KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Englannin Valioliigassa ollaan päästy 7. sarjakierrokselle. Lauantai-illan huippuottelussa kohtaavat sarjan kärkijoukkueet Chelsea sekä Liverpool. Ottelusta löytyy hieman yllättäen hieno peli-idea.

Kotijoukkue Chelsea oli viime kaudella raju pettymys. Antonio Conten projekti ei toiminut enää mestaruuskauden jälkeen, ja joukkue putosi ulos jopa Mestarien liigasta. Chelsea sai kesällä uuden valmentajan, kun Maurizio Sarri saapui Napolista seuraan.

Sarri on rakentanut Chelsealle erilaisen pelitavan, jonka keskiössä on ex-napolilainen Jorginho. Joukkue on omaksunut Sarrin filosofian nopeasti, sillä Chelsea on sarjassa tällä hetkellä kolmantena. Blues voitti kauden viisi ensimmäistä liigapeliään ja pudotti pisteitä ensimmäisen kerran vasta viime sunnuntaina West Hamia vastaan.

Alkukauden perusteella näyttää myös siltä, että Eden Hazard on nousemassa aivan eri tasolle edelliskauteen verrattuna. Belgialainen johtaa tällä hetkellä Valioliigan maalipörssiä.

Jos Chelsea on ollut hyvä, niin Liverpool on ollut vieläkin parempi. Jurgen Kloppin kone on viritetty viime vuosien aikana huippuunsa, ja kaikki toimii kuin rasvattu. Pool johtaa sarjaa puhtaalla pelillä, ja joukkue nujersi myös PSG:n pari viikkoa sitten Mestarien liigassa.

Valioliigassa Liverpoolin maaliero on murskaava 14-2, joka kuvaa hyvin joukkueen tasoa tällä hetkellä. Mielenkiintoista on se, että joukkueet kohtasivat viikolla Liigacupissa. Silloin Chelsea voitti Hazardin loppuhetken maalilla 1-2. Tämä matsi pelattiin pääosin vahvalla rotaatiolla, joten se ei anna kuvaa joukkueiden todellisista voimasuhteista.

Vedonlyöntimarkkina on ylireagoinut Chelsean hyvään alkukauteen. Sarrin projekti on vasta alkumetreillä, eikä Blues pysty vastaavaan tasoon Valioliigan terävintä kärkeä vastaan. Tämä tuli hyvin esille kauden alla pelattavassa Charity Shield -matsissa, jossa Chelsea oli täysin aseeton Manchester City isäntänä. On aivan eri asia pyöritellä palloa Huddersfieldin tai Cardiffin isäntänä verrattuna Liverpoolin korkeaan prässiin. Muutama viikko sitten Pool nollasi tehokkaasti Lontoossa myös Tottenhamin maalein 1-2.

Chelsean otteluohjelma on ollut helppo, mutta nyt edessä on aivan eri mittaluokan testi. Vetokupongille kelpaa erinomaisesti Liverpool DNB in 1,82 kertoimella (todennäköisyysarvio 65%). Liverpool on myös erinomainen varma lauantain vakiokupongilla!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!