Wigan

KERROIN

7.2
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakio 1 koostuu tällä viikolla peräti yhdeksästä Championshipin kohteesta. Sarjassa pelattiin myös viikkokierros, mikä tarkoittaa monille joukkueille vain kahta lepopäivää. Lisärasitus pienentää yleensä maalimääriä, mikä näkyy monissa kohteissa normaalia korkeampana tasapelin todennäköisyytenä

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Bournemouth-Chelsea (20-28-52)

Bournemouthin heikko kausi jatkui viime viikolla Burnleyn vieraana. Turpiin tuli 3-0, ja tätä edelsi tappio myös Sheffield Unitedille. Cherries on palannut taas tappioiden tielle parin hyvän ottelun jälkeen. Chelsea pelasi viikolla Mestarien liigaa ja hävisi tylysti Bayernille 0-3. Valioliigassa joukkue kaatoi sen sijaan Tottenhamin huipputärkeässä pelissä CL-paikkojen suhteen. Tasoeroa on vieraiden hyväksi reilusti, mutta Chelsea on odotetusti aavistuksen ylipelattu. Paras vaihtoehto kohteeseen on X2, sillä tasapeliä on jostain syystä merkitty vain 20%! Ottelun maaliodotus on matalalla, joten 0-0/1-1 -tasapeli ei yllättäisi.

2: Newcastle-Burnley (40-30-30)

Newcastle kärsi viikko sitten jo toisen vierastappionsa putkeen heikolla pelillä. Palace oli selvästi parempi joukkue 1-0 -tappiossa. Tätä edelsi 4-0 turpasauna Arsenalin vieraana ja 0-0 -kotitasuri Norwichia vastaan. Burnley on sen sijaan erinomaisessa iskussa. Clarets kaatoi helposti Bournemouthin 3-0 ja pelasi jo viidennen tappiottoman ottelunsa hurjalla 4-1-0 -saldolla. Burnley on kohdannut tämän putken aikana myös Manchester Unitedin, Arsenalin (vieraissa) ja Leicesterin. Kyseessä on varsin tasainen ja vähämaalinen matsi, jonka peliprosentit ovat linjassa. X2 on hyvä lähtökohta, kun katsotaan joukkueiden nykyvirettä.

3: West Ham-Southampton (33-27-40)

West Ham oli lähellä aiheuttaa pommin Liverpoolin vieraana. Hammers nousi 1-0 tappioasemasta 1-2 johtoon ja roikkui pitkään kiinni myös tasapelissä. Lopulta turpiin tuli ansaitusti maalein 3-2. Joukkueen nykyvire on heikko, sillä matsi oli jo seitsemäs ilman voittoa surkealla 0-2-5 saldolla. Southampton palasi takaisin voittojen tielle kaatamalla Aston Villan todella vakuuttavasti 2-0. Saints on hieman ailahdellut viime aikoina, mutta isossa kuvassa joukkue on huomattavasti alkukautta vahvempi. Eroa on putoamisviivan alle jo 10 pinnaa, ja tässä on hyvä sauma kasvattaa eroa entisestään. Southampton on vieraissakin pieni suosikki, joten Vakiossa ohitetaan 40% merkitty West Ham. Valitse X2 tai varma 2 oman budjetin mukaan.

4: Watford-Liverpool (11-24-65)

Watford pelasi todella väkevästi joulu-tammikuun aikana ja nousi pois sarjan jumbosijalta. Viime viikkoina joukkue on kuitenkin palannut arkeen. Takana on tyly 0-3 tappio Manchester Unitedille ja viisi voitotonta peliä saldolla 0-2-3. Liverpool siis kompuroi West Hamin kanssa ja hävisi tätä ennen myös Atletico Madridille. Joukkue häviää ennemmin tai myöhemmin myös Valioliigassa, mutta Watfordista on tuskin katkaisemaan tätä putkea. Ottelun tasapeli on jäänyt jostain syystä käsittämättömän pienelle kannatukselle (13%), joten se on ehdottomasti otettava mukaan vierasvoiton tueksi. Watford on itse asiassa jopa ylimerkitty, joten jätetään harvoin osuva ykkönen pois.

5: West Bromwich-Wigan (60-24-16)

Sarjakärki West Bromwich on jälleen oikeilla raiteilla. Joulu-tammikuussa pahemman kerran kompuroinut joukkue näyttää nyt todella vahvalta. Takana on vakuuttavat voitot Prestonista ja Bristol Citystä maalierolla 5-0. Kuusi edellistä ottelua on saldolla 5-1-0 ja maalierolla 13-3. Surkean kauden pelannut Wigan on niin ikään poikkeuksellisessa nousussa. Joukkue kaatoi viikolla Readingin ja viime lauantaina Millwallin erittäin vakuuttavilla esityksillä. Seitsemän edellistä ottelua on kulkenut saldolla 4-2-1. WBA on Vakiossa ylipelattu, eikä Wigania voi jättää missään nimessä ilman merkkiä. Jos budjetti vain kestää, niin merkitse 1X2. Ohipeli ykkösestä ei maistu WBA:n kovan vireen vuoksi.

6: Fulham-Preston (46-30-24)

Fulham palasi voittojen tielle kahden heikomman matsin jälkeen. Joukkue kaatoi viikolla Swansean rutiinilla 1-0. Kokonaisuutena Fulham on hävinnyt vain yhden yhdeksästä ottelustaan saldolla 5-3-1. Preston jäi täysin WBA:n jalkoihin viikkopelissä maalein 2-0. Kyseessä oli vasta toinen tappio yhdeksään otteluun saldolla 5-2-2, joten PNE on ollut isossa kuvassa myös kelpo vireessä. Fulham ei ole pelivoimaltaan juurikaan edellä, minkä lisäksi ottelun matala maaliodotus kaventaa tasoeroa. 1-0, 1-1, 0-0 -tyyppiset tulokset ovat lähellä. Vakiossa Fulham on pelattu 54%. Kotivoitto on syytä varmistaa usein osuvalla tasapelillä. Ohipeli ei Fulhamista kyllä erityisemmin maistu.

7: Cardiff-Brentford (29-28-43)

Cardiffin seitsemän ottelun tappioton putki katkesi viikko sitten Stoken vieraana 2-0 -tappioon. Walesilaiset olivat kirineet hienosti playoffs-viivan tuntumaan. Viikolla tuli lisää lunta tupaan, sillä Cardiff hävisi tärkeän matsin pudotuspelipaikoista sijan 4 Nottinghamille kotonaan 0-1. Brentford oli pari viikkoa sitten lähellä jopa suoraa nousua, kunnes alkoi huono jakso. Joukkue pelasi ensin kolme tasapeliä putkeen ja hävisi viikolla myös Lutonille yllättäen vieraissa 1-2. Tästä huolimatta, kyseessä on pelivoimaltaan sarjan top 3 -joukkue yhdessä Leedsin ja WBA:n kanssa. Näin ollen Brentford on suosikki jopa laatujoukkue Cardiffin vieraana. Vakiossa peliprosentit ovat väärin päin, joten haetaan tylysti 31% merkitty Brentford varmaksi!

8: Huddersfield-Charlton (50-27-23)

Huddersfield palasi viikolla voittojen tielle kaatamalla Bristol Cityn kotona 2-1 vahvalla esityksellä. Terriers on ailahdellut viime viikkoina tyypillisen keskikastin joukkueen tavoin, eikä suurempaa trendiä ole havaittavissa. Charlton oli koko loppuvuoden 2019 karmeassa syöksyssä, mutta Addicks pääsi takaisin voittojen makuun kalenterivuoden 2020 alusta lähtien. Kuuden edellisen matsin saldona on nyt 3-0-3. Huddersfield maistuu tässä kohteessa varmaksi lähes oikein pelattuna suosikkina. Charlton on ollut koko kauden umpisurkea vierailija, kun taas Huddersfield on parantanut kotonaan viime kuukausina selvästi. Varmat ovat tällä kupongilla tiukassa, joten Terriers kelpaa hyvin piikiksi. Luotetaan siis kotivoittoon.

9: Millwall-Bristol City (45-31-24)

Millwallin vähämaaliset matsit jatkuivat viikkopelissä Birminghamia vastaan. Tuloksena oli 0-0 tasapeli. Lontoolaisten paras meno on selvästi hyytynyt, mutta kannattaa muistaa, että sarjassa vain kolme joukkuetta on hävinnyt vähemmän otteluita. Bristol City on alkanut vajota pahemman kerran pois playoffs-paikoilta. Takana on kolme ottelua umpisurkeilla esityksillä: xG on yhteensä 1,5 vs 5,9 maalia näistä matseista. Kurssin kääntäminen tulee olemaan vaikea kovana kotijoukkueena tunnetun Millwallin vieraana. Jatketaan ykkösvarmoilla, etenkin siinä tapauksessa, jos olet liikkeellä pienellä budjetilla. Millwall ei ole pelivoimaltaan heikompi joukkue, ja Vakion peliprosentit ovat myös maltillisia. Suurilla järjestelmillä voi napata mukaan myös todennäköisen tasapelin.

10: Sheffield Weds-Derby (40-28-32)

Sheffield Wedsin vuoden vaihde on sujunut todella ankeissa merkeissä. Pöllöt ehti pelata joulun jälkeen 11 matsin putken saldolla 1-3-7. Mukaan mahtui myös huonoa tuuria, mutta joukkue putosi joka tapauksessa kauas playoffs-paikoilta. Viikolla se kuitenkin pelasi parhaan matsinsa kuukausiin ja jyräsi täysin Charltonin vain 1-0 -lukemista huolimatta. Derby hävisi tasaisen matsin QPR:n vieraana 1-2, ja kyseessä oli neljäs voitoton ottelu. Rams pystyy Wayne Rooneyn johdolla jatkuvasti tasaisiin otteluihin, mutta taso ei vain näytä riittävän keskikastia pidemmälle. Vieraissa joukkue on ollut yksi sarjan surkeimpia, minkä vuoksi poimimmekin Sheffield Wedsin varmais. Toivotaan kotijoukkueen saaneen uutta virtaa viikko-ottelusta. Vakiossa ykköstä on pelattu mukavasti 40% eli aivan arviomme mukaisesti.

11: QPR-Birmingham (41-25-34)

QPR jatkoi hyviä otteitaan viikkopelissä kaatamalla Derbyn kotona 2-1. Ärrät pelasi näin ollen neljännen tappiottoman ottelunsa saldolla 2-2-0. QPR:n xG:t ovat olleet kokonaisuutena vahvoja, joten hyvältä näyttää. Birmingham pelasi Millwallin vieraana 0-0 -tasapelin ja jatkoi tappiotonta putkeaan jo yhdeksään otteluun saldolla 4-5-0. Birminghamin kannalta on valitettavaa, että kausi meni niin penkin alle alkusyksystä. Hyvä kiri ei enää riitä playoffs-paikoille, sillä matka loppuu kesken. Maaliodotus on tässä matsissa korkealla. Tämä tietää matalaa tasapelin riskiä, joten suosimme peliprosenttien valossa vaihtoehtoa 1_2.

12: Blackburn-Swansea (49-29-22)

Blackburn jatkoi hyvää virettään vahvalla kotiottelulla Stokea vastaan. Valitettavasti maalinteko tökki sen verran, että Rovers ei saanut ansaittua voittomaalia aikaan (0-0). Isossa kuvassa ei ole kuitenkaan syytä huoleen. Blackburn on hävinnyt vain yhden yhdeksästä edellisestä ottelusta (4-4-1) ja noussut playoffs-paikkojen tuntumaan. Swansea taipui Fulhamin vieraana ansaittuun 1-0 -tappioon. Joukkue on hieman ailahdellut viime viikkoina, eikä käynnissä ole kauden parhain pelivire. Tästä huolimatta, Blackburnin voittotodennäköisyys jää alle 50 prosentin. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin, minkä lisäksi Swansea on ollut erittäin vaikea voitettava reissupeleissään (saldo 5-8-4). Pelivoimissa ei ole merkittävää eroa. Peräti 58% merkitty kotivoitto päätyy näin ollen ohipeliksi.

13: Reading-Barnsley (47-30-23)

Kotijoukkue Reading on hukannut vireensä pahemman kerran. Royals on voittanut vain yhden kymmenestä edellisestä ottelustaan ja alkanut valua takaisin kohti putoamisviivaa. Viikolla tuli turpaan täysin ansaitusti myös Wiganilta 0-3. Barnsleyn vire on täysin päin vastainen. Joukkue on voittanut kolme ottelua putkeen ja noussut täysin kuolleista taisteluun putoamista vastaan. Tykes nappasi viikolla myös erinomaisen voiton Hull Cityn vieraana 0-1. Kaksikon välillä ei ole juurikaan tasoeroa, mutta Vakion pelaajat ovat luottaneet ykköseen peräti 60% kannatuksella. X2 maistuu erinomaisesti, kun huomioidaan myös joukkueiden viimeaikaiset otteet.

Voit myös hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Barnsley on pelattava, jos saat sille yli 4,35 kertoimen (=100/23).

Pelattavia kohteita ovat mm. Wigan @ 7,20 (16%), Blackburn @ 2,25 (49%) sekä Birmingham @ 3,35 (34%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 7:2 Brentford, 9:1 Millwall, 10:1 Sheffield Weds

Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi West Ham, 12:X2 ohi Blackburn, 13:X2 ohi Reading


Osallistu huikeaan Valioliigan fantasyfutis-turnaukseen! Potissa jopa 500 000 euroa. Lue lisätietoja tästä.


Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *