KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Espanjan La Ligassa pelattiin sunnuntaina legendaarinen El Clasico. Ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä FC Barcelona kuritti Real Madridia maalein 5-1. Kaiken lisäksi Leo Messi ei ollut edes penkillä.

Tämä riitti Realin seurajohdolle, ja päävalmentaja Julen Lopetegui sai kenkää. Espanjalaisen ura jäi Madridissa hyvin lyhyeksi, sillä hän siirtyi Zidanen korvaajaksi viime kesänä. Toistaiseksi vetovastuun ottaa reservijoukkuetta valmentanut entinen Realin pelaaja, Santiago Solari.

Real Madrid kohtaa seuraavaksi Valladolidin, ja ottelusta löytyy mielenkiintoisia peli-ideoita. Nostetaan esiin myös kaksi muuta lauantain ottelua.

Realin kurssi käänny hetkessä

Real aloitti kauden neljällä voitolla ja yhdellä tasapelillä, mutta Sevillaa vastaan kärsitty vierastappio syyskuun lopussa aloitti todella surkean jakson. Takana on nyt viisi ottelua saldolla 0-1-4 ja maalierolla 2-11. Kuulostaa uskomattomalta tilastolta Real Madridille.

Seurajohto hakee tällä hetkellä uutta (ja isoa) nimeä päävalmentajan tontille. Solari tuskin saa aikaan ihmeempiä muutoksia. Realin hyökkäyspäässä on suuria ongelmia, eikä joukkue näytä samalta ilman Cristiano Ronaldon panosta. Ykköskärki Benzema ei ole tehnyt La Ligassa maalia seitsemään otteluun.

Real kohtaa lauantaina nousija Valladolidin, joka pelaa tällä hetkellä mahtavaa kautta. Kyseessä on äärimmäisen hyvin puolustava ryhmä, ja peräti 6/9 kauden otteluista on päättynyt maksimissaan yhden maalin tulokseen. Hyökkäyspelinsä kanssa tuskaileva Real saa tehdä todella paljon töitä kurinalaisen vastustajansa murtamiseksi.

Valladolid on hävinnyt vasta kaksi ottelua, joista toinen oli FC Barcelonalle maalein 0-1. Lauantain pelissä sekä Valladolidin aasialainen tasoitus +2 ja alle 3,5 maalia tarjoavat reippaan valuen Pinnaclen kertoimilla. Ainoastaan Atletico Madrid on päästänyt vähemmän maaleja kuin Valladolid tällä kaudella.

Barcelona jatkaa maalien myllyttämistä

FC Barcelonan tilanne on huomattavasti parempi Real Madridiin verrattuna. Tosin, joukkue ei ole ollut aivan entisellä tasollaan. Tämän seurauksena La Ligan kärki on ennätystasainen, ja Barcelonan heikkous näkyy etenkin joukkueen päästettyjen maalien sarakkeessa.

Barcelona on päästänyt kymmenessä ottelussa hurjat 12 maalia. Vertailun vuoksi Manchester City johtaa Valioliigaa maalierolla 27-3 ja PSG on Ligue 1:n kärjessä maalierolla 39-6. Barcan puolustus ei ole pitänyt nollaa kahdeksaan otteluun, ja joukkue on kompuroinut myös alemman tason joukkueita vastaan.

Lauantai-iltana joukkue kohtaa nousija Rayo Vallecanon vieraissa, ja ottelussa on reipas value yli 3,5 maalin vedolla. n kerroin 2,07 kelpaa mainiosti.

Rayo on hävinnyt jo aiemmin kotonaan Sevillaa vastaan 1-4 ja Alavesia vastaan 1-5. Pari kierrosta sitten se hävisi jopa super-under Getafelle maalein 1-2. Barcelona joutuu matsiin ilman Leo Messiä, mutta tämä tuskin joukkuetta suuremmin hidastaa.

Jatkuuko Valencian tuska?

La Liga -kauden suurin floppi on Real Madridin lisäksi Valencia. Joukkue sijoittui viime kaudella upeasti neljänneksi, mutta syksy on ollut tuskaa täynnä. Valencian saldo 1-8-1 kertoo kaiken oleellisen. Joukkueen viime kaudella toiminut hyökkäyspeli on nyt scoutattu ja blokattu täysin, eikä Valencia ole pystynyt uusiutumaan.

Peräti yhdeksän kauden kymmenestä La Liga -pelistä on päättynyt alle 2,5 maalin tulokseen. Champions Liigassa Valencia on tehnyt yhden maalin kolmessa pelissä (0-2, 0-0, 1-1). Viikolla joukkue tuskaili alasarjaseura Ebroa vastaan cupissa, ja voitti matsin vaivoin viimeisellä kympillä. Tämä siitäkin huolimatta, että Valencia pelasi yli 60 minuuttia yhden miehen ylivoimalla.

Vastaan asettuva Girona on ollut tällä kaudella hyvin on/off -joukkue. Tuloksena on ollut joko erittäin vähämaalinen nyhjäys tai 4-5 maalin ottelu. Valenciaa vastaan joukkue keskittyy taas puolustamaan, ja maaliodotus on erittäin alhaisella tasolla.

Ottelun paras value on in alle 2,5 maalia kertoimella 1,79. Myös Girona +1 aasialainen tasoitus kelpaa kupongille n 2,01 -kertoimella. Kohteet ovat hyvin päällekkäisiä, joten kannatta pienentää panosta tai poimia vain toinen näistä vedoista.

Kuva: uggboy [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!