MIN-NYI O5.0

KERROIN

1.9
0
pv
0
t
0
min
0
s

Minnesota Wild aloittaa tämän kauden pisimmän kotiputken (neljä ottelua), kun joukkue kohtaa mollivoittoisesti viime aikoina pelanneen New York Islandersin

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset, sillä Minnesota tekee paljon ja päästää paljon. Wild’s on tehnyt sitten 1.12 eniten maaleja koko sarjassa 47 kappaletta ja Islanders taas on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa kauden aikana 96.

Islanders sähläsi oikein urakalla viime yönä Blackhawksin vieraana ja kolmea osumaa voi melkein pitää lahjamaalina. Toisessa päässä entinen maalivahti Lehner torjui lähes kaiken torjuttavissa olevan. Islanders näytti muutenkin ruosteiselta joulutauon jälkeen ja joukkueen “mojo” joka oli lokakuu-marraskuu-akselilla on vain muisto entisestä. Maalivahdeilla ei ole myöskään viime aikoina kumi tarttunut räpylään ja joukkueen itseluottamus on kateissa monella rintamalla. Joukkue on kollektiivi joka tuntee, aistii ja reagoi yhdessä. Tämän takia tulee putkia suuntaan ja toiseen.

Minnesota kunnostautui taas voitolla Coloradoa vastaan ottelussa jota voi parhaiten kuvailla villinä läntenä. Viimeistely oli molemmilta todella kunnossa ja tilaa tuntui olevan viisikoiden keskellä vaikka muille jakaa. Minnesota on ollut tällä kaudella myös todella hyvä kotijoukkue. Mikko Koivu on sivussa ja hänen kahden suunnan pelaamisen puute lisää maaliodotusta.

Tätä ottelua oli kieltämättä hieman haastava arvioida etukäteen, sillä Barry Trotz ei varmasti ole tyytyväinen, varsinkaan puolustuspeliin ja haluaa herättää joukkueen “slumpista”. Mitä pelityyleihin tulee on luvassa varmasti kohtuullisen paljon one-timereita ja Minnesotalla tuntuu onnistuvan kaikki viimeistelyssä, mutta joukkue antaa myös paljon tilaa. Islandersilla ei onnistu mikään (tämä muuttuu väkisin pitkässä sarjassa) ja maalivahtien/puolustuksen pelaamista ei voi kehua. Vaikka Trotz saisi joukkueen pelaamaan unelmapelin viisikkona ja Minnesotan viimeistely ei olisi tikissä, niin on ottelussa kuitenkin paljon tempoa ja laukauksia luvassa vaikka bäkkäri molemmille onkin.

Pitkän hartaan pohdinnan jälkeen ei lähdetä tässä ottelussa pelaamaan kumpaakaan joukkuetta vaan poimitaan talteen in markkinatoppi totalseissa. Wild luo ja Wild päästää paljon mikä sopii etukäteen pelin kuvaan Islandersia vastaan jolla viimeistely ja viisikkopelaaminen on ontunut. Islanders kääntää kuitenkin parhaimmillaan peliä tehokkaasti ja Wild’silla on pelin tasapainossa tekemistä.

Peliksi maistuu vallan mainiosti yli 5 maalia ilta 1.90 kertoimilla.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *