä hyvin kuin Matveevaa. Matveeva oli vuosi sitten kyseisellä radalla täysin pysäyttämätön joten isketään panokset sisään tämän puolesta in huippu kertoimella! (Panossuositus 3/5)

Toisessa parissa vastakkain ovat norjan Maiken Caspersen Falla sekä usan Sophie Caldwell. Falla on kenties maailman toiseksi paras sprintteri heti Stina Nilssonin jälkeen, mutta alkukausi ei ole sujunut aivan toivotulla tavalla, joskin Rukalla nelos tila irtosikin. Tämän jälkeen norjalaistykki sairasteli eikä paluu kisa Davosissa sujunut kovinkaan mallikkaasti (sija 16.). Caldwell on taas alkukaudesta ollut hyvässä iskussa ja Davosissa nainen sivakoi peräti toiseksi.

Naisten sprintit ovat viime vuosina olleet juuri Nilssonin ja Fallan välistä kaksinkamppailua ja kyllähän nämä kaksi huomennakin suurimmat suosikit ovat. Fallan historia Toblachista on todella mykistävä, kun sijoitukset ovat 4,1,2. Norjalaisen vaisumpi alkukausi on nostanut tämän kertoimet todella kovalle tasolle ja vaikka Caldwell varteenotettava vastus onkin niin kyllä me kerran kerrasta hyppäämme Fallan kelkkaan kun siitä näinkin kovia kertoimia tarjoilee. (Panossuositus 4/5)

Viimeinen peli-idea isketään juuri koko Tourin ennakkosuosikkien Pärmäkosken ja Östbergin mittelöön. Krista on alkutalven perusteella tässä suosikki, mutta tämä rata sataa tässä parissa kyllä melko rajusti norjalaisen laariin. Östberg on Pärmäkoskea vahvempi vapaalla tyylillä ja rehelisyyden nimissä tietty taktinen silmä sprinteissä on norjalaisella parempi. Östberg on ollut Tourilla aina huippuiskussa ja Toblachin sprinteissä on vuosien saatossa irronneet varsin mukiinmenevät sijoitukset: 7,3,2. Pärmäkoski on yltänyt täällä ainoastaan kertaallen välieriin asti eikä meidän papereissa lukeudu huomisiin suosikkeihin. Pari on arvioitu markkinoilla aivan tasabookiksi mutta me otamme vahvasti kantaa norjan Östbergin puolesta. in kelpo kerroin napataan kupongille peleihin mukaan. (Panossuositus 3/5)

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!