Athletic Bilbao DNB

KERROIN

2.04
0
pv
0
t
0
min
0
s

Leverkusen (1X2)

Rennes DNB

Euroopan futissarjat palaavat perjanataina maaottelutauolta. Poimimme tarjonnasta tuttuun tapaan kolme parasta peli-ideaa!

Bundesliiga: Hoffenheim-Leverkusen (klo 21:30)

Bundesliigan perjantai-illan ottelussa on maaliodotus todella korkealla!

Hoffenheim tunnetaan hyökkäävästä jalkapallosta. Valmentajanero Julian Nagelsmannin johtama joukkue on kuitenkin selvästi perässä viime kausina nähtyä tasoa. Sarjasijoitus on kaukana Mestarien liigasta.

Maaleja Hoffenheim tekee silti runsaasti: ainoastaan Bayern, Dortmund ja Frankfurt ovat osuneet useammin. Tämä ei kuitenkaan riitä, kun omissa soi samaa tahtia.

Kotijoukkueen nykyvire on kaukana parhaasta. Takana on kaksi nihkeää esitystä Stuttgartia ja Nurnbergia vastaan, joista jälkimmäinen kaatui kotona huonommallakin pelillä. Hoffenheim on voittanut vain 3/15 edellisestä ottelustaan. Riesana ovat lukemattomat tasapelit.

Leverkusen oli syyskaudella yksi Bundesliigan suurimpia alisuorittajia. Seurajohto teki joulutauolla oikean liikkeen ja antoi päävalmentaja Heiko Herrlichille kenkää.

Uusi valmentaja Peter Bosz aloitti urakkansa tammikuussa epäonnisella kotitappiolla, mutta tämän jälkeen Kusen on pelannut kahdeksan ottelua komealla saldolla 6-0-2. Viikko sitten Leverkusen hävisi yllättäen Bremenille 1-3, mutta tälle tappiolle ei kannata laitta liikaa painoarvoa. Joukkue on vahvassa nousussa ja vihdoin lähellä omaa tasoaan.

Mielestämme Hoffenheimin ja Leverkusenin suunta on ollut jo pidemmän aikaa täysin eri suuntaan. Hoffenheimilla on selkeästi menossa välikausi, ja Nagelsmannin siirtyminen Leipzigiin ensi kesänä vaikuttaa varmasti asiaan.

Leverkusenilla on saumat jopa Mestarien liigaan hienon kevätkauden ansiosta. Joukkue tuskin kompastuu Hoffenheimin vieraana, ja in DNB 2,20 kelpaa hyvin peleihin! Suorasta voitosta saa juuri nyt 2,90, mikä ei aivan riitä Triplaus-kisaan. Voit ottaa siihen kaveriksi vaikka 1,05-1,10 kertoisen bankkerin, jolloin 3,00 raja ylittyy.

Tämän ottelun maaliodotus on todella korkealla, mikä tarkoittaa hyvin matalaa todennäköisyyttä tasapelille. Näin ollen myös Leverkusenin suora voitto on tavallista maistuvampi valinta.

Ligue 1: Rennes-Lyon (klo 21:45)

Ranskan liiga palaa maaottelutauolta perjantai-iltana. Tarjolla on heti mielenkiintoinen ottelu kahden laatujoukkueen välillä.

Rennes on ollut jo monta vuotta tuttu näky Ranskan pääsarjan Eurocup-paikkojen tuntumassa. Tällä kaudella joukkue on pelannut myös erinomaisen UEL-kampanjan, joka päättyi vasta pari viikkoa sitten playoffs-vaiheessa Arsenalia vastaan.

Ligue 1:n puolella Rennesin kausi on sujunut hyvin pitkälti viime vuosia mukaillen, ja joukkue on jälleen 8. sijalla. Rennesin vahvuutena ovat olleet viime aikoina kotiottelut: edelliset 7 liigamatsia Roazhon Parkin fanien edessä ovat saldolla 5-2-0 ja komealla maalierolla 14-2.

Vierailija Olympique Lyon kuuluu tälläkin kaudella Ranskan kärkijoukkueisiin, jotka kamppailevat PSG:n jälkeisistä sijoituksista. ”OL” ei ole missään nimessä viime kauden tasolla, ja eroa tulee olemaan niin tehdyissä maaleissa kuin sijoituksessakin.

Lyon vaikuttaisi jäävän jopa sarjan kolmoseksi Lillen taakse, jos loppukierroksilla ei tapahdu ihmeitä. Joukkueen pelivire on kohtalainen, mutta oma pää vuotaa rajusti. Lyon ei ole pitänyt nollaa seitsemään liigapeliin, ja joukkue on myös voitoitta kolmessa vierasmatsissa.

Rennes on materiaaliltaan pykälän Lyonia heikompi, mutta erittäin vahva kotonaan juuri nyt. Lyon on tällä kaudella ”tavallinen kuolevainen” vierasotteluissa, joissa sen saldo ei eroa käytännössä muista top 10 -joukkueista.

Vedonlyöntimarkkina ei arvosta kotijoukkuetta riittävästi. Ottelu on lähestulkoon ”coin flip”, eli hyvin lähellä 50-50 matsia. Rennesin voitolle on tarjolla ilta peräti 3,40 kerrointa, joka on erinomainen valinta myös in Triplaus-kisaan. Rennes DNB kertoimella 2,40 tai +0,5 kertoimella 1,70 ovat huomattavasti osuvampia valintoja.

La Liga: Girona-Athletic Bilbao (klo 22:00)

La Ligan kierros käynnistyy ennakkoon todella vähämaalisella kamppailulla.

Girona nousi vuosi sitten Espanjan pääsarjatasolle ja yllätti kaikki asiantuntijat sijoittumalla kympin sakkiin. Nousijan toinen kausi on yleensä se vaikein, ja kulunut sesonki onkin ollut huomattavasti edeltävää haastavampi.

Talven edetessä joukkueen peliesitykset ovat kuitenkin parantuneet, ja Girona on juuri nyt hyvässä iskussa. Takana on peräti kolme vierasvoittoa putkeen, ja joukkueen saldo onkin tällä hetkellä todella kummallinen: 2-6-6 kotona ja 6-4-4 vieraissa! Altavastaajan asema sopii Gironalle selkeästi paremmin.

Vierailija Athletic Bilbao on ollut jo pari kautta yksi La Ligan pahimpia alisuorittajia – Baskimaan seura kuuluu budjetiltaan Eurocup-paikoille. Tämäkin kausi alkoi surkeasti, mutta Athletic heräsi joulukuussa aivan uuteen loistoon.

Käänne tapahtui päävalmentaja Eduardo Berizzon potkujen jälkeen. Gaizka Garitano on saanut Bilbaon komeaan lentoon. Mielenkiintoista on se, että uusi nousu La Ligassa alkoi juuri Gironaa vastaan kotona: konkarikärki Aduriz iski voittomaalin pilkulta 90. minuutilla.

Joukkueiden tasoero on paperilla melkoinen, vaikka sarjataulukko ei sitä kerro. Bilbao dominoi myös kauden aiempaa kohtaamista mielin määrin. Vierasjoukkue Athletic on juuri nyt erinomaisessa iskussa ja kaatoi myös kovan Atletico Madridin ennen maaottelutaukoa. Baskimaan porukkaa on erittäin vaikea voittaa juuri nyt.

Tässä kamppailussa Bilbao ansaitsee mielestämme selvästi markkinoiden ehdottamaa suuremman suosikkiaseman. tarjoaa suorasta voitosta 2,97, josta saat hyvän betsin Triplaus-kisaan yhdistämällä sen minikertoimiseen varmaan. Paras pelivalinta on Bethardin Bilbao DNB kertoimella 2,04. Ottelun maaliodotus on erittäin matala, mikä tarkoittaa korkeaa tasapelin riskiä.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!