Tiikerit

KERROIN

2.55
0
pv
0
t
0
min
0
s

Salibandyliigassa on neljän ottelun kierros, jossa moni joukkue pelaa niin sanotun back-to-back ottelun. Miedän mielenkiintomme keskittyy eniten Ouluun sekä Tikkurilaan.

Tiikerit-LASB (klo 17.00)

Sarjanousija Tiikerit on aloittanut ensimmäisen kautensa korkeimmalla sarjatasolla kahdella tappiolla kun avausottelussa EräViikingit haki 3-7 vierasvoiton ja eilen erittäin tärkeässä ÅIF-pelissä tappio tuli rangaistuslaukasten jälkeen lukemin 7-6. Plakkarissa on siis tasan yksi piste vaikka peliesitysten perusteella näitä voisi olla enemmänkin. Varsin nuori ja liigakentillä kokematon joukkue on maksellut vielä oppirahoja mutta potentiaalia tiikerilaumassa todellakin on. Teinitähti Joakim Lund tiedettiin päteväksi pelaajaksi ja Oilersista kaapattu Toni Rintala on ollut odotetun vahva ja takoi eilisessä pelissä hatullisen ÅIF-verkkoon. Joukkueen kokeneen kaartin, etunenässä Tomi Palinin on syytä nostaa tasoaan. Maalilla tänään jatkanee Nemo Sipilä.

LASB on kahden kierroksen jälkeen kerännyt kolme pistettä, kun hämeen-derby päättyi eilen voitokkaasti jalkapallolukemin 2-1. Pelillisesti lahtelaiset ovat kuitenkin olleet todellinen pettymys ja Ilja Panzarin suojatit olivat tyriä eilisenkin ottelun todella siipirikkoista Steelers-ryhmää vastaan. Pudotuspelihaaveet voi allekirjoittaneen papereissa kuopata jo nyt sillä kovinkaan paljon parempaa ei ole luvassa. Miska Mäkinen on hyvä palanen puolustukseen, mutta miehen sooloiulut ennen pitkää kostautuvat ommassa päässä. Hyökkäyspäässä joukkue ei saa juuri mitään aikaan ja maalinsuulla Santtu Pohjonenkin alkaa palata takaisin maan pinnalle todellisen huippu kauden jälkeen.

Tiikerit lähtee saalistamaan ensimmäistä liigavoittoaan jälleen hurmoksellisen kotiyleisönsä eteen ja nyt sillä on täyteen pistepottiin yllättävänkin hyvä sauma. LASB näyttää tällä hetkellä todella aneemiselta eikä pelissä tunnu olevan minkäänlaista mielikuvitusta mukana. Tiikerit-puolustus on joukkueen akilleen kantapää, mutta eipä LASB päässyt vielä heikompaa Steelers-pakistoakaan vastaan kunnon maalipaikoille. Tiikerit haastoi kotonaan kärkiseura EräViikingitkin todella hyvin eikä nyky LASB vakuuta millään mittarilla. Me näemme ottelun lähes täysin kolikonheittona ja vihjeeksi nostetaan kotijoukkueen suora voitto in mahtavalla 2,55 kertoimella (raja 2,40)

OLS-Steelers (klo 18.00)

Oulun Luistinseura on pitkään tuottanut hyviä pelimiehiä, jotka läpimurtonsa jälkeen ovat vaihtaneet suurempiin seuroihin. Tällä kertaa vuorossa oli menneellä kaudella joukkueen paras pistemies Tatu Kiipeli, joka suuntasi Sveitsiin. Kiipelin lisäksi ovesta lähti kentällinen runkopelaajia, joiden otteet toki vuosi vuodelta vain heikentyivät. Tulijapuolella Mikko Saarnio ja Eetu Sariola ovat varsin kelvollisia häntäpään joukkueelle. Suuren huomion saaneet Asla Veteläinen sekä Valte Karvonen ovat allekirjoittaneelle täysin jokerikortteja, mutta ainakin kahdessa ensimäisessä pelissä miehet ovat pysyneet liigavauhdissa varsin hyvin kyydissä. Ykkösmaalivahti Ville Mestari on edelleen rikki mutta toisaalta joukkue tahkosi läpi viime kaudenkin käytännössä ilman tähtivahtiaan. Lauri Tiiran kausi päättyi loukkaantumiseen jo ennen ensimmäistä peliä, joten lähtökohdat kauteen ovat jälleen hyvinkin hankalat.

Steelers nappasi avasuottelustaan hieman onnekkaastikkin kolme pistettä ÅIF:in kaatuessa 8-7. Eilen teräsmiehillä oli oiva sauma napata pisteitä lähtökohtaisesti paremmaltaan, mutta Lasb vei edellämainitun hämeen-derbyn lukemin 2-1. Elintärkeä Markus Sipronen on edelleen sivussa ja Julius Aaltonen kärsii vielä ottelurangaistustaan. Nico Jonaeson jää auttamatta liian yksin, joskin Markus Hautaoja onkin esiintynyt avauskierroksilla edukseen. Puolustus on edelleen todellinen kysmysmerkki ja tunnetusti hyvin fyysinen OLS tulee tarjoamaan tänään tällä saralla todellisen haasteen. Maalilla aloittaa tänään Kaapo Kettunen, joka ei lähtökohtaisesti ole liigan kärkipäätä.

OLS on esiintynyt kahdessa ensimmäisessä ottelussaan positiivisesti, mutta pistetili ammottaa silti tyhjyyttään. Toki edes piste SPV:tä tai Nokian KrP:tä vastaan olisikin ollut hienoinen yllätys. Steelers ei vakuuttanut avausottelussaan ja toisaalta Lasb ei tarjonnut eilen minkäänlaista tasonmittausta. Vieraiden todella pahat poissaolot nostavat tottakai kotijoukkueen mahdollisuuksia eikä Kastellin Monitoimitalo ole koskaan helppo paikka vierailla ja kaikki tämä höystettynä vielä Steelersin extra-matkustusrasituksella (eilen illalla pelin jälkeen bussiväli Lahti-Oulu). Kotivoitto on tänään hyvin lähellä ja in markkinoiden kärkikerroin on hyvä valinta sunnuntain kupongille.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *