Helsingborg +0,5

KERROIN

2.50
0
pv
0
t
0
min
0
s

Salibandyviihde jatkuu lauantaina kun Ruotsin pääsarja, Superliiga starttaa neljän ottelun voimin. Framille nostetaan erittäin mielenkiintoinen Dalen-Helsingborg, joka starttaa jo kello 15 Suomen aikaa.

Dalen-Helsingborg (klo 15.00)

Dalen sijoittui viime kauden päätteeksi runkosarjan sijalle kuusi ja kausi oli selkeä ”paluu normaaliin” edellisen todella yläkanttiin menneen sesongin jälkeen. Siirtomarkkinoilla Uumajalaiset kärsivät pahoja takaiskuja kun maajoukkueessakin meritoitunut Jonas Svahn suuntasi yhdessä todella aliarvostetun Lukas Harneskin kanssa paikallisvastustaja Thorengruppenin riveihin. Dalen on jo pitkään ollut yksi sarjan kova kuntoisimmista joukkueista ja huhujen mukaan kesällä on jälleen kulutettu lenkkitossua. Joukkue on materiaaliltaan hyvin tasainen ja tolppien välissä maan ykköstorjuja Måns Parsjö-Tegner vain parantaa otteitaan kaudesta toiseen. Christoffer Andersson oli menneellä kaudella joukkueen paras pistemies ja pitkän huiskealta rightin-hyökkääjältä vaaditaan jälleen nappisuoritusta. Viktor Nystedt on sarjan parhaimpia puolustajia. Uumajalaisten yllä on pieniä kysmysmerkkejä koko kauttakin ajatellen mutta avausottelussa niitä piisaa vielä enemmän. Kapteeni Keitil Kronberg missaa avausottelun selkävaivojen takia ja vaikka norjalainen on jo nähnyt parasta ennen päiväyksensä on hän silti todella tuntuva menetys. Myös Sebastian Degerydin nimi uupuu kokoonpanosta.

Vuosien takainen kestomenestyjä Helsingborg on talousvaikeusien jälkeen löytämässä takaisin raiteilleen. Viime kausi ei ollut mikään nappisuoritus mutta pudotuspeleihin joukkue olisi vuoden tauon jälkeen jälleen yltänyt. Siirtomarkkinoilla joukkue oli todella maltillinen ja suurin voitto silly-seasonilla oli maalikuningas Jonathan Nilssonin kanssa tehty jatkosopimus. Niklas Pålsson on on sarjan paras valmentaja ja Vidar Jonsson vahvistaa taustoja entisestään. Tehot lepäävät pitkälti Nilssonin ja ikitaistelija Linus Nordgrenin harteilla mutta kaksikon takana ainakin kesken viime kauden hankittu Max Wahlgren omaa valtavan potentiaalin jopa aivan pistepörssin kärkisijoille. Tolppien välissä Jonathan Edling on maan toiseksi paras kassari ja tottunut kantamaan joukkuettaan. Kapteeni Oliver Johansson on todellinen työjuhta puolustuksessa ja Jonathan Skoglösa sekä Joel von Reis pitkänlinjan rutiinipakkeja.

Dalen on nostettu avausotteluun todella suureksi ennakkosuosikiksi ja tätä me emme allekirjoita alkuunkaan. Toki Uumajalaisten rutiinitaso on korkea mutta tällä kaudella joukkue ei enää aivan kärkeen tule yltämään. Poissaolojen myötä loukkantumisista kärsinyt Linus Holmgren kantaa todella suuren tulosvastuun avausottelussa ja allekirjoittaneen papereissa hyvin pisteitä menneellä kaudella tehtaillut Anderssonkin on edelleenkin pieni kysmysmerkki. Helsingborg vaikuttaa hyvinkin valmiilta paketilta ja huippuluotsi Pålsson saanee jälleen ulosmitattua joukkueensa täyden potentiaalin. Pelivoimaltaan arviomme joukkueet aivan samalle viivalle ja ilman yleisöä Dalenin varsin vahva kotietukin pienenee. Helsingborg nappaa vähintään pisteen mukaansa noin kerran kahdesta joten in mahtava 2,50 kerroin vaihtoehdolle Helsingborg tai tasapeli otetaan ilomielin pelikupongille talteen.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *