Milan DNB

KERROIN

2.2
0
pv
0
t
0
min
0
s

Nostamme sunnuntain futistarjonnasta esiin kaksi joukkuetta, joiden kausi on ollut tähän mennessä pettymys. Meillä on tällä kertaa syytä odottaa käännettä parempaan.

Valioliiga: Everton-Tottenham (klo 18:30)

Valioliigan 11. sarjakierros päättyy aina mielenkiintoiseen Evertonin ja Tottenhamin kohtaamiseen. Kotijoukkue Everton kuuluu ehdottomasti kauden suurimpiin pettymyksiin. Liverpoolin kaupungin kakkosjoukkue on viikonloppuun lähdettäessä sijalla 16.

Everton rankattiin ennen kauden alkua kympin sakkiin, ja seuran piti haastaa mm. Leicester ja Wolves näistä sijoista. Toisin on kuitenkin käynyt.

Joukkueen alamäkeä selittää hyvin pitkälti huono tuuri. Everton on itse asiassa ollut pelillisesti hyvä, mutta marginaalit ovat olleet rajusti vastaan. Tästä saatiin hyvä esimerkki viikko sitten, kun joukkue hävisi Brightonille 90. minuutin omalla maalilla.

Everton oli tässäkin ottelussa xG:n valossa parempi joukkue. Tätä ennen Toffees jyräsi West Hamin vakuuttavasti ja hävisi hieman epäonnisesti (taas kerran) Burnleylle vieraissa.

Sunnuntain vastustaja Tottenham kuuluu myös kauden alisuorittajiin. Spurs on vain kaksi pistettä Evertonia edellä ja kaukana omasta tasostaan. Lontoolaiset ovat viime kausina sementoineet itsensä Valioliigan top 4 -joukkueeksi, ja viime kesänä seuraan tuli vielä poikkeuksellisen paljon vahvistuksia.

Tottenhamin kohdalla ei voida nostaa ”huono säkä” -korttia esiin. Itse asiassa, joukkueella voisi olla vähemmänkin pisteitä. Vierastasurit mm. Cityä ja Arsenalia vastaan olivat hyvin onnekkaita. Spurs on ollut yksinkertaisesti heikko, ja mm. supertähti Erikseniä huudetaan jo penkitettäväksi.

Spurs hävisi viikko sitten Liverpoolille 2-1. Ottelu pysy näennäisen tasaisena kiitos maalivahti Gazzanican torjuntojen. Ilman Spurs-veskarin huippupeliä Liverpool olisi johtanut jo tauolla parilla maalilla.

Vedonlyöntimarkkina asettaa Tottenhamin ottelussa suosikiksi, mikä ei voi pitää mielestämme paikkaansa. Betsaamme Everton DNB Bethardin 2,00 kertoimella. Arvioimme, että Toffeess on noin 56-44 suosikki tässä matsissa.

Tottenham on ollut historiallisesti todella vaikea vastustaja Evertonille. Toivottaan tämän trendin kääntymistä, sillä nyky-Spurs on kuin varjo parhaista päivistään.

Serie A: Milan-Lazio (klo 21:45)

Kotijoukku AC Milan on tällä hetkellä kaukana suuruusvuosiensa loistosta. Milanolaiset rankataan toki edelleen Serie A:n kärkijoukkueiden kastiin, mutta seuraa ei ole nähty edes Mestarien liigassa moneen vuoteen. Viime kaudella Milan jäi pistetä vajaaksi nelossijasta, mikä antoi uskoi tulevaan.

Tämä syksy ei ole tuonut parannusta, päinvastoin. Milan on yksi sarjan kolmesta joukkueesta, jotka ovat erottaneet päävalmentajansa. Tämä kertoo pitkälti siitä, millaisia tulokset ovat olleet. Marco Giampaolo sai lähteä noin kuukausi sitten, ja tilalle saapui Stefano Pioli.

Milan on pelannut tämän jälkeen kolme ottelua: saldona on 2-2 tasapeli Lecceä vastaan, 1-2 vierastappio Romalle sekä 1-0 voitto SPAL:n isäntänä torstailta. Ei mitään massiivista parannusta, mutta joukkue ehtii vielä kirimään europaikoille kevään aikana.

Vierailija Lazio on viisi sija aja viisi pistettä ylempänä. Roomalaisten kausi on ollut hyvää tekemistä alusta asti, ja viime viikkojen tulokset näyttävät erityisen vahvoilta.

Lazio saapuu Milanoon voitettuaan Torinon viikolla 4-0. Tätä edelsi vahva vierasvoitto Fiorentinasta viime sunnuntaina 1-2. Kokonaisuutena Lazio on tappioitta viidessä ottelussa ja tehnyt jokaisessa matsissa vähintään kaksi maalia.

Kuntopuntari ja sarjataulukko viittaavat siis vahvasti Lazion suuntaan, mutta tämä näkyy myös kertoimissa aivan liikaa. Milan on pelivoimaltaan tälläkin hetkellä lähes Lazion tasoinen nippu, eikä voi mielestämme olla altavastaaja kotonaan.

Pelataan Milan DNB in 2,20 kertoimella. Arvioimme Milanin olevan ottelussa marginaalinen suosikki (51-49).

Kuva: Wiki

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *