Chelsea-Arsenal O2.5

KERROIN

1.94
0
pv
0
t
0
min
0
s

Espanjalaiset joukkueet ovat dominoineet 2010-luvulla Eurooppa-liigaa, mutta tällä kertaa finaalissa nähdään kaksi englantilaisjoukkuetta. Kyseessä on vieläpä Lontoon derby! Tosin, ottelu pelataan puolueettomalla kentällä, Valko-Venäjän Bakussa.

Chelsea lähtee finaaliin varsin hyvissä tunnelmissa. Blues päätti sarjakauden hyvään saldoon 4-3-1 kahdeksasta viimeisestä ottelusta. Ainoa tappio tässä sarjassa tuli Liverpoolille vieraskentällä maalein 2-0. Päätöskierroksella Chelsea pelasi tasapelin Leicesterin vieraana.

Joukkue sijoittui lopulta sarjassa kolmanneksi, mitä voidaan pitää täysin maksimisuorituksena nykymateriaalilla. Liverpoolin ja Cityn tahtiin ei ole muilla joukkueilla asiaa. Syytä juhlaan ei silti ole, sillä joukkueen suoritustaso notkahti pahasti kauden puolivälin jälkeen.

Lontoolaiset eivät joutuneet erityisen koville myöskään Eurooppa-liigan plaoffs-vaiheessa. Chelsean arpaonni oli suotuisa, eikä se kohdannut matkailla vaikeimpia vastustajia. Sarrin miehistö joutui lähinnä koville välierissä Frankfurtia vastaan, sillä finaalipaikka ratkesi vasta rangaistuspotkukisan jälkeen.

Arsenalin kulunut kausi oli ensimmäinen Arsene Wengerin lähdön jälkeen. Tuloksena ollut viides sija oli materiaaliin nähden kelpo suoritus. Pettymys on kuitenkin suuri, sillä joukkue hölmöili tarjolla olleen Mestarien liigan paikan loppukauden peleihin.

Tykkimiehet olivat umpisurkeita kevätkauden reissupeleissä. Joukkueen hävisi koko kaudella vain 10 ottelua, ja peräti 7 näistä tuli joulukuun puolivälin jälkeisistä vierasotteluista. Kauden päätöskierroksella Arsenal sentään korjaili vierassaldoaan voittamalla Burnleyn maalein 1-3.

Arsenalin tie finaaliin oli huomattavasti Chelseaa haastavampi. Gunners kohtasi edellisillä kierroksilla Valencian sekä Napolin, mutta eteni Bakun finaaliin täysin ansaitusti. Joukkue oli lähellä päästä Eurooppa-liigan finaaliin myös vuosi sitten, mutta putosi finaalin voittanutta Atletico Madridia vastaan välierissä.

Eurooppa-liigan finaaleissa on nähty mukavasti maaleja viime vuosina tuloksilla 3-0, 2-0, 3-1, 3-2, 0-0, 2-1, 3-0. Ennakoimme maaleja myös lontoolaisjoukkueiden kohtaamisessa. Etenkin Arsenal on jatkuvasti yksi Valioliigan runsasmaalisimpia joukkueita, ja Tykkimiesten viime otteluissa on nähty runsaasti osumia.

in kerroin 1,94 yli 2,5 maalin tulokselle riittää helposti peleihin.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *