AC Oulu (1X2)

KERROIN

4.5
0
pv
0
t
0
min
0
s

KuPS +0.5

RoPS (1X2)

Vakio 1 palaa juhannusviikonlopun jälkeen takaisin lauantai-iltaan. Kohteet ovat tuttuun tapaan Suomen kolmelta korkeimmalta sarjatasolta. Mukana on myös 100.000 euron kesäbonus, joka jaetaan 13 oikein -voittoluokkaan.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: HJK-KuPS (49-28-23)

HJK palasi tiistaina voittokantaan hakemalla 0-2 voiton Maarianhaminasta todella hyvällä esityksellä. Klubi on nyt voittanut kolme neljästä pelistä Lehkosuon potkujen jälkeen, mutta kaikki pistepotit ovat heikoista joukkueista. KuPS murskasi FC Lahden 5-1 tiistaina. Kyseessä oli myös kuopiolaisille kolmas voitto neljään otteluun. Joukkue on hävinnyt vieraissa vasta kerran koko kaudella. HJK on hieman ylipelattu, joten haetaan riville arvoa heti ykköskohteesta ja ohitetaan kotivoitto.

2: VPS-Ilves (22-31-47)

Vepsun voitoton kausi jatkui tiistaina Turussa, kun joukkue haki onnekkaan tasapelin Interiltä maalein 1-1. Tilanne sarjan hännillä alkaa olla jo huolestuttava, eikä tunnelin päässä näy juuri valoa. Ilves hullutteli KPV:n isäntänä ja voitti maalein 4-2. Kyseessä olivat vasta kauden 5. ja 6 päästetyt osumat. Upeaa kesää pelaavat tupsukorvat ovat yhä kiinni jopa mestaruudessa. Ilves ansaitsee vieraissakin selvän suosikin aseman. Ottelun maaliodotus on erittäin matalalla, joten ylipelatun Ilveksen rinnalle kannattaa hakea poikkeuksellisen todennäköinen tasapeli.

3: RoPS-KPV (56-27-17)

RoPS taipui tiistaina ansaittuun 1-0 tappioon FC Hongan vieraana. Joukkue on voittanut vain kaksi seitsemästä edellisestä liigapelistä, eikä se ole pystynyt koko kaudella oikein kaatamaan sarjan paremman puoliskon joukkueita. KPV taipui siis Ilveksen vieraana maalein 4-2. Valmentajanvaihdos on hieman piristänyt peliä, mutta puolustus on vuotanut pahasti viime otteluissa. RoPS ei ole mikään jättisuosikki, mutta KPV:n voitto olisi kyllä yllätys. Tässäkin suosikki on hieman ylipelattu, joten poimitaan ykkösen rinnalle vain 22% pelattu tasapeli.

4: FC Haka-AC Oulu (47-30-23)

FC Haka on ollut tällä kaudella Ykkösen ylivoimaisesti paras joukkue. Maanantaina kaatui KTP vieraissa 0-1 vakuuttavalla esityksellä. AC Oulu vaihtoi viikko sitten valmentajaa ja sai vihdoin kuparisen rikki myös kotona. Joukkue kuitenkin munasi 2-0 johdon 2-2 -tasapeliksi AC Kajaania vastaan. Oulu on Hakalle vaikea vastus, eikä kotijoukkue ole mikään jättisuosikki. Oulu on ollut koko kauden todella hyvä vieraskentällä. Hakan voittoa on pelattu jopa 65%, joten X2 on päivänselvä valinta.

5: FF Jaro-MuSa (60-24-16)

Jaro on päässyt vaikean alkukauden jälkeen kovaan iskuun. Takana on kauden parhaimmat esitykset MYPA:n vieraana (5-0 voitto) ja EIF:n isäntänä (3-0 voitto). Jaron peliesitykset ovat olleet jo useita viikkoja nousujohteisia. MuSa kaatoi TPV:n 1-0 tiistaina ja jatkoi upeaa kauttaan. Kyseessä oli jo kolmas voitto putkeen! Aiemmin kaatui mm. TPS vieraskentällä maalein 1-2. Jaro on selvästi vahvempi, mutta MuSa ei ole mikään rupusakki tämän kauden sarjassa. Kotivoitto on pari pinnaa ylimerkitty, mutta kauden parhaassa iskussa olevan Jaron voi jättää etenkin pienillä kupongeilla varmaksi.

6: AC Kajaani-MYPA (50-26-24)

AC Kajaanin heikko kausi sai jatkoa Oulussa, jossa ACK pelasi jo kahdeksannen voitottoman pelin putkeen. Itseluottamusta tuo kuitenkin nousu 2-0 tappioasemasta tasoihin vieläpä alivoimalla. MYPA romahti karuun 0-5 kotitappioon Jaron isäntänä. Joukkue oli täysin aseeton, ja esitys oli todella heikko hienon TPS-voiton jälkeen. Vieriassa MYPA on ollut vaikeuksissa koko kauden. Kajaani on ottanut kauden ainoan voittonsa juuri MYPA:sta, ja nyt olisi hyvä sauma jatkaa Oulu-pelissä saatua buustia. Otetaan ACK varmaksi pari pinnaa ylimerkittynäkin.

7: PEPO-Reipas (54-25-21)

PEPO:n heikko vire jatkui viikolla, kun lappeenrantalaiset romahtivat 0-4 kotitappioon MP:n isäntänä. PEPO:n materiaali riittäisi nousutaisteluun, mutta loukkaantumiset ovat sotkeneet peliä pahasti. Sarjanousija Reipas venyi hieman onnekkaaseen 1-1 -tasapeliin Klubi 04:n isäntänä. Saldona on vain yksi voitto kuudesta viime ottelusta, ja sekin tuli Susia vastaan. PEPO on perustasoltaan pari luokkaa vahvempi, eikä kummankaan joukkueen pelivire ole paras mahdollinen. Vakiokansa on pahasti pihalla perustasoista, joten PEPO on merkitty vain 39%. Varma ykkönen maistuu.

8: FC Viikingit-Kiffen (58-24-18)

Viikkarit on päässyt alkukauden kompurointien jälkeen hienoon iskuun. Takana on jo viisi voittoa peräkkäin ja komea saldo 6-1-0 seitsemästä edellisestä pelistä. Tulosta tulee ja xG-lukemat ovat vahvoja. Kiffen on puolestaan hävinnyt VJS:lle ja NJS:lle tekemättä maaliakaan. Joukkue kuuluu tasoltaan sarjan alempaan kastiin, joten Viikkareita vastaan on odotettavissa vaikeuksia. Ottelun tasoeroa kaventaa hieman hyvin matala maaliodotus – Kiffen on erityisesti hyvin vähämaalinen joukkue. Viikkarit on saanut jopa 72% kannatuksen, joten otetaan riski ja haetaan tähän kohteeseen X2. Muuten kupongista tulee aivan liian suosikkipainotteinen.

9: P-Iirot-EPS (54-25-21)

Nousijajoukkue P-Iirot hukkasi viikko sitten 2-0 johdon ja kotivoiton FC Jazzia vastaan. Ottelu oli sentään väkevä parannus edellisestä vieraspelistä, jossa Iirot hävisi peräti 8-0 Ilveksen akatemialle. EPS on sarjan häntäpäässä varsin odotetusti. Takana on kelpo tasapeli FC Honka Akatemian kanssa, mutta mitään syytä juhlaan ei ole. Viime viikkoina ainoa voitto on pahasti rämpivästä GrIFK:sta kotona. Iirot on luokkaa parempi joukkue ja vie matsin yli kerran kahdesta. Vakiossa 57% pelattua kotivoittoa ei tällä kertaa varmistella.

10: Gnistan-KäPa (72-18-10)

Gnistan on tällä hetkellä yksi Kakkosen parhaista joukkueista. Takana on peräti seitsemän voittoa peräkkäin, ja kauden koko saldo 8-0-1 maalierolla 24-9 on vakuuttava. Joukkue johtaa B-lohkoa täysin ansaitusti. KäPa on viime kauden tapaan putoamisviivan läheisyydessä. Saldona on vain yksi hikinen 1-0 voitto EPS:stä edellisen viiden kierroksen ajalta. KäPa:n tunnettu puolustuspeli on myös rakoillut tällä kaudella. Gnistan on odotetusti merkitty lähes 80 prosenttia. Kannattaa napata vain 12% pelattu tasapeli mukaan ykkösen rinnalle – se nostaisi kupongin arvoa hurjasti.

11: FC Espoo-FC Jazz (51-24-25)

FC Espoon huono vire sai jatkoa tiistaina, kun joukkue hävisi kotona SalPalle maalein 0-2. Espoolaiset ovat hävinneet vahvan alkukauden jälkeen kolme neljästä viime ottelustaan. FC Jazzin kuntokäyrä menee eri suuntaan; saldona on 3-1-0 neljästä viime ottelusta, joissa Jazz on tehnyt peräti 11 maalia. Espoo on silti perustasoltaan sen verran paljon parempi, että ansaitsee 50 pinnan suosikkiaseman. Vakiossa kotivoitto on jäänyt rajusti alipelatuksi, joten varma 1 maistuu!

12: SalPa-Ilves 2 (51-25-24)

SalPa palasi viikolla voittojen tielle kahden tappion jälkeen ja kaatoi FC Espoon vieraissa 0-2. Tätä ennen se taipui kärkipelin Gnistanille maalein 2-3 ja hävisi Iiroille vieraissa. SalPa kuuluu B-lohkon laatujoukkueisiin. Ilveksen akatemia on pärjännyt myös hienosti, ja olisi jopa ansainnut tasapelin Gnistaninkin vieraana. Edellisessä kotipelissä se murskasi P-Iirot peräti 8-0. SalPa on kuitenkin perustasoltaan pykälää vahvempi joukkue, joten kotivoittoon päädytään noin kerran kahdesta. 54% pelattua ykköstä ei tee mieli tässä kohtaa pahemmin varmistella.

13: FCV-JS Hercules (40-25-35)

FC Vaajakoski on C-lohkon keskivaiheilla saldolla 4-0-5. Joukkue on edennyt viime viikot siten, että voitto on aina seurannut tappio, ja tappiota puolestaan voitto. Tiistaina FCV hävisi kärkiseura SJK akatemialle maalein 0-2, joten onko nyt voiton vuoro? Hercules ei ole hävinnyt koko kaudella kuin avausottelun SJK akatemialle. Takana on tasapelit JBK:ta ja KajHaa vastaan. Hercules onkin ollut varsinainen tasurikone 2-5-1 saldollaan tähän asti. Tästä huolimatta, FCV-matsin maaliodotus on korkealla ja tasuriin päädytään vain kerran neljästä. Vakiossa paras merkki on 27% pelattu vierasvoitto 1_2 maistuu parhaiten.

Voit hyödyntää myös yllä olevia prosentteja vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esim. FCV olisi pelattava, jos saat sille yli 2,50 (=100/40) kertoimen.

Ykkösen ja Veikkausliigan kohteista pelikelpoisia ovat KuPS +0,5 @ 2,07 (51%), RoPS @ 2,05 (56%) ja AC Oulu @ 4,50 (23%)

Vakio 1

Parhaat varmat: 6:1 AC Kajaani, 7:1 PEPO, 11:1 FC Espoo
Parhaat ohipelit: 1:X2 ohi HJK, 4:X2 ohi FC Haka, 8:X2 ohi Viikingit

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *